door seksuoloog Talitha

“Hoe kunnen wij samen masturberen?”

24 mei 2020

Beste Talitha, wij zijn enkele jaren samen en zijn erg gelukkig met elkaar. Ook in de slaapkamer hebben wij niets te klagen. Toch zijn wij altijd op zoek naar iets nieuws. Zo willen we graag experimenteren met samen masturberen. Hoe kunnen wij dat het beste aanpakken? 

– Bas en Sterre

Beste Bas en Sterre,

Wat leuk om te lezen dat jullie graag iets nieuws wil proberen. Solo-seks en seks met je partner zijn twee verschillende dingen, maar kunnen prima gecombineerd worden!

Samen masturberen bespreekbaar maken

Bij samen masturberen is het belangrijkste dat jullie er beiden achter staan en het fijn vinden. Samen genieten dus. Ook als masturberen in jullie relatie geen taboe is, kan samen masturberen nog best een grote stap zijn. Je stelt je immers best kwetsbaar op.

Bespreek daarom eerst samen wat jullie van samen masturberen precies verwachten. Wat vinden jullie fijn tijdens het masturberen en wat lijkt jullie zo spannend tijdens het sámen masturberen? Door jullie verwachtingen aan elkaar te uiten, krijgen jullie een beter beeld bij hoe jullie het kunnen en willen invullen. Zo voorkom je ook teleurstellingen achteraf.

Tips voor samen masturberen

Samen masturberen kan heel intiem zijn en een totaal nieuwe manier van elkaar beter leren kennen. Sommige koppels vinden het zelfs zo bevredigend, dat ze geslachtsgemeenschap daarna niet nodig hebben. Hoe kan je dan samen genieten van samen masturberen?

1. Voel je fijn bij solo-seks

Voordat jullie overgaan tot gezamenlijke masturbatie, is het belangrijk dat jullie beiden je fijn voelen bij het aanraken van jezelf. Het werkt absoluut niet om jezelf te bevredigen, pal voor je partner, als jij je daar niet gemakkelijk bij voelt. Wees er daarom zeker van dat jullie gemakkelijk jezelf aanraken.

solo seks

2. Het juiste moment

Als jullie beiden open staan voor deze nieuwe ervaring, is het niet de bedoeling dat jullie het gaan forceren. Neem samen de tijd om te ontdekken wat voor jullie wel of niet werkt. Daar zijn soms meerdere sessies voor nodig. Het is niet erg als het de eerste keer wat onwennig en niet perfect verloopt. Oefening baart kunst!

3. Wen aan het idee dat je niet meer alleen bent

Masturbatie heet niet voor niets solo-seks. Je bent immers alleen. Hoe opwindend samen masturberen dan ook kan zijn, het zal vast even wennen zijn jouw fijne masturbatie-routine uit te voeren in het bijzijn van je partner. Neem ook hier gerust de tijd voor.

Tip! Is masturberen in dezelfde ruimte nog te eng? Dan kunnen jullie ook eerst experimenteren door te gaan masturberen via Skype, Facetime of videobellen.

4. Bekijk elkaar tijdens het masturberen

Een manier om van elkaar te leren en te genieten, is om de beurt elkaar te bekijken terwijl de ander masturbeert. Dit kan op het begin wat onwennig zijn, maar zet jezelf over die drempel en ontdek wat voor toevoeging het kan hebben op jullie seksleven.

5. Elkaar bevredigen

Samen masturberen betekent niet alleen jezelf bevredigen in het bijzijn van je partner. Jullie kunnen ook elkaar –  gelijktijdig – stimuleren met de handen. Je kan bijvoorbeeld je partner op verschillende plekken stimuleren, terwijl zij zichzelf bevredigt (en vice versa). Ontdek wat werkt en wat niet.

6. Samen masturberen met een seksspeeltje

Een seksspeeltje kan een prima uitkomst zijn om gezamenlijk masturberen wat makkelijker te maken. Dit is tevens een goede manier om seksspeeltjes in jullie seksleven te introduceren, mochten jullie daar voor open staan.

Seksspeeltjes zijn ook handig als jullie op afstand willen masturberen. Er zijn diverse speeltjes met app die op afstand bestuurbaar zijn en zelfs aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Hoe denk jij over samen masturberen?

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

6 reacties op "Hoe kunnen wij samen masturberen?"

 • Beste Talitha ik wil graag dat masturbatie in mijn relatie bespreekbaar word
  ik ben zelf eerlijk over schaam mij er ook niet langer over wil het bespreek baar maken
  graag bericht van jou.

  • Hoi Peter,

   Masturberen binnen je relatie is ook zeker niets om je voor te schamen 🙂 Om dit bespreekbaar te maken kan je aan je partner vragen hoe zij jullie seksleven ervaart. Openlijk over seks praten is iets dat ik van harte toejuich. Hierbij kan je aan elkaar vertellen wat jullie fijn – of juist minder fijn – vinden op seksueel vlak. Zo kan je aangeven dat je het fijn vindt om te masturberen in je relatie (wellicht samen masturberen). Dit zou bijvoorbeeld een toevoeging kunnen zijn binnen de relatie en zegt echt niets over de kwaliteit van jullie huidige seksleven.

   Groet,
   Talitha

 • Wij hebben al een heel extreem divers sex leven, maar dit hadden we tot vanochtend nog nooit gedaan. Naast elkaar masturberen. Best intiem en kwetsbaar! Dank je wel voor dit idee!

 • Ik vindt het heerlijk om te masturbeert als mijn vrouw naast me ligt en alsse zich zelf lekker aan het vingerenis dat wint mij op om daarna nog even samen te strelen dat doet goed.

 • Ik ben 73 en krijg hem niet meer stijf van alles geprobeerd zelf injecties in de penis gehad viagra noem maar op ik heb allerlei speeltes mijn vriendin kom hiermee wel 4 a 5 maal heerlijk klaar maar dan gaat ze met mij spelen dat slape geval ik kom wel klaar maar geneer me eigen wezenloos heb ook een vacuümpomd werk ook niet 100 procent en zij wil zo graag dat ik haar penetreert word een obsessie help

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid