Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

32.224 keer bekeken

10 geheimen van koppels met een spannend seksleven

30 augustus 2023,

geschreven door

Sleur in de slaapkamer? Je bent zeker niet de enige! In elke relatie komt het wel voor dat de seks niet meer zo spannend is als voorheen. Maar maak je je hier geen zorgen om! Wij delen in dit artikel 10 geheimen van koppels die een spannend seksleven behouden. Dan is die missende vonk zo weer terug in de slaapkamer!

1. Voorbereiding is het halve werk

En dan hebben we het niet alleen over voorspel als jullie het bed induiken. Voorspel begint eigenlijk het moment dat je laatste sekssessie is gestopt. Vertel je partner wat je fijn vond aan de laatste keer dat jullie seks hebben gehad en hoe je dat de volgende keer naar een hoger niveau wilt tillen. En als jullie uiteindelijk in bed belanden, neem dan de tijd om op te warmen. Voorspel is niet iets ‘extra’s’. Het zou altijd onderdeel van seks moeten zijn. Streel en kus je partner, verwen al hun erogene zones en fluister wat je met ze wilt doen in hun oor. Behalve als je voor een vluggertje gaat uiteraard, ga dan lekker samen snel van bil 😉

2. Seks plannen voor een spannend seksleven?

Maak tijd voor seks vrij. Plannen klinkt ongelooflijk saai, maar dat is het juist helemaal niet. Jullie weten precies wanneer sexy time is ingepland, dus je kunt dan de eventuele voorbereidingen treffen om je partner te verrassen, de setting extra romantisch te maken en/of jezelf mentaal en fysiek voor te bereiden, zodat je zonder zorgen kunt genieten. Stuur elkaar al appjes door de dag heen wat je met elkaar wilt doen en hoe veel je er naar uit kijkt. Beschouw dit moment ook als een date!

3. Date nights

Over dates gesproken, seks hoeft natuurlijk niet alleen een ‘date’ te zijn. Plan ook andere date nights met elkaar! Het is natuurlijk heerlijk om op seksueel gebied te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, maar vergeet ook niet buiten seks om nieuwe activiteiten te doen met elkaar. Bezoek bijvoorbeeld een kookworkshop of probeer samen een nieuwe sport. Jullie vormen zo een diepere connectie met elkaar, wat weer ten goede kan komen in de slaapkamer.

4. Communicatie is key

Het is makkelijk om in een sleur te raken als je weinig tot niet met elkaar communiceert over de onderwerpen die er toe doen, zoals seks. We weten dat het lastig is om over seks te praten, vooral als je er niet tevreden over bent. Het idee gaat namelijk een beetje rond dat seks altijd spannend, lekker en fijn moet zijn. Wanneer je dit niet zo ervaart, kan het lastig zijn om dit aan te kaarten. Maar doe dit wel! Niet alleen kunnen jullie rekening houden met elkaars voorkeuren, deze openheid zorgt voor een diepere connectie en vertrouwen.

Ga met je partner eens aan de keukentafel zitten en bespreek de volgende dingen met elkaar:

 • Seksuele wensen, verlangens en fantasieën;
 • Seksuele grenzen;
 • Hoe zie je jezelf? Zowel je innerlijk, uiterlijk en seksuele zelf;
 • Jouw erogene zones;
 • Standjes of technieken die je fijn vindt;
 • Veilig vrijen en anticonceptie;
 • Seksuele problemen, zoals verminderd libido, erectie- of orgasmeproblemen of pijn bij het vrijen.

Onthoud: je hoeft je bij je partner nergens voor te schamen! Dus ga het gesprek aan
spannend seksleven

5. Zoenen zonder seks

Hear us out! Weet je nog die heerlijke make-out sessies aan het begin van een relatie zonder dat het uit hoefde te lopen op seks? Nou, introduceer dit weer in de relatie. Spreek van tevoren met je partner af dat jullie regelmatig een heerlijke zoensessie houden, zonder dat het leidt tot meer. Zo ligt er geen druk bij een partner als ze wél zin hebben in intimiteit, maar niet in seks.

6. Masturbeer in je relatie

We willen graag benadrukken dat masturberen binnen een relatie volkomen normaal is. Het is geen teken dat je partner geen behoefte heeft aan seks, maar het is juist een moment van zelfliefde. Masturbatie is niet alleen voor singles. Het is voor iedereen! Daarnaast kan regelmatig masturberen ook helpen met libido, dus plan vooral zo’n selfcare momentje in voor jezelf. Alles wat je ontdekt tijdens masturberen, kan leiden tot de spannende seks die jullie in de slaapkamer willen.

7. Wissel van locaties en standjes

Alleen het missionaris seksstandje in de slaapkamer… dat kan natuurlijk anders! Er is natuurlijk niks mis mee als jouw favoriete standje missionaris is, want man, wat is die romantisch en intiem. Maar de nieuwigheid is daar wel vanaf op een gegeven moment. Dus doe Doggy Style in de woonkamer of standje 69 op de keukentafel (jullie zijn dan ook elkaars lekkerste gerechten). Als jullie het extra spannend willen maken, kunnen jullie ook naar locaties buitenshuis kijken. Picknicken in een weiland waar jullie elkaar oraal verwennen? Een vluggertje in een pashokje? Een spannend seksleven maken jullie zo intens zoals jullie zelf willen (binnen de lijnen van de wet uiteraard ;)).

8. Rollenspellen en fantasieën

Rollenspellen en fantasieën introduceren in de slaapkamer zorgt vaak gegarandeerd voor een spannend seksleven. Een rollenspel is eigenlijk één van de meest voorkomende seksuele fantasieën en dat is niet zo gek! Want je kan jezelf helemaal omtoveren tot een compleet ander persoon en de wereld om je heen vergeten. Jullie kunnen als koppel elkaar op een compleet andere manier leren kennen.

Seksuele fantasieën kunnen je helpen bij het versterken van erotische gedachten én om intensere orgasmes te krijgen. Als je niet zo goed weet wat jouw fantasieën zijn, verdiep je dan in erotische verhalen, porno of erotische podcasts om erachter te komen waar jij opgewonden van wordt. Jullie kunnen vervolgens samen bespreken wat jullie willen proberen. Plan bijvoorbeeld een date in een hotel waar jullie elkaar aan de bar ontmoeten als vreemden. De nacht in de hotelkamer wordt ineens wel héél spannend.

9. Probeer samen seksspeeltjes

Als jullie voor het eerst seksspeeltjes willen gebruiken, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk zo veel verschillende soorten speeltjes! Stel eerst de vraag waar jullie de speeltjes vooral voor gaan gebruiken. Willen jullie gezamenlijk masturberen met een toy? Of zien jullie het wel zitten om een koppelvibrator te gebruiken? Een toy introduceren in de slaapkamer kan jullie seksleven dé boost geven die jullie zoeken. Al hoeft het niet alléén in de slaapkamer geïntroduceerd te worden. Vibratie eitjes voor onderweg? Say no more…

10. Spannend seksleven? Introduceer kink!

Als jullie beide interesse hebben in kink, duik dan lekker samen in het diepe. Het hoeven niet meteen Fifty Shades of Grey praktijken te zijn, maar introduceer bijvoorbeeld de rollen van Dominant en submissive. Wie heeft de touwtjes in handen en wie volgt tijdens de seks? Een setje handboeien doen het ook altijd goed om kink te introduceren in de slaapkamer of een blinddoek om een zintuig weg te nemen en anderen te versterken. Het zal hoe dan ook zorgen voor een spannend seksleven.

Hebben deze tips je geholpen bij een beter seksleven? Laat het me weten in een reactie hieronder!

3 reacties

 1. Ga na een gezamenlijke bos of duinwandeling met een fles wijn, zak pinda’s, glazen en een half dozijn theelichtjes naar boven om elkaar uit te kleden, terwijl het bad, goed warm, half vol loopt. Zet ook de lichtjes aan beide zijden brandend klaar op de rand van het bad.
  Ga elk aan een kant in bad met een drijfschaal pinda’s drijvend in het midden.
  Wie de laatste pinda kraakt mag daarna de ander een sensuele massage geven en dan samen genieten van alles wat daaruit voortkomt. (Deuren direct op slot en de deurbel bij thuiskomst uirschakelen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

39.999 keer bekeken

Geschreven door

Natuurlijk, zijn favoriete standje zal hem ongetwijfeld het lekkerste orgasme geven, maar onbewust zegt zijn nummer één seks positie in bed ook wat over zijn persoonlijkheid. Lees aan de hand van zijn moves in de slaapkamer wat voor vlees jij in de…
39.999 keer bekeken