Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.853 keer bekeken

Waarom een Friends with Benefits relatie niet werkt

5 oktober 2017,

geschreven door

Op papier klinkt het concept van een relatie zonder verantwoordelijkheden waarschijnlijk helemaal niet verkeerd. Af en toe komen jullie bij elkaar over de vloer, er worden wat wijntjes gedronken, je deelt samen het bed en na afloop gaan jullie weer verder met je eigen leventje. Echter, zodra je alle voor- en nadelen tegen elkaar afweegt, kom je er snel achter dat deze vorm van vriendschap in de meeste gevallen nooit zal werken. In deze blog geven we 10 redenen waarom een friends with benefits relatie eigenlijk helemaal geen ‘benefit’ is.

1. Jaloezie

Hoe je het ook wendt of keert, jaloezie wordt een onvermijdelijk gevoel dat je gedachten overneemt wanneer je een friends with benefits relatie met iemand begint. Je zult altijd het gevoel hebben dat je te weinig aandacht van hem of haar krijgt. Als je al een klein beetje jaloers bent aangelegd dan is de kans groot je op een gegeven moment zijn of haar social media in de gaten houdt en hem of haar onbewust gaat lopen stalken.

2. Beledigd

Het is normaal om je beledigd te voelen door een gebrek aan liefde en toewijding. Het is moeilijk te begrijpen waarom iemand niets voor je kan voelen, maar wel seks met je kan hebben. Wanneer je je beledigd voelt volgen vaak andere negatieve emoties zoals boosheid, verdriet etc.

3. Het is eenzaam

Je kunt je eenzaam voelen wanneer je met vrienden bent die wel een vaste partner hebben. Op dat moment word je pijnlijk herinnerd aan het gebrek aan gevoel in je friend-with-benifts relatie. Het is natuurlijk ook niet echt gepast om je FWB partner mee te nemen naar een verjaardag, waar de rest van je vrienden of vriendinnen wel gewoon met hun partner verschijnt.

4. Het is slecht voor je zelfvertrouwen

Je hebt het gevoel dat je niet leuk genoeg bent, wanneer iemand alleen seks met je wil en niet de andere dingen die bij een ‘normale’ relatie komen kijken. Je kunt je goedkoop of zelfs een beetje gebruikt voelen wanneer hij of zij jou alleen als booty call gebruikt.

5. Emoties steken de kop op

Het is onvermijdelijk dat iemand binnen een friends-with-benefits relatie meer voor de ander gaat voelen dan goed voor hem of haar is. Wanneer je vaak met elkaar optrekt is het normaal dat je een band ontwikkelt met iemand. Het wordt dan steeds lastiger om er een strikt platonische vriendschap op na te houden. Na verloop van tijd is de kans groot dat je toch meer uit de ‘relatie’ wilt halen en dat je verliefd wordt op je seksbuddy. Mocht dat het geval zijn dan is je FWB relatie helemaal niet meer te redden..

6. Je komt de ware tegen

Wat doe je wanneer je de ware tegenkomt? Stop je dan gelijk met je seksbuddy, of wacht je de boel eerst even af? En wat wanneer jouw FWB buddy opeens een vriendin krijgt, hoe reageer je daar vervolgens op?

7. Het is te makkelijk

Een goede relatie bestaat uit geven en nemen. Een friend with benefits relatie is eigenlijk alleen maar nemen. Daarnaast word je ook niet aangespoord om op zoek te gaan naar een ‘serieuze’ relatie.

8. Vrienden zullen het minder goed waarderen

Ook in een FWB relatie moet je rekening houden met elkaars behoeften en moeten er ook regelmatig opofferingen gemaakt worden. Misschien dat je net even dat leuke etentje met je vriendinnen moet skippen om eindelijk eens met hem te kunnen afspreken. Wanneer je iets leuks gaat doen met een partner is dat makkelijk uit te leggen, bij een seksbuddy wordt het toch wat lastiger. De kans is groot dat je vriendengroep jouw wilde escapades niet weet te waarderen.

9. Je kunt niks bij hem of haar kwijt

Een seksbuddy is er alleen voor de seks en niet voor jouw problemen. Waar je met een ‘echte’ partner makkelijk al je lief en leed samen kunt delen, is dit bij een FWB relatie niet mogelijk.

10. Zonder goede afspraken, geen goede seks

Om een FWB relatie goed te laten werken, is het eigenlijk nodig dat er bepaalde afspraken tussen jullie beide zijn en dat er af en toe opofferingen gemaakt worden. Het begint dan al aardig op een ‘echte’ relatie te krijgen. Hoe je het ook wendt of keert, net als bij een ‘gewone’ relatie vraagt een friends with benefits relatie ook om toewijding en onderlinge afspraken. En dat was nou net waar jullie beiden geen zin in hadden, toch? 😉

We zijn erg benieuwd naar jullie ervaring met een friends with benefits relatie! Was het bij jou wel een succes, of kreeg je op een gegeven moment te maken met één van bovenstaande punten? Deel het met ons in een reactie hieronder!

6 reacties

 1. Wat een onzin!
  Een vriendschap is een relatie met geven en nemen, en waarbij de mensen in de relatie de regels bepalen. Het maakt niet uit wat de basis is voor de vriendschap/relatie, of dat nu sex of iets anders is.

 2. Ik vind dit een slap en negatief artikel! Ws geschreven door iemand die zelf geen ervaring heeft met een FWB of die er niet mee wist om te gaan.
  Ik ben een vrouw en heb ruim 6 jaar zo’n FWB gehad. En later nog een keer 1,5 jaar alleen toen werd hij verliefd op mij en zijn we daarom gestopt. Ja dat kan gebeuren, dat is dan helaas een risico.
  Die FWB die ruim 6 jaar mijn seksbehoefte bevredigde, is gestopt omdat de andere partij een kans kreeg om in het buitenland te gaan wonen en werken. En ja daar waren we beide best beetje verdrietig om, maar dat zou ik ook zijn, als een ‘gewone’ vriend vertelt dat ie naar het buitenland vertrekt. Maar zoiets gun je iemand gewoon! En als hij wel eens in het land is voor familie bezoek, bezoekt hij mij ook altijd een keer. Zo lang we beide vrij zijn kan dit.
  En er is altijd een risico dat de andere partij verliefd wordt op een ander, maar dat risico is er ook in een ‘normale’ relatie
  En hoezo kun je niets bij diegene kwijt? Is toch een friend met wat extra’s? Nou bij vrienden kun je wel degelijk je sorres kwijt dus ook bij een FWB.
  En tuurlijk maak je wel wat afspraken, zoals over het gebruik van condooms, over wat je wel en niet wil weten van de ander en wat je elkaar wel en niet vertelt. Maar dat zijn wel veel minder afspraken dan in een echte relatie
  En hoezo je vrienden kunnen het minder waarderen? Ja ik skipte wel eens een enkele x wat, om te kunnen afspreken, maar dat doen hun toch ook als ze elkaar weinig hebben kunnen zien en ff quality time nodig hebben!?
  Mijn andere vrienden gunde mij juist die seks, die ze zelf dagelijks in hun buurt hebben.
  En ook in een seksrelatie is het geven en nemen en niet alleen nemen, anders gaat ie niet werken, trust me.
  En waarom mij beledigd voelen? Ik wil dit toch zelf ook zo? Of slecht voor mijn zelfvertrouwen? Echt niet dus, die kreeg juist elke x een boost omdat je zo geil wordt elke x weer van elkaar, doordat er geen sleur is. Ik voelde mij begeert! En weet je hoe seksy ik mij voelde als ik de dag erna aan heel mijn lichaam nog voelde dat ik vreselijk was genomen!? Met een FWB is de seks na jaren nog steeds geil, juist omdat je het niet dagelijks met elkaar doet. En omdat het bij beide vooral om de seks gaat, is het ook geile, uitgebreide seks, er wordt echt werk van gemaakt naar elkaar toe, want je moet er waarschijnlijk weer minimaal een week, maar vaak langer op kunnen teren.
  De ergste zin in dit artikel; en het is natuurlijk ook niet echt gepast om je FWB mee te nemen naar een verjaardag. WTF? Hoezo niet? Wie bepaald dat? En de vraag is of jezelf dat überhaupt wil, nee in mijn geval niet. Wat hij en ik hadden was iets tussen ons, zonder buitenwereld. Maar sjesus wat een hoop bekrompenheid, onwetenheid en flauwekul in 1 artikel!

  1. Bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat jij zo’n positieve ervaring hebt wat betreft een FwB-relatie. Dat is altijd leuk om te horen. Natuurlijk is dit per persoon en situatie verschillend. Wij hebben het vanuit een andere invalshoek bekeken in dit artikel, maar dat geldt (gelukkig) niet voor iedereen natuurlijk.

 3. Ik denk dat het vooral de dames zijn die dit niet kunnen treekken. Zij moeten altijd zo nodig weer verliefd worden………

 4. dit artikel vind ik wel heel kort door de bocht hoor ! natuurlijk gaat zoon relatie na een tijd niet meer werken, maar dat betekend niet dat het daarvoor helemaal niet kan werken. Het kan hartstikke leuk zijn ik denk dat je gewoon moet weten wanneer je moet stoppen met zoon relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Nieuwe maand, nieuw standje baby! Vandaag hebben we een lekker relaxed standje  De Pretzel is een standje voor orale stimulatie van de vulva of de anus. Meer lezen? Let’s go!…
2 keer bekeken