door SassySue

10 verbazingwekkende clitoris geheimen die jij moet weten

23 december 2019 door SassySue

De clitoris: hij zit bovenaan tussen de schaamlippen en kan een vrouw orgasmen bezorgen. Bij de meesten is dat wel bekend, maar wist je dat dit mysterieuze genotsknopje nog veel meer geheimen bewaart? Deze 10 feitjes over de kittelaar wist jij vast nog niet. Test je kennis!

1. Een clitoris is net een puntje van een ijsberg

Alles wat je ziet is een klein knobbeltje, maar eigenlijk is de clit veel groter dan hij lijkt. Het genotsknopje loopt namelijk binnenin verder door. Veel onderzoekers geloven dat de ‘achterkant’ van de clit daadwerkelijk de G-spot is.

2. Hij kan zwellen

Niet alleen je schaamlippen zwellen op wanneer je opgewonden bent, ook je clitoris groeit en wordt gevoeliger. Hoe dichter je als vrouw bij je orgasme komt, hoe meer je clit groeit. Hij kan dan tot wel 300% groeien!

3. Een clit heeft 8000 zenuwuiteinden

Dat zijn een heleboel zenuwen die samenkomen in een klein knopje. Voor de vergelijking; een eikel heeft 4000 zenuwuiteinden. De clit heeft er dus een keer zoveel dan de eikel. Dat maakt de clitoris een belachelijk gevoelig plekje.

“De clitoris heeft een keer zoveel meer zenuwuiteinden dan de eikel van de man.”

4. Het woord ‘clitoris’ bestaat al heel lang

Het woord ‘clit’ bestaat nog niet zo lang (circa 1950), maar het woord ‘clitoris’ is al langer in de wereld, ongeveer vanaf de 17e eeuw. Er wordt gezegd dat het ‘sleutel’, ‘heft’ en ‘om te kietelen en aan te raken’ betekent. Hm, spannend!

5. Vroeger dacht men dat de kittelaar duivels was

Vooral in de tijd van de heksenjacht werd er gedacht dat de clitoris iets was waar de duivel de ziel uit kon zuigen. Zo werd het ook wel ‘duivels speen’ genoemd. Doktoren geloofden later ook dat de clit weggehaald moest worden bij vrouwen met psychische ziekten om ze te genezen. Jakkes!

6. Een eikel en clitoris zijn eigenlijk hetzelfde

Wanneer je als embryo groeit in de baarmoeder is je geslacht niet meteen vanaf het begin van je bestaan duidelijk. Elke baby krijgt namelijk een clitoris. Bij een meisje blijft dit een clit, bij een jongen groeit dit knopje uit tot een eikel.

7. Een clit veroudert nooit

Nouja, hij veroudert natuurlijk wel, maar niet zoals de rest van je lichaam. Of je nou 20 bent of 100, de kittelaar zou een vrouw in theorie altijd een orgasme moeten kunnen geven. Waar andere organen uiteindelijk verslechteren, laat de clitoris een vrouw nooit in de steek.

8. Elke kittelaar is uniek

Een clit kan verschillen van andere clitorissen in gevoeligheid, kleur, grootte en locatie (millimeterwerk). De ene vrouw heeft een klein knopje ter grootte van een speldenknop, een ander heeft een grotere clitoris van bijvoorbeeld een centimeter groot. Er is geen goed of fout, elke clit is gewoon uniek!

“De clitoris komt voor in verschilende kleuren, vormen en maten. Iedere clitoris is uniek!”

9. Hij is erg belangrijk

De clitoris kan een vrouw namelijk onwijs veel genot bezorgen. Penetratie is fijn en lekker, maar zorgt in de meeste gevallen niet voor het overweldigende gevoel van een orgasme. Sterker nog; meer dan 70% van de vrouwen heeft clitoris stimulatie nodig om klaar te komen.

10. Een clitoris groeit door de jaren heen

Vanaf de geboorte blijven genotsknopjes groeien. Na de menopauze kan de kittelaar van een vrouw 2,5 keer zo groot zijn als in de puberteit. Ook daarna nog blijft de clit groeien. Een verandering in de hormoonhuishouding is daar verantwoordelijk voor.


Welk clitoris feitje heeft jou het meest verrast? Vertel het ons!

Reageer

Gerelateerde berichten

6 reacties op 10 verbazingwekkende clitoris geheimen die jij moet weten

  • Jazeker, N. De clitoris bevat zeer veel zenuwen. Soms kan directe stimulatie inderdaad té heftig zijn voor deze zenuwen, waardoor de aanraking als pijnlijk kan worden ervaren. Zo merken sommige vrouwen ook vlak na een orgasme een pijnlijk gevoel bij de clitoris, wanneer deze gestimuleerd blijft.
   Een andere reden voor een pijnlijke clitoris kan ook een schimmelinfectie zijn. In zo’n geval is het raadzaam om naar je huisarts te gaan.

 • Kan ik mijn clit vergroten met creme of ieys anders l

  Kan ik testerone creme gebruiken voor de vergrooten
  Help me aub

 • Na jaren van zelfstudie bij diverse vrouwen, ouder dan mezelf en soms ook jonger dan mezelf (nee geen minderjarigen NOT DONE!!) heb ik op een sexy speelse manier “onderzocht” (dat heeft wel jaren geduurd eer je er ervaring in krijgt) wat nu precies hun “gevoel” was bij het stimuleren van de clitoris, inderdaad de ene is kleiner de andere groter, eigenlijk verraste me niets, nou of toch wel dat ze meer zenuwen bevatten dan bij de man, namelijk 8000, dat wist ik niet, wat ik wel weet en ook door ervaring(en) is dat de clitoris ontzettend gevoelig is en ik heb ook geleerd dat je een clitores heel voorzichtig moet benaderen, niet gelijk, zoals jullie al beschreven, erop af gaan en als een bezetene eraan likken of zuigen, nee verre dat, in 90% van alle dames die ik heb mogen begeleiden naar een hoogtepunt vonden de techniek om hun tot een hoogtepunt te laten komen in een woord geweldig, anderen wilden juist keihard genomen worden, ik ben daar zelf geen voorstander en ik doe ook heel weinig aan penetraties, zeg maar sporadisch, een geode pijpbeurt is mij meer waard dan een penetratie!!
  Met vriendelijke groet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid