Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.527 keer bekeken

7 vragen die je jezelf moet stellen vóór een breakup

20 februari 2020,

geschreven door

Een relatie gaat niet altijd over rozen. Het leven biedt ons nou eenmaal ups en downs, en dat geldt ook voor iedere relatie. Tegenslagen horen er dus bij en het is de kunst om zo goed mogelijk daarmee om te gaan. Helaas houdt niet iedere rela stand. Twijfel jij over je relatie en overweeg je een breakup? Stel jezelf dan eerst deze 7 vragen!

Belangrijke vragen om jezelf te stellen vóór een breakup

1. Heb ik mijn zorgen wel goed uitgesproken?

Het is nooit een goed idee om iets te beëindigen, als je niet volledig de kans hebt gekregen (of benut!) om uit te spreken waar je mee zit. Als je nooit aangeeft waar je tegenaan loopt, geef je binnen jouw relatie ook niet de kans en ruimte om zaken te veranderen of te verbeteren.

2. Is het beter als mijn partner verandert?

Mensen dienen niet compleet te veranderen, maar aanpassingen in bepaald gedrag kunnen waardevol zijn om een relatie staande te houden. Zeker als je partner een misstap heeft begaan, is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of je hem of haar kan vergeven en of verandering van gedrag voldoende is.

3. Red ik het sociaal/financieel gezien zonder mijn partner?

In veel gevallen betekent het hebben van een relatie ook het delen van een huis, vriendengroep, bankrekening of het samen hebben van kinderen. Soms is het erg moeilijk om binnen je relatie onafhankelijk te blijven. Indien je nadenkt over een breakup: kan je jezelf redden in je eentje? En ben je bewust van de mogelijkheid zaken te verliezen, zoals gemeenschappelijke vrienden?

“Bedenk altijd voor jezelf of bepaalde zaken wil opgeven als je de relatie verbreekt.”

4. Wat is mijn aandeel in het probleem?

Hoewel het makkelijk is om de schuld naar de ander te schuiven, siert het je als mens om ook naar jezelf te kijken in moeilijke situaties. Zijn er dingen die jij anders had kunnen doen? Mogelijk kan jij veranderingen toepassen, om de relatie weer werkend te krijgen.

5. Ben ik gelukkiger zonder mijn partner?

Bedenk hoe je leven zonder je lief zou zijn. Een vrijgezel leven biedt jou uiteraard loads aan nieuwe mogelijkheden en opties, maar is dit het leven dat jou meer geluk gaat brengen? Ook als je overweegt om een relatie te verbreken voor iemand anders, bedenk dan of de keuze voor iemand anders jou meer happiness gaat opleveren.

6. Houd ik nog steeds van hem/haar?

‘Houden van’ komt in veel verschillende vormen voor. Zo kan de liefde op zijn, maar kan je nog wel van je partner houden op vriendschappelijk niveau. Als je twijfelt of je nog wel op de juiste manier van je lief houdt, kan je wellicht ontdekken of ergens de spark in je relatie nog (terug) te vinden is. Onthoud dat er best manieren zijn om het vlammetje weer op te doen laaien.

Tip! Ervaar je sleur? Voeg eens iets nieuws toe in de slaapkamer, speel een erotisch spel of onderneem samen weer dingen. Wie weet laait het vlammetje dan weer op.

7. Is een breakup echt de enige optie?

Is uit elkaar gaan de manier om de problemen in jullie relatie op te lossen? Of zijn er nog andere opties? Overweeg relatietherapie of vormen van relaties waarin jullie elkaar wat meer vrijheid geven. Kies echt enkel voor het beëindigen van je relatie als je ervan overtuigd bent dat alle andere opties geen soelaas bieden.

Heb jij wel eens een relatie verbroken? Hoe ben jij tot die beslissing gekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.621 keer bekeken

Geschreven door

Zeg maar hey, dan krijg je er twee! Deze strap-on is voorzien van niet één, maar twee vibrerende dildo’s. Met de ene penetreer je jouw partner terwijl je het andere gedeelte zelf in brengt. Vibrerend feest voor jullie allebei dus! Op deze manier wo…
1.621 keer bekeken