NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

59.692 keer bekeken

8 redenen om te masturberen in je relatie

5 mei 2021,

geschreven door

Verberg je voor je partner dat je wel eens masturbeert? Veel stellen vinden het lastig om eerlijk tegen elkaar te zijn over soloseks, omdat ze hun partner niet onzeker willen maken. Ten onrechte, want masturbatie kan niet alleen ontzettend fijn zijn, maar ook nog eens geweldig voor jullie gezamenlijke seksleven. Kom maar op met die tijd voor jezelf!

Masturberen in je relatie

Masturberen lijkt op iets wat je voor jezelf doet, maar in feite heeft soloseks ook een geweldige impact op je seksleven. Er zijn nog veel seksonderwerpen waar een taboe op heerst, en masturberen in een relatie is daar één van. En dat is jammer, want er is helemaal niets mis met zelfbevrediging terwijl je een partner hebt. Sterker nog, het draagt juist bij aan een betere relatie.

“Er is helemaal niets mis met zelfbevrediging terwijl je een partner hebt.”

1. Het kan je meer zelfvertrouwen geven

Eén van de vele redenen voor een ingedut seksleven is dat één van de partners zich niet meer aantrekkelijk voelt. Schaam jij je voor een deel van je lichaam? Of maak je je ergens anders druk over? Stop daarmee en begin met masturberen. Door te masturberen kun je je krachtig, mooi en gewoonweg sexy voelen. Masturbatie is een goede manier om je meer comfortabel met je eigen lichaam te voelen en je seksuele verlangens te laten uitkomen. Je zult meer zelfvertrouwen tussen de lakens krijgen en je laat je partner sneller zien wat je lekker vindt en hoe je het lekker vindt.

“Masturbatie is een goede manier om je meer comfortabel met je eigen lichaam te voelen en je seksuele verlangens te laten uitkomen.”

masturberen

2. Het vermindert stress

Stress is altijd een moodkiller als het om seks gaat. Door te masturberen komt er endorfine vrij in je lichaam, en dit vermindert je stress. Dus het is niet moeilijk te bedenken dat iedereen, zelfs in een lange relatie, beter wordt van een partijtje soloseks. Onderzoek wijst uit dat orgasmes je humeur kunnen bevorderen en het chemische hormoon dopamine laat vrijkomen, waardoor je je heel relaxed gaat voelen. En minder stress zorgt voor meer seks!

3. Meer zin in seks

Een groot pluspunt van soloseks is dat het je zin in gezamenlijke seks kan vergroten. Masturberen kan ervoor zorgen dat jij je (weer) een seksueel beest voelt. Dat is zeker een uitkomst als je al een tijd in een relatie zit, want het is vaak moeilijk om zo gepassioneerd te blijven als in het begin. Wanneer je aan het masturberen bent, zorg je ervoor dat je seksorganen actief blijven. En dat zorgt weer voor een hogere seksdrive. Kortom, hoe meer je ervan krijgt, hoe meer je ervan wilt!

Toys voor mannen

4. Je komt erachter wat wel en niet voor je werkt

Geweldige seks hebben? Dat kan alleen maar als je weet wat je zelf fijn vindt. Masturberen helpt om je eigen lichaam beter te leren kennen. Je komt erachter wat je wel en niet fijn vindt of welke bewegingen jou naar een hoogtepunt kunnen brengen. Hierdoor wordt het ook makkelijker om aan je partner te vertellen wat je fijn vindt. En reken er maar op dat je partner het geweldig vindt als jij het even voordoet of uitlegt, want hij of zij wil tenslotte dat jij geniet. Jullie seksleven wordt er alleen maar beter van als je je eigen lichaam leert kennen door te masturberen.

“Je komt erachter wat je wel en niet fijn vindt en welke bewegingen jou naar een hoogtepunt kunnen brengen.”

5. Andere behoeftes vervullen

Dagdromen over een leuke voorbijganger of fantaseren over een sexy acteur of actrice kan ervoor zorgen dat seks constant in je hoofd zit. Fantaseren is heel normaal en niemand hoeft het ooit te weten. Dat is waarom het gewoon fantasieën zijn. Bovendien betekent een relatie niet dat jullie dezelfde behoeftes hebben. De één heeft gewoon een grotere seksdrive dan de ander. Die behoefte kan prima vervuld worden door te masturberen. Schaam je niet voor jullie individuele seksualiteit, maar geniet ervan. Daar wordt jullie gezamenlijke seksleven alleen maar beter van.

masturberen

6. Het helpt tegen menstruatiepijn

Dit puntje is speciaal voor vrouwen: masturberen helpt tegen menstruatiepijn. Door de endorfine die er vrijkomt wanneer je masturbeert, worden irritaties en krampen verminderd. Bij een orgasme neemt de doorbloeding van de geslachtsdelen toe, wat ook weer helpt bij het verlichten van pijn. Voortaan als het weer de tijd van de maand is, pak je er een handdoek bij, dim je de lichten en profiteer van deze natuurlijke pijnstiller.

“Door de endorfine die er vrijkomt wanneer je masturbeert, worden irritaties en krampen verminderd.”

Bovendien vind je het dan misschien niet zo’n ‘smerig’ idee meer om seks te hebben tijdens je menstruatie omdat je zelf hebt ervaren dat het eigenlijk helemaal niet zo vies is. Gewoon achteraf even samen onder de douche springen.

Toys voor vrouwen

7. Je zorgt voor jezelf

Hoe langer je met je partner bent, hoe groter de kans is dat jullie een seksuele routine hebben. Masturberen in een relatie is een manier om te laten zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen plezier. Het is een fijne eyeopener dat jij degene bent die de leiding heeft over je eigen geluk. Heb jij vaker zin dan je partner? Ga dan niet lopen mokken omdat jullie te weinig seks hebben, maar zorg voor je eigen geluksmomentje door te masturberen.

8. Samen soloseksen

De meeste mensen hebben op zijn tijd behoefte aan soloseks. Dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van duoseks, maar soms heb je gewoon zin in een intiem momentje waarin je kunt opgaan in je fantasieën en je het precies kunt doen zoals jij het lekker vindt. Maar wil je soloseks net wat spannender maken? Het kan voor jullie allebei super opwindend zijn als je voor je partner met jezelf speelt. Mannen vinden het prachtig om te zien als vrouwen met zichzelf spelen. Andersom wordt het ook altijd gewaardeerd. Bovendien steken jullie misschien nog wat fijne kneepjes van elkaar op.

“Het kan voor jullie allebei super opwindend zijn als je voor je partner met jezelf speelt. Mannen vinden het prachtig om te zien als vrouwen met zichzelf spelen.”

Doet soloseks ook wonderen voor jouw relatie? Of weet je nog meer voordelen van masturberen in een relatie? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

4 Responses

 1. ja heel leuk soms begint ze met me te spelen en laat me dan self verde doen en verlaat ze de kamer en steekt ze me stiekem een handdoekje toe

 2. Eénmaal per week trekt ze me af, zelden nog mag ik haar dan aanraken.
  Maar 1x is te weinig voor me ook al ben ik 69, zij is 61.
  Nu zitten we thuis zowat opgesloten en komt masturberen voor mij niet in aanmerking, iets wat ik voor Corona midden de week kon.
  Zou ik nu spontaan terwijl ze naast me ligt toch met mezelf beginnen spelen ?
  Ik heb wel 2 fleshlights waar ze nooit enig commentaar op heeft gegeven.
  Wat denk je.

  1. Beste Jan,

   Mijn advies is om dit bespreekbaar te maken met je partner. Geef aan wat jouw behoeften, want ook die zijn net zo belangrijk als haar behoeften. Ontdek of jullie een open gesprek kunnen voeren over jullie wensen en grenzen en hoe jullie tegemoet kunnen komen aan elkaar. Voor jou is 1x te weinig. Wat is voor jou wenselijk dan? En als zij jou hier niet bij kan helpen, vindt ze het dan goed als jij jezelf bevredigt, bijvoorbeeld met behulp van jouw speeltjes? Nogmaals: maak het bespreekbaar, alleen zo kom je erachter wat kan en niet kan binnen je relatie.

   1. Mastruberen is super lekker elke vrijdag avond dan kleed mijn vrouw zich geil aan met een kort rokje zonder slipje aan lekker een wijntje erbij en tegen over elkaar op een groot kleed in de kamer dan moeten we om de beurt mastruberen en er een verhaal bij vertellen o wat is dat geil zeg de laatste keer was ik lekker bezig met mijn harde paal lag lekker te masturberen en vertelde haar dat ik aan haar lekkere vriendin Karin lag te denken en hoe Ik haar aan het neuken was oooooh mijn vrouw werd er zo geil van dat ze niet meer kon wachten op haar beurt en begon me te doen met mij zo super smerig geil om mijn vrouw te zien vingeren daarna gaan we lekker sexen met elkaar mastruberen is super

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

317.611 keer bekeken

Geschreven door

Sommige vrouwen hebben diepe penetratie nodig om tot een orgasme te komen, andere vrouwen vinden het misschien net iets te heftig. Standjes voor diepe penetratie kunnen echter erg handig zijn wanneer de penis van je partner aan de kleine kant is, of…
317.611 keer bekeken