door CheekyCharly

Friends With Benefits, zo pak je het aan!

18 maart 2021 door CheekyCharly

FWB; nee het is geen pornocategorie, maar het is de afkorting voor Friends With Benefits. Een term waar jij ongetwijfeld bekend mee bent. Een FWB is ideaal omdat je iemand hebt waar je lekker mee kan seksen zonder dat een van jullie meer verwacht, althans, dat hoop je dan. Een Friend with benefits is net iets meer dan een bootycall maar véél minder dan een partner!

Friends with benefits relatie

Het hebben van een vriend met voordelen is heel chill, míts jullie je aan afspraken houden. Het is namelijk een groot drama als een van jullie andere verwachtingen heeft of nog erger: verliefd wordt! Wij hebben een aantal regels opgesteld die jou helpen bij een goede FWB- relatie.

We schetsen even een situatie van de perfecte friends with benefits relatie:
Het is 00:30, je hebt net je favoriete serie gebingewatchted en je bent ineens zo geil als boter. Je pakt je telefoon en stuurt: “Beschuitje eten?” naar je FWB. Hij/zij staat 15 minuten later voor de deur. Jullie hebben -zoals altijd- geweldige seks (want ja, FWB met iemand met wie je geen goede seksuele klik hebt slaat natuurlijk nergens op) en na de vrijpartij eten jullie nog wat vette snacks om vervolgens samen in slaap te vallen. De volgende ochtend als jij wakker wordt heeft je buddy zijn/haar kleren al aan. Geeft je een kopje koffie en een kus en sprint te deur terwijl jullie vluchtig roepen: “Tot snel!”.

“Als het alleen om seks zou draaien noemden we het wel SWB; Strangers with benefits.”

Je friends with benefits relatie gaat niet alleen maar om seks, alhoewel het wel minstens 90% omvat. Waarschijnlijk delen jullie ook grappige memes met elkaar via insta en jullie kunnen af en toe samen sporten, naar de bios of een drankje drinken. De term is niet voor niks friends with benefits, als het alleen om seks zou draaien noemden we het wel SWB; Strangers with benefits, right?

Maar in werkelijkheid… kan het ook anders gaan. Een van jullie wil de ander bijvoorbeeld veel vaker zien, of wordt jaloers als de een een date heeft. Om een goede friends with benefits relatie te hebben zijn gewoon echt een aantal regels nodig.

FWB

#1 De casual vibe betekent niet dat jullie elkaar respectloos kunnen behandelen

Rule number one; you gotta have fun. En om het leuk te houden moet er sprake zijn van wederzijds respect. Ja, jullie hebben geen relatie dus nee, jullie hoeven geen verantwoording af te leggen naar elkaar. Maar om het zo lang mogelijk leuk te houden is dit wel aan te raden. Het kan dus niet zo zijn dat jullie elkaar alleen zijn wanneer het een van jullie goed uitkomt. Dat je soms weken niks hoort van je FWB terwijl jij wel pogingen hebt gedaan om contact te zoeken en dat hij of zij dan ineens bij je op de stoep staat.

#2 Regels regels regels!

Om te voorkomen dat het mis gaat zijn regels dus erg belangrijk. Jullie hoeven geen officieel contract op te stellen maar het is wel slim om op een gegeven moment even te praten over de do’s en dont’s van jullie relatie. Als jullie afspreken dat jullie ook seks mogen hebben met anderen, maak dan regels over condoomgebruik. Als jullie het met iedereen veilig doen, kunnen jullie met elkaar zonder. Als er niemand anders is en jullie zijn allebei getest kan het zonder, maar als jullie van plan zijn om onveilige seks te hebben met meerdere mensen?! Protect yourself! Wees niet dom en gebruik dan altijd een condoom.

#3 Gebruik het niet als manier om iemand verliefd op je laten te worden

Soms komt het voor dat je eigenlijk een relatie wil met iemand, maar diegene wil niks meer dan casual seks. Het is dan geen goed idee om akkoord te gaan met een FWB relatie omdat je dan “toch iets” hebt. En iets is beter dan niets. Maar is iets ook beter dan een gebroken hart? Dacht het niet. Kijk, soms loopt een friends with benefits relatie uit op een serieuze, vaste relatie. Maar meestal is dit echt niet het geval. Als jij deze relatie ingaat met het idee dat je de ander wel verliefd op je kan laten worden… kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis.

“Iets is beter dan niets. Maar is ‘iets’ ook beter dan een gebroken hart?”

friends with benefits

#4 Maar, kijk niet raar op als er gevoelens bij komen kijken

Een FWB relatie ingaan terwijl je stiekem gevoelens hebt voor de ander is zwaar af te raden. Maar als jij gedurende jullie relatie gevoelens ontwikkelt, kan je daar natuurlijk niks aan doen. Of nou, je kan niks doen aan hoe jij je voelt, maar je hebt wel invloed op hoe je met die gevoelens omgaat. Merk jij dus dat je meer voelt dan alleen een vriendschap (met heerlijke seks), schrik hier dan niet van. Eerlijk is eerlijk, de kans is zelfs vrij groot dat een van jullie gevoelens ontwikkelt. Er is een vriendschap én aantrekkingskracht op fysiek gebied, het enige verschil tussen jullie relatie en een ‘echte’ relatie is eigenlijk heel klein.

“Eerlijk is eerlijk, de kans is zelfs vrij groot dat een van jullie gevoelens ontwikkelt.”

#5 Wees open en eerlijk over gevoelens

Wordt je onverhoopt toch verliefd? Of merk je dat de ander gevoelens ontwikkelt en zit je hier totaal niet op te wachten? Laat dit dan zo snel mogelijk weten. Je wil namelijk je eigen hart niet breken, maar iemand anders zijn of haar hart breken is bijna net zo erg. Voorkomen is beter dan genezen lieve snoetjes!

Wat zijn jouw ervaringen met een FWB relatie?

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op Friends With Benefits, zo pak je het aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid