door seksuoloog Talitha

“Hoe kunnen wij samen masturberen?”

7 juli 2018   3.822

Beste Talitha, ik heb een super leuke vriendin en de seks is ook prima. Naast de seks samen masturbeer ik ook regelmatig. Maar ik zou wel graag wat nieuws proberen: samen masturberen met mijn vriendin. Hoe bespreek ik dit met mijn vriendin? En als ze het ook wel wil, hoe pakken we dat dan aan?

– Jacco

Hé Jacco,

Wat leuk om te lezen dat je graag iets nieuws wil proberen. Solo-seks en seks met je partner zijn twee verschillende dingen, maar kunnen prima gecombineerd worden! Om samen masturberen mogelijk te maken, is het natuurlijk belangrijk dat jouw partner hier ook voor openstaat.

Samen masturberen bespreekbaar maken

Bij samen masturberen is het belangrijkste dat jullie er beiden achter staan en het fijn vinden. Samen genieten dus. Sommigen mensen vinden het lastig om toe te geven dat ze in een relatie ook aan solo-seks doen. De stap om samen te gaan masturberen, kan dan behoorlijk groot en eng zijn. Je stelt je immers best kwetsbaar op.

Bespreek daarom eerst met je vriendin hoe zij over masturberen denkt. Aan solo-seks dus. Vingert zij zichzelf wel eens? En wat vindt ze ervan dat jij aan solo-seks doet? Ga open en zonder oordeel dit gesprek aan, waarbij je uiteindelijk aangeeft dat het jou opwindend lijkt om het eens samen te doen .

Tip! Ga positief het gesprek aan. Bijvoorbeeld: “ik geniet enorm van onze seks samen. Ik vind het leuk om samen met jou nieuwe dingen te ontdekken, zoals samen masturberen.”

Tips voor samen masturberen

Samen masturberen kan heel intiem zijn en een totaal nieuwe manier van elkaar beter leren kennen. Sommige koppels vinden het zelfs zo bevredigend, dat ze geslachtsgemeenschap daarna niet nodig hebben. Hoe kan je dan samen genieten van samen masturberen?

1. Voel je fijn bij solo-seks

Voordat jullie overgaan tot gezamenlijke masturbatie, is het belangrijk dat jullie beiden je fijn voelen bij het aanraken van jezelf. Het werkt absoluut niet om jezelf te bevredigen, pal voor je partner, als jij je daar niet gemakkelijk bij voelt.  Wees er daarom zeker van dat jullie gemakkelijk jezelf aanraken.

solo seks

2. Het juiste moment

Als jullie beiden open staan voor deze nieuwe ervaring, is het niet de bedoeling dat jullie het gaan forceren. Neem samen de tijd om te ontdekken wat voor jullie wel of niet werkt. Daar zijn soms meerdere sessies voor nodig. Het is niet erg als het de eerste keer wat onwennig en niet perfect verloopt. Oefening baart kunst! 🙂

3. Wen aan het idee dat je niet meer alleen bent

Masturbatie heet niet voor niets solo-seks. Je bent immers alleen. Hoe opwindend samen masturberen dan ook kan zijn, het zal vast even wennen zijn jouw fijne masturbatie-routine uit te voeren in het bijzijn van je partner. Neem ook hier gerust de tijd voor.

Tip! Is masturberen in dezelfde ruimte nog te eng? Dan kunnen jullie ook eerst experimenteren door te gaan masturberen via Skype, Facetime of videobellen.

4. Bekijk elkaar tijdens het masturberen

Een manier om van elkaar te leren en te genieten, is om de beurt elkaar te bekijken terwijl de ander masturbeert. Dit kan op het begin wat onwennig zijn, maar zet jezelf over die drempel en ontdek wat voor toevoeging het kan hebben op jullie seksleven.

5. Elkaar bevredigen

Samen masturberen betekent niet alleen jezelf bevredigen in het bijzijn van je partner. Jullie kunnen ook elkaar –  gelijktijdig – stimuleren met de handen. Je kan bijvoorbeeld je partner op verschillende plekken stimuleren, terwijl zij zichzelf bevredigt (en vice versa). Ontdek wat werkt en wat niet 🙂

6. Samen masturberen met een seksspeeltje

Een seksspeeltje kan een prima uitkomst zijn om gezamenlijk masturberen wat makkelijker te maken. Dit is tevens een goede manier om seksspeeltjes in jullie seksleven te introduceren, mochten jullie daar voor open staan.

Seksspeeltjes zijn ook handig als jullie op afstand willen masturberen. De speeltjes van We-Vibe zijn bestuurbaar op afstand en kunnen zelfs aan elkaar gekoppeld worden, zodat jullie ‘seks op afstand’ hebben.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in, of laat een reactie achter hieronder. Ik beantwoord hem dan zo snel mogelijk voor je!

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid