Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.190 keer bekeken

De beste tips om praten over sex gemakkelijker te maken!

11 februari 2020,

geschreven door

Het lijkt soms makkelijker om online met een wildvreemde over seks te praten dan met je eigen partner. Veel mensen vinden het zo ongemakkelijk om met hun partner over seks te praten, dat ze de gesprekken het liefst helemaal uit de weg gaan. Met je partner over seks kunnen praten is belangrijk voor jullie relatie en seksleven. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat koppels met een sterke seksuele communicatie eigenlijk meer tevreden zijn met hun seksleven. Gelukkig zijn er manieren om het praten over seks te vergemakkelijken!

Wanneer is het moment om te praten over sex?

  • Begin niet over seksuele problemen in de slaapkamer of voor het slapengaan. Kies een rustige locatie uit en voorkom dat je kinderen meeluisteren.
  • Praat niet direct na het vrijen over seks, maar kies voor een meer “neutraal” tijdstip.
  • Als je over seksuele problemen wilt praten, laat je partner dan weten (zonder hem of haar de schuld te geven) dat je denkt dat jullie tweeën moeten praten over jullie seksleven. Stel een dag en tijdstip voor om het er over te hebben.
  • Probeer relatief snel met elkaar in gesprek te gaan. Wanneer je aankaart dat jullie seksleven wilt bespreken, kan bij de ander een gevoel van onzekerheid ontstaan.

Hoe praat je over sex?

Begin langzaam

Begin het gesprek rustig en vermijd verwijten en harde kritiek. Probeer je te focussen op dingen die jullie beide kunnen doen om jullie seksleven meer voldoening te geven.

Focus op intimiteit

Vergeet niet dat liefde en intimiteit net zo belangrijk zijn in een relatie als de frequentie van seks. Er zijn gelukkig genoeg manieren om intimiteit op te bouwen en je meer verbonden met elkaar te voelen, zonder dat je daarvoor seks hoeft te hebben. Een knuffel, een kus of een goed luisterend oor wanneer iemand zijn hart uitstort zijn hier voorbeelden van. Wanneer je vindt dat de intimiteit in jullie relatie beter kan, is het goed om dit ook bespreekbaar te maken.

“Er zijn gelukkig genoeg manieren om intimiteit op te bouwen en je meer verbonden met elkaar te voelen, zonder dat je daarvoor seks hoeft te hebben.”

seks tips

Durf je te uiten

Praat met elkaar over je verwachtingen, angsten, zorgen en verlangens. Het belangrijkste is dat je eerlijk naar de ander bent, zonder dat je verwijten of harde kritiek geeft. Zeg wat je voelt en wees hierbij concreet. “Ik voel me niet meer geliefd” is niet heel duidelijk. “Ik mis een kus of een knuffel wanneer ik thuis kom” is bijvoorbeeld al een stuk concreter. Wees daarnaast ook niet bang om te praten over wat je op het gebied van seks belangrijk vindt en wat je minder leuk vindt.

“Ik voel me niet meer geliefd” is niet heel duidelijk. “Ik mis een kus of een knuffel wanneer ik thuis kom” is bijvoorbeeld al een stuk concreter.

Spreek in behoeften

Probeer altijd  in behoeften te spreken in plaats van in eisen. “Ik wil dat je stopt met zeuren” is meer een eis dan een behoefte. De behoefte is in dit geval dat je meer wilt rust wilt. Spreek dit ook op deze manier uit!

Blijf praten

Realiseer je dat er waarschijnlijk meerdere gesprekken nodig zijn om de intimiteit en seks in jullie relatie te verbeteren. Het is helemaal niet zo gek om het praten over intimiteit en seks een vast onderdeel in jullie relatie te maken. Communicatie is een ontzettend belangrijk onderdeel in elke relatie en ook de basis om goede seks samen te hebben. Ook onderzoek heeft uitgewezen dat praten met je partner over seks gekoppeld is aan een grotere tevredenheid over de relatie.

Al eens een erotisch spel geprobeerd?

Een erotisch spel is een ideale manier om op een leuke manier achter elkaars wensen en fantasieën op seksueel gebied te komen. Aan de hand van verschillende intieme vragen en opdrachten ontdek je elkaars grenzen en wensen op seksueel gebied.  De erotische spellen zijn speciaal in het leven geroepen om het praten over seks te vergemakkelijken. Met een erotisch spel komen jullie op een speelse manier dichter tot elkaar.

Praat jij regelmatig met je partner over jullie seksleven? Deel het met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.857 keer bekeken

Geschreven door

Is er een verschil tussen een soulmate en een levenspartner? Ja, zeker! Een levenspartner is voor ‘altijd’ terwijl een soulmate niet bedoeld is om voor altijd in je leven te blijven. Én in jouw leven zal je meerdere soulmates ontmoeten. Wij leggen j…
6.857 keer bekeken