Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.095 keer bekeken

9 tekenen dat jullie relatie uitloopt op een tragisch einde…

19 juni 2019,

geschreven door

Verliefd zijn is een ontzettend fijn gevoel en een hele ervaring, soms gebeurt het gewoon. Het is niet echt iets wat je kunt beschrijven, maar soms verdwijnt dit gevoel ook weer. Het ebt langzaam weg en het kan net zo snel gebeuren als dat je verliefd wordt!

Heb jij het idee dat je relatie op z’n einde loopt? Als je het opmerkt en er veel over na gaat denken maak je jezelf waarschijnlijk helemaal gek. Neem daarom eens al deze onderstaande punten door en in je op. Als je jezelf hierin herkent kan het zo maar zijn dat de liefde over is en het tijd is om door te gaan! Een relatiebreuk is niet altijd te voorkomen.

1. Het toekomstbeeld geraakt zoek

Er is één ding waar koppels maar over blijven praten, en dat is hun toekomst samen. Het plannen van de bruiloft, de namen van hun kinderen verzinnen en misschien gaat het al wel over een huis kopen! Op een gegeven moment heb je alles zo ongeveer wel besproken. En hoe vaak komt dit onderwerp nog ten sprake? Misschien vermijd je het onderwerp ook wel gewoon! Dat kan natuurlijk, maar heel stiekem is dit een teken dat je je voor je eigen toekomst moet kiezen.

2. Het is pijnlijk om andere koppels te zien

Je ziet je eigen geluk verder wegebben en hierdoor is het lastiger om andere gelukkige tortelduifjes te zien. Je kunt het vergelijken met een klap in je gezicht, dat doet ook zeer. Jij was ook ooit zo gelukkig en verliefd, toch? Je vraagt jezelf af of je nog wel gelukkig bent en of je nog wel bij je liefje wil zijn. Zodra je andere koppels gaat ontwijken weet je het zeker; Het doet pijn omdat je diep van binnen toch al weet dat je eigen relatie al voorbij is.

“Het zien van gelukkige koppels is alsof je een klap in je gezicht krijgt.”

3. ‘Ik hou van jou’ zit er niet meer in

Deze drie woorden zijn makkelijk uit te spreken, maar zijn af en toe net zo betekenisloos als het gemak. Jezelf forceren om het te zeggen heeft geen zin als je het niet meent! Hoe minder je de betekenis voelt, hoe minder vaak je het zal zeggen tegen je partner. Leg er wat meer gevoel in en focus je op de woorden. Als je begint te lachen of als je van onderwerp veranderd terwijl je partner ‘ik hou van jou’ zegt, is dat een groot teken dat het hele gevoel weg is.

4. De communicatie is minder belangrijk

Waarschijnlijk was er ooit een moment dat jullie dagelijks praatte over het leven, werk, vrienden en wat jullie lekker vonden. Heb je het idee dat Netflix tegenwoordig interessanter is dan een gesprek? Als dit een enkele keer voorkomt is het nog niet zo’n big deal, zodra deze momenten zich vaak herhalen kan dit ervoor zorgen dat jullie elkaar gaan vervelen. De communicatie sterft uit. Hetzelfde geldt voor berichtjes sturen of bellen, maar ook voor communicatie tussen de lakens! Het zit in je aard om gesprekken te ontwijken als de relatie op het randje van omvallen staat. Dit is een natuurlijk instinct, dus bereid je maar voor!

“De communicatie tussen jullie sterft uit, Netflix lijkt interessanter dan een gesprek.”

5. Je ziet jezelf al zonder hem/haar

Een fantasie hebben is helemaal verkeerd, maar dit kan doorslaan tot realiteit. Bijvoorbeeld dat je jezelf al ziet met iemand anders en dit ook uitvoert als in vreemdgaan. Het is niet gek als dit door je hoofd spookt tijdens een relatie, want het gebeurt vaker dan je denkt, maar het moet niet de overhand nemen. Als dit wel gebeurt kun je aannemen dat je je huidige partner langzaam uit je gedachten verbant. Zie dit als een teken dat je niet meer verliefd bent, jij en je hart zijn al over je huidige relatie heen.

6. Het is vermoeiend om samen te zijn

Het vereist behoorlijk wat werk om een sterke relatie op te bouwen, maar als het vermoeiend begint te worden is het misschien tijd om allebei een andere kant op te gaan. Verliefd zijn kan je helpen om de energie weer terug te vinden en om door slechte tijden te komen. Maar zodra het te geforceerd gaat, breek je jezelf af en voel je je al snel vermoeid. Neem een pauze en geef toe dat je het even niet meer ziet zitten. Of zet er gelijk een punt achter.

“Als liefde te geforceerd gaat breek je jezelf af en voel je je al snel vermoeid.”

7. Je ziet hem/haar meer als een vriend(in)

Oké, als je een relatie aangaat met je beste vriend(in) is dat natuurlijk super leuk! Maar wat nou als je hem of haar zo blijft zien? Een liefde kan gemakkelijk ontstaan als je elkaar vaak ziet en dat is ook niet gek. Het gevaar hier is dus dat je zelfs als je niet meer van elkaar houdt, toch vrienden blijft. Maar ook als jullie voorheen geen vrienden waren kan je je partner nog als een vriend gaan beschouwen. Dat er een moment komt dat jullie liever gaan chillen dan dat jullie tussen de lakens spannende dingen gaan doen is bijna onvermijdelijk. De liefde verdwijnt, maar je hoopt wel op een vriendschap die te redden valt.

8. Een ideale toekomst komt je partner niet in voor

Er was eens, een relatie waarin de toekomst van je partner ook die van jouw was. Nu heeft je partner niet eens een gastrol in jouw ideale toekomst! Je ziet jezelf helemaal losgaan en al je dromen komen uit, maar daar is geen plaats voor de persoon waar je nu een relatie mee hebt. Als je nog echt verliefd was, vond je een mooie plek voor je partner in de toekomst. Maar omdat er geen liefde meer is, is je partner uit het toekomstbeeld verdwenen.

“Als je nog verliefd was, vond je een plek voor je partner in de toekomst.”

9. Aan het lijntje houden

Je kunt genoeg redenen bedenken om bij elkaar te blijven zonder dat er nog liefde in het spel is. Misschien wel omdat de seks zo goed is of omdat je geen afstand kunt doen van die persoon. Technisch gezien houd je iemand aan het lijntje zodra je om een reden zonder liefde bij die persoon blijft. Je blijft eigenlijk bij elkaar tot de situatie geheel veranderd, of nog erger word.

Ontdekken dat je niet meer verliefd bent of dat je partner dat is, is nooit leuk. Het klinkt hard, maar het beste is om dan gewoon de relatie te beëindigen. Dit is uiteindelijk toch waar het op uit zal lopen. Het is de enige manier om ermee te dealen.
Herken jij jezelf of je partner in deze punten? En hoe ga je hier mee om? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Zelfliefde: sommige mensen denken bij die term aan zweverig gedoe, zelfhulpboeken of iets waar je je mee bezig gaat houden als je tijd teveel hebt. Maar eigenlijk is zelfliefde iets heel basaals. Je zou het zelfs een levensbehoefte kunnen noemen. Zel…
1.505 keer bekeken