It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

1.476 keer bekeken

Hoe beëindig je een relatie? Dit zijn de beste tips!

17 juli 2019,

geschreven door

Zoals een zanger ooit zong, “Verliefdheid is een toverbal in meer dan duizend smaken”. Hij heeft volkomen gelijk, want het ene moment voel je je samen onwijs zoet en op het andere moment voelt je relatie wat bitterder. Zodra je bij het zure gedeelte van die toverbal bent aangekomen, weet je dat er geen makkelijke weg meer terug is. Maar wat doe je dan? Hoe kun je het beste een relatie beëindigen?

Het is logisch dat jullie het samen nog enige tijd willen proberen. Jullie hopen immers op betere tijd. Dit zit gewoonweg in onze aard, daar doen we niks aan. Maar als je deze weg al eens hebt bewandeld en je voelt aan alles dat je relatie niet meer te redden is, hoe maak je er dan een einde aan?

Is er eigenlijk een juiste manier om een relatie te beëindigen?

Om echt heel eerlijk te zijn: nee, dat is er niet. Uit elkaar gaan is altijd vervelend en sneu, maar er zijn manieren om de pijn enigszins te verlichten. Verwacht niet dan je er geen gebroken hart aan over houdt, want dat is helaas wel altijd het geval. Als je snel over een gebroken hart heen wil komen, probeer dan op een zorgvuldige en nette manier uit elkaar te gaan. De onderstaande tips kunnen zeker van pas komen als je je partner wil dumpen!

“Uit elkaar gaan is pijnlijk, maar er zijn manieren om dit te verlichten.”

1. Neem de verantwoordelijkheid

Het kan voorkomen dat het gevoel voor je partner verdwijnt of verandert. Of de interesse (in elkaar) is gewoon weg. Maar wees dan gewoon eerlijk tegenover elkaar en natuurlijk ook tegen jezelf. Probeer je partner niet in een hoekje te drijven waarin hij/zij zelf de knoop moet doorhakken in plaats van dat jij het doet. Neem de verantwoordelijkheid en houd je partner niet aan het lijntje. Dit kan anders nadelige gevolgen hebben! Dit wil je natuurlijk niet op je geweten hebben.

2. Een goed gesprek doet wonderen

Zelfs als je een relatie wil beëindigen, kan een goed gesprek nog wonderen doen! Je kunt in ieder geval je partner onder vier ogen spreken, hem/haar gerust kunt stellen en vragen zijn zowel makkelijker te stellen als te beantwoorden in een privé ruimte. Hoe lang jullie relatie ook heeft mogen duren, blijf respectvol met elkaar omgaan. Je partner was ooit de moeite waard om je leven mee te delen, dus dan is hij of zij nu ook de moeite waard om een normaal gesprek mee te voeren.

Tip! Beëindig nooit een relatie via de sociale media. Je (ex-)partner kan achterblijven met vragen, een onbevredigend gevoel en eventuele psychologische schade.

Ga met een open mindset het gesprek in, maar probeer je van tevoren wel lichtelijk voor te bereiden. Weet wat je wil zeggen en reageer gepast op verschillende reacties en emoties.

3. Blijf altijd eerlijk en realistisch

Natuurlijk moet je voor jezelf bepalen wat je wel en niet wil vertellen tijdens de break-up. Maar geef wel aan wat de reden is. Misschien ben je gewoon niet meer verliefd, of ben je zelf verliefd geworden op iemand anders. Houd het in ieder geval bij jezelf en heb het over jouw gevoelens. Zo voorkom dat je partner het gevoel krijgt dat het aan hem/haar ligt.

Geef daarbij nooit aan dat je graag vrienden wil blijven. Hoe leuk en fijn dat ook mag klinken, de ervaring leert dat dit in veel gevallen niet zal werken. Blijf dus realistisch, geef je partner geen valse hoop en gun je partner de rust en ruimte om deze pijnlijke break te verwerken.

4. Positieve benadering

Hoewel jullie uit elkaar zullen gaan, betekent het niet dat jullie geen mooie tijd samen hebben gehad. Het kan fijn zijn om tijdens het gesprek te benadrukken wat jullie mooie momenten samen waren. Als je je relatie op een positieve manier wil beëindigen, pak het dan ook positief aan! Dit zal de pijn en de klap van de breuk mogelijk wat kunnen verzachten.

5. Accepteer de beslissing

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de rollen omgedraaid zijn! Niet dat jouw gevoelens de boosdoener zijn, maar de gevoelens van je partner. Dat hij of zij jullie relatie wil beëindigen! Het enige wat je dan eigenlijk kan doen, is deze beslissing accepteren. Ga niet aan een dood paard trekken, daarmee bespaar jij jezelf een hoop verdriet en valse hoop. Acceptatie is uiteindelijk ook de sleutel om van je liefdesverdriet af te komen. Gun jezelf echter wel de ruimte en tijd om te herstellen van de breuk.

Wist je dat… je liefdesverdriet kan vergelijken met een blessure? Hoe langer je het blijft belasten, hoe langer het kan duren.

6. Je kunt wel zonder hem/haar

Na regen komt zonneschijn en achter de wolken schijnt de zon. Of tijd heelt alle wonden. Hoe cliché het ook mag klinken, er zal echt een einde komen aan al het verdriet dat je nu voelt. Als je het idee hebt dat je niet zonder je (ex-)partner kunt leven, dan heb je het echt grandioos mis! Er zijn ontzettend veel mensen die jou weer gelukkig kunnen maken en die de perfecte match voor jou zijn. Het kan even moeilijk zijn, maar probeer door te bijten. Uiteindelijk zal de situatie stukken beter worden!

Heb jij al eens een relatie beëindigd? Of ben je zelf gedumpt? Vertel ons in een reactie hoe dat is gegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.708 keer bekeken

Geschreven door

Samen met je partner een sextoy gebruiken is spannend, en kan je seksleven een enorme boost geven. Denk je er over na om ook speeltjes te introduceren in de slaapkamer, maar heb je nog twijfels? Wij verzamelden de ervaringen van zeven mannen, die del…
2.708 keer bekeken
5.839 keer bekeken

Geschreven door

Met ‘de eerste keer’ wordt in de meeste gevallen bedoeld dat je voor het eerst geslachtsgemeenschap hebt met iemand. Hierbij is er sprake van penetratie. Meestal hebben we het dan over penis-in-vagina-seks, maar ook penis-in-anus of seks met iemand v…
5.839 keer bekeken