It’s Pink Friday, baby! 15% EXTRA korting op alles* met code: PINK  🤩

2.065 keer bekeken

Zoenen op de eerste date… dealbreaker of dealmaker?

1 oktober 2020,

geschreven door

Wel of niet zoenen op de eerste date? De meningen zijn daar nogal over verdeeld. De één sluit de eerste date het liefst af met een vriendelijke knuffel, de ander met een charmante kus op de wang en weer iemand anders is pas tevreden na een hevige sessie tongzoenen. Wij zochten voor je uit wanneer laatstgenoemde soort kus een dealbreaker of dealmaker is op een eerste date. 

Verboden Vrucht

Een aantal jaren geleden – in de jaren van videobanden, stiekem nummers ‘branden’ op een cd en deze vervolgens op je discman afspelen -, was er één regel met betrekking tot daten heel erg duidelijk. Je zoent nooit op een eerste date. Het was ooit een verboden vrucht waar iedereen rekening mee hield. Maar nadat de emancipatie van de vrouw toe nam en de seksuele revolutie volgde, waren er steeds meer morele waarden die wel wat werden bijgeschroeft. Sommige mensen geven nog steeds gehoor aan deze – inmiddels wat gedateerde – regel, maar het is lang niet altijd meer een standaard. Niet zoenen na afloop van een fantastische date? Het is hedendaags bijna ondenkbaar.

“Sommige mensen geven nog steeds gehoor aan deze – inmiddels wat gedateerde – regel, maar het is lang niet altijd meer een standaard.”

To Kiss or Not To Kiss?

Kussen op de eerste date is niet meer de verboden vrucht maar de normaalste zaak van de wereld. Het is dan ook niet slecht of ongepast, mits je date ook zin heeft om met jou te zoenen. Uiteindelijk gaat het om aantrekkingskracht, klik en het bezegelen van een fijne date samen. Natuurlijk hoeft een zoen echt niet altijd een dealmaker of dealbreaker te zijn, maar om je voor gênante momenten te behoeden, schetsen wij zeven situaties waarin je wel óf niet het initiatief zou moeten nemen om je date te zoenen.

#1 De seksuele chemie is on-point – KISS!

Tijdens jullie date raken jullie elkaar aan en proberen jullie elkaars grens wat op te zoeken. Je flirt met elkaar op een plagerige manier en wanneer jullie elkaar aankijken spat de seksuele spanning er vanaf. Jullie kunnen niet wachten om elkaar te zoenen en dit is overduidelijk.

#2 De perfecte date – KISS!

Perfectie bestaat niet, maar ehhh jullie date kwam wel enorm in de buurt! Na dat jullie eerst over de koetjes en de kalfjes hebben gesproken, zijn jullie inmiddels al uren aan het kletsen over de serieuze zaken in het leven. Het voelt bijna als vanzelfsprekend om elkaar te zoenen nadat jullie je zo kwetsbaar naar elkaar hebben opgesteld.

#3 Bucket list – KISS!

Je hebt een date gefixt met een onwijs lekkerding en je zal het jezelf nooit vergeven als je niet even een lekker potje ging tongzoenen met deze god(in). Als je date jou verbaal of non-verbaal aangeeft hier ook zin in te hebben, waarom niet? Ook al was de date stom, je hebt wel iets leuks om mee te pronken tijdens je volgende vriendenborrel.

 #4 Wie ben je eigenlijk? – DON’T KISS!

Heb je na afloop van jullie date eigenlijk nog geen idee wie je precies tegenover je hebt zitten? Was er niet per se chemie of hebben jullie niet echt andere onderwerpen besproken dan een studie, baan of hobby? Als jullie elkaar nog als vreemden zien en nog wat oncomfortabel bij elkaar zijn, is het waarschijnlijk nog niet het moment om elkaar te zoenen. 

Als je geen zin hebt om met je date te zoenen, moet je dat ook gewoon lekker niet doen.

#5 Er is geen goed moment – DON’T KISS!

Misschien willen jullie elkaar allebei wel zoenen, maar dient het juiste moment zich er niet voor. Zitten jullie eerst in een overvol restaurant en staan jullie daarna op een mega drukke parkeerplaats? Dan is de kans groot dat één van jullie zich niet echt comfortabel voelt met al die pottenkijkers om jullie heen. Niet per se een fantastische situatie om te genieten van een vurige eerste zoen.

#6 Je hebt simpelweg geen interesse – DON’T KISS!

Misschien was er totaal geen klik, leek je date in niets op de foto’s die online stonden of ruikt je date niet fris uit de mond. Je blijft uit beleefdheid zitten tot de date tot zijn einde komt, maar zoenen zit er voor jou écht niet in. Kan gebeuren!

#7 Mysterie – DON’T KISS!

Je date flirt met je en raakt je soms even aan, maar je weet niet 100% zeker of er een potje zoenen in zit. Niemand vindt het leuk om een blauwtje te lopen, dus misschien toch maar wachten op de volgende date.

Wat vind jij van zoenen op de eerste date?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

856 keer bekeken

Geschreven door

Het is net uit met je partner en van alle kanten wordt geroepen dat je absoluut niet terug moet krabbelen om nog één keer een beschuitje met hem of haar te eten. Met alle gevoelens die je door de break-up moet verwerken, is dit goedbedoelde advies …
856 keer bekeken