Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.911 keer bekeken

10 gekke fabels over seks ontkracht!

6 juli 2017,

geschreven door

Er doen een hoop beweringen de ronde als het over seks gaat. Maar lang niet alles is daar van waar en soms is dat maar goed ook! Hieronder lees jij de 10 meest opmerkelijke ‘sex myths’.

#1. Vrouwen vinden de grootte van een penis onbelangrijk

Sommige vrouwen zullen het misschien belangrijk vinden, maar zeker niet allemaal. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat mannen hun penislengte belangrijker vinden dan vrouwen. Uit een vragenlijst – waar 50.000 heteroseksuele mensen aan meededen – bleek dat 85% van de vrouwen tevreden was over de penislengte van de partner. Slechts 55% van de mannen was tevreden over het eigen zaakje.

#2. Chocolade en oesters zorgen ervoor dat je zin krijgt in seks

Het is nooit bewezen dat bepaalde voeding je in de stemming brengt voor seks. In ieder geval niet door bepaalde stoffen die in het voedsel zitten. Wat wel mogelijk is, is dat je opgewonden wordt bij het zien van eten. Wanneer jij ooit eens aardbeien en slagroom hebt gegeten voor of tijdens een vrijpartij, kan alleen al het zien van aardbeien en slagroom je herinneren aan die spannende ervaring en je ‘horny’ maken!

#3. Vrouwen kunnen alleen klaarkomen door clitoris stimulatie

70% van de vrouwen kan inderdaad het makkelijkste klaarkomen door clitorale stimulatie. Maar dat wil niet zeggen dat het niet op andere manieren mogelijk is voor een vrouw. Sommige vrouwen hebben orgasmes door g-spot stimulatie en zelfs hoogtepunten door tepel massages komen voor. Ook blijkt dat vooral het combineren voor een climax zorgt. Zo zijn er vrouwen

#4. Alleen mannen hebben natte dromen

Een natte droom is in feite gewoon het klaarkomen terwijl je slaapt. We hebben de neiging natte dromen te koppelen aan mannen – en dan tienerjongens in het algemeen. Maar uit een onderzoek – waar zo’n 245 vrouwen aan meededen – blijkt dat van hen 37% wel eens een natte droom heeft gehad. Wanneer een vrouw een erotische droom heeft, is het dus heel goed mogelijk dat ze een orgasme heeft. Je ziet er alleen de volgende ochtend niks van terug.

#5. Je kunt afvallen door seks te hebben

Was dat maar mogelijk. Dan zou niet 40% van de Nederlanders overgewicht hebben. Maar met het hebben van seks verbrand je wel calorieën, namelijk 85 tot 150 calorieën per 35 minuten seks. Dat klinkt misschien optimistisch. Toch valt het tegen als jij je bedenkt dat je ongeveer 3500 calorieën moet verbranden om circa een halve kilo vet kwijt te raken. Daarbij komt dat een gemiddeld stel lang niet 35 minuten doet over één vrijpartij (voorspel niet meegerekend).

#6. Het is ongezond om sperma door te slikken

Velen denken dat sperma onhygiënisch is, terwijl anderen geloven dat er veel calorieën in een kwakje zitten. Beide kloppen niet. Sterker nog, de menselijke mond bevat veel meer bacteriën dan sperma. Het mannelijke zaad is steriel, tenzij hij een SOA heeft. En wat betreft die calorieën? Er zitten weinig calorieën in, maar wel veel eiwitten die juist weer heel goed zijn voor het opbouwen van spieren en een vol gevoel in je maag.

#7. Mannen hebben hun seksuele piek eerder dan vrouwen

Wetenschappelijk gezien is er niet zoiets als een seksuele piek. In de eerste plaats; hoe zou je zoiets moeten definiëren? Spreek je dan over een hormonaal hoogtepunt, wanneer je de meeste orgasmes hebt of de langste vrijpartijen? Er zijn zoveel factoren dat het onmogelijk is om een leeftijd te verbinden aan een seksuele piek. Deze mythe kan zelfs schadelijk zijn wanneer je denkt dat jij je beste seksuele jaren al gehad hebt en jij geen aandacht meer besteedt aan je seksleven. Pin je niet vast aan een leeftijd, maar geniet en ontdek. Dat kan op elke leeftijd!

#8. Elke vrouw heeft een G-spot

De G-spot wordt vaak gezien als de heilige graal van orgasmes. Maar wetenschappers weten tot op de dag van vandaag nog steeds niet of dit plekje echt bestaat en of elke vrouw er één heeft. De G-spot is niet op een scan te zien, maar het komt geregeld voor dat zenuwen en aderen samenkomen op een plek die niet direct te zien zijn. Er zijn ook genoeg onderzoekers – en vrouwen – die beweren dat de G-spot wel degelijk bestaat. Maar dat wil niet zeggen dat elke vrouw er één heeft of dat hij bij iedereen even gevoelig is.

#9. Orale seks is beter dan vaginale seks

Als je spreekt over het voorkomen van een zwangerschap, is orale seks inderdaad beter. Maar SOA’s kunnen net zo gemakkelijk worden overgedragen via orale seks als vaginale seks. Vooral herpes, chlamydia en gonorroe kunnen je makkelijk besmetten via de mond. Dus wanneer je niet zeker weet of je partner een ziekte met zich meedraagt, kun je het beste een condoom of een beflapje gebruiken wanneer je ‘down under’ gaat.

#10. Mannen denken elke 7 seconden aan seks

Als dat waar zou zijn, zou geen enkele man zich goed kunnen concentreren. Door deze mythe lijkt het overigens ook dat mannen meer bezig zijn met seks dan vrouwen. Dat is eveneens niet waar. Hoewel mannen door deze fabel meer behoefte lijken te hebben aan seks, hebben ook vrouwen wel degelijk – zelfs geregeld – zin in een vrijpartij. Vrouwen praten er alleen minder over dan mannen.

Weet jij nog fabels over seks waarvan iedereen denkt dat het waar is? Deel jouw kennis en vertel hem in een reactie hieronder!

2 reacties

    1. Hoi Mirrr,

      Dat klopt, maar er zit zo weinig van de werkzame stoffen (die je opgewonden maken) in dat het effect minimaal is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alsnog een heleboel plezier kunt beleven in de slaapkamer met chocolade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

335 keer bekeken

Geschreven door

Zeg maar dag tegen de koude, donkere dagen van de winter – de lente is hier! Benieuwd wat het voorjaar gaat brengen voor jouw seks- en liefdesleven? Ontdek het in de sekshoroscoop van maart 2024….
335 keer bekeken