Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.189 keer bekeken

Train je PC-spier met behulp van anaal ballen!

29 november 2020,

geschreven door

Vaak worden de bekkenbodemspieren in één adem genoemd met het vrouwelijk seksueel functioneren, maar ook voor mannen geldt dat goed getraine bekkenbodemspieren nogal wat voordelen met zich meebrengen in de slaapkamer. De belangrijke bekkenbodemspier bij mannen is de PC-spier. Deze kan door middel van verschillende oefeningen getraind worden. Ook kunnen anale speeltjes, zoals anaal ballen of anaalkettingen, als extra hulpmiddel worden ingezet voor het trainen van deze spier.

Wat is de PC-spier?

De PC-spier, officieel de pubococcygeus spier, is de belangrijkste bekkenbodemspier bij mannen. De bekkenbodemspieren is een groep spieren, gelegen in het bekken. Deze spiergroep ondersteunt voornamelijk de organen die in het bekken liggen en controleren onder andere de urinestroom en het (ont)sluiten van de kringspier.

Wist je dat… je de bekkenbodemspieren voelt aanspannen als je probeert je plas op te houden?

Maar daarnaast spelen de bekkenbodemspieren, en met name de PC-spier, een belangrijke rol bij het seksueel functioneren. Zo heeft deze spier invloed op de mogelijkheid tot het krijgen van een erectie, de duur én de kracht van het orgasme.

pc-spier

Het belang van het trainen van je bekkenbodemspieren

Een goed getraine PC-spier kan dus voordelig zijn voor de mannelijke seksuele functies. Een te slappe spier kan namelijk leiden tot erectieproblemen of moeite met klaarkomen. Te veel aanhoudende spanning op de PC-spier kan vroegtijdig klaarkomen met zich meebrengen. Het is daarom van belang om goed bewust te worden van die spier en dan met name het aanvoelen van de spanning erop.

Wist je dat… een goedgetrainde PC-spier kan zorgen voor meer bloedtoevoer naar de penis, en daardoor een stevigere erectie?

De bekkenbodemspieren kunnen worden getraind aan de hand van kegeloefeningen. Dit zijn oefeningen die erop gericht zijn om de PC-spier bewust te aan- en ontspannen. Hoe meer je deze spierspanning kan aanvoelen, hoe makkelijker je die spierspanning ook zelf kan controleren. Voor het uitstellen van het orgasme is het bijvoorbeeld belangrijk om tijdens het vrijen de spier te ontspannen, om vervolgens vlak voor de point of no return de spier krachtig aan te spannen.

Kegeloefeningen met anaal ballen

Het aan- en ontspannen van de bekkenbodemspieren heeft ook invloed op de spanning die op de kringspier staat. Als de bekkenbodemspieren ritmisch samentrekken tijdens orgasme, is dit onder andere voelbaar in de anus. Om de aan- en ontspanning van de PC-spier nog duidelijker te ervaren, kan je ook gebruik maken van extra hulpmiddelen voor anale stimulatie, zoals anaal ballen, een anaalketting of anaalkralen.

“Met behulp van anaal ballen kan je nog makkelijker bewust worden van de aan- en ontspanning van de PC-spier.”

Wat is een anaalketting?

Een anaalketting bestaat uit meerdere ballen of kralen die door middel van een koord aan elkaar vast zitten. Op deze manier vormen ze een ketting, die gebruikt kan worden voor anale stimulatie. Naast dat het gebruik ervan stimulerend aanvoelt, kan het ook bijdragen aan het trainen van de bekkenbodemspieren.

De invloed van anaal ballen op de PC-spier

Om anaal ballen of een anaalketting goed in te kunnen brengen, is het belangrijk dat de kringspier voldoende ontspannen is. Dit betekent daarom ook dat de PC-spier goed ontspannen dient te zijn. Het inbrengen van een anaal speeltje kan dus een goede manier zijn om aan te voelen wanneer je bekkenbodemspieren ontspannen zijn.

Let op! Zorg ervoor dat je altijd anaal ballen aan een koordje gebruikt, zodat je deze na gebruik veilig uit de anus kan verwijderen.

Als de anaal ballen eenmaal ingebracht zijn, kan je naargelang spelen met de aan- en ontspanning op de bekkenbodemspieren. Bewuste aanspanning kan voor beweging van de balletjes zorgen, waardoor het stimulerend werkt. Op deze manier word je dus uitgedaagd om met die aan- en ontspanning te spelen.

Heb jij ook ervaring met het trainen van jouw bekkenbodemspieren? En wat voor invloed heeft het op jouw seksleven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Niets zo spannend en sexy als de beginperiode van een relatie. Alles is nieuw, alles is opwindend. Je geliefde en jij kunnen niet van elkaar afblijven en het liefst lig je de hele dag tussen de lakens. Je sexdrive lijkt eindeloos en je kunt bijna nie…
1.910 keer bekeken