Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Dit moet je weten over kreunen tijdens seks én solo sessies!

28 mei 2023,

geschreven door

Sommige mensen zijn stille genieters, maar veel mensen geven luid kreunend aan dat ze genieten van seks. Of is het een act en denken ze dat ze móeten kreunen om hun partner een goed gevoel te geven? Hoe dan ook, er wordt vaak gekreund tijdens de seks. Maar waarom? En wat hebben we eraan? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Waarom kreunen we tijdens seks?

Kreunen tijdens seks is eigenlijk iets heel dierlijks. Een soort oerinstinct. Als we genot ervaren, verliezen we de controle over ons lichaam en hebben we geen controle meer over de geluiden die we maken. Als jij tijdens de seks dus kreunt, dan is dat onbewust en helemaal natuurlijk! Sommige mensen schreeuwen de hele buurt bij elkaar. Je zou kunnen denken dat dat wat overdreven is, maar dat hoeft niet. Dat kan namelijk ook oprecht zijn! Het verschilt per persoon hoe vocaal je bent. Dus we kreunen tijdens de seks onbewust, omdat we het lekker vinden.

“Oprecht kreunen doen we onbewust en is eigenlijk een soort oerinstinct.”

Naast dat kreunen iets natuurlijks is, doen we het om nog een reden. Namelijk om je partner te laten weten dat deze goed bezig is en/of om diens zelfvertrouwen te boosten. Uit onderzoeken blijkt dat de meeste vrouwen klaarkomen tijdens het voorspel, maar het meest en hardste kreunen vlak voor en tijdens het orgasme van de mannelijke partner. De reden? Om hem een beetje extra aan te moedigen en op te winden. En dat werkt dus blijkbaar ook.

Kreunen, doen of niet doen?

Nep kreunen… Niet doen. Soms denken vrouwen dat ze móeten kreunen tijdens de seks. Maar dat is natuurlijk niet waar. Wij zijn geen fan van het faken: geen orgasmes, geen kreunen. Als jij een stille genieter bent, is het echt geen goed idee om keihard te kreunen alleen om je partner een goed gevoel te geven. Waarschijnlijk merkt deze ook dat het niet oprecht is en lijkt het of er een slechte pornofilm aan staat.

kreunen

Echt kreunen? Doen! Geniet jij meestal stilletjes terwijl je het kreunen inhoudt, omdat je je ongemakkelijk voelt? Laat gaan die schaamte! Kreunen is natuurlijk en als jouw lijf aangeeft dat je wil kreunen, dan moet je dat zeker niet inhouden. Door het inhouden van je kreunen en expres stil zijn, neem je zelfs wat genot weg! Jezelf toestaan om te kreunen kan je zelfs helpen om een climax te bereiken! Want als jij kreunt, laat jij je volledig gaan met je hele lichaam en hoe meer jij je overgeeft aan het gevoel, hoe makkelijker jij klaarkomt.

Dus doet je partner iets waar je echt helemaal wild, heet en gek van wordt? En voel je dat je lichaam er een kreun uit wil laten? Lekker doen!

“Jezelf toestaan om te kreunen kan je zelfs helpen om een climax te bereiken!”

De buren wakker schreeuwen? Tja, als jij zo geniet dat je niet doorhebt hoe hard je kreunt, dan kan je er weinig aan doen. Ook als jouw partner een luide genieter is, is het lastig om daar iets van te zeggen. Het is namelijk onbewust en door te vragen of je partner hiermee stopt, kan dit voor een ongemakkelijk gevoel zorgen. Het is een beetje alsof je vraagt of iemand zachter wil ademen. Dat is ook haast onmogelijk, want ademen gebeurt zo onbewust! Wat je wel kan doen als het er iets te hard aan toe gaat? Ben jij de schreeuwer? Vraag of je partner dan een hand of vinger op je mond legt als je helemaal los gaat… dat kan zelfs wel sexy zijn.

Schreeuw en kreun jij extra hard, omdat je denkt dat dit sexy is voor je partner, maar zou je je best een beetje in kunnen houden? Dan adviseren wij dat laatste. Misschien voelt je partner zich ook ongemakkelijk over jouw geschreeuw, maar durft die er niks van te zeggen. Wees gewoon oprecht en overdrijf niet. Dan komt het allemaal goed.

Zijn jij of je partner écht te luid? Dan hebben we nog twee tips voor je.

Tip 1:

Zet muziek op. Een zwoele bedroom jam-afspeellijst doet wonderen. Voor de mood én om wat gekreun te maskeren. Om je een handje te helpen hebben wij een hele boel afspeellijsten voor je.

Tip 2:

Gebruik een ballgag. Een ballgag is een bal aan een harnas die iemand in zijn mond neemt. Door het harnas kan deze persoon de bal niet uitspugen. Zoals je wel begrijpt is het bijna onmogelijk om (luid) te kreunen met zo’n bal in je mond. Er zijn verschillende soorten ballgags. Sommigen zien er best schattig uit en hebben gaatjes waardoor het ademen niet belemmerd wordt. Anderen zien er behoorlijk kinky uit en hebben geen ademgaten, waardoor ze alleen geschikt zijn voor de gevorderde gebruiker.

kreunen

Durf je niet te kreunen? Wij helpen je!

Gigi Engle, sekscoach en schrijver van All the F*cking Mistakes: a Guide to Sex, Love and Life heeft een unieke oefening voor je. Oké, dit klinkt misschien een béétje gek. En eerlijk gezegd is het ook een beetje gek. Maar het is ook heel leuk en het helpt jou bij het loslaten van je dierlijke instincten, zodat jij durft te kreunen.

Voor deze oefening spelen jij en je partner een soort van rollenspel. Jullie gaan beiden op handen en knieën zitten en doen alsof jullie dieren zijn. Je mag zelf kiezen welk dier. (Wij raden een sexy dier aan, zoals een tijger, leeuw of kat. Een slak, een eekhoorn of een miereneter zijn misschien iets minder geschikte rollen voor dit spel).

Dan beginnen jullie te grommen en te kreunen en rollen jullie over elkaar heen als wilde dieren. We zeiden toch dat het een beetje gek klonk? Waarom dit toch het proberen waard is? Gigi Engle zegt dat dit je dierlijke oerinstinct aanwakkert en je hartslag omhoog haalt. En door zo ‘gek’ te doen bij je partner, voelt een simpele kreun tijdens de seks ineens een heel stuk normaler.

“Jullie gaan beiden op handen en knieën zitten en doen alsof jullie dieren zijn.”

Waarom je zou moeten kreunen tijdens het masturberen

Durf je niet te kreunen bij je partner? Probeer dan te kreunen tijdens je solo-sessies. Dit is sowieso een goed idee en wij vertellen je nu waarom!

Het is een goede manier om te oefenen met het uiten van je vocale genot. Als je alleen bent, is er niemand voor wie jij je hoeft te schamen. Daarnaast helpt kreunen je bij de juiste ademhaling. En de juiste ademhaling is belangrijk voor je orgasme! Weet je dat veel mensen hun adem inhouden vlak voor ze klaarkomen, terwijl je orgasme veel intenser voelt als je rustig blijft doorademen? Ook hier geldt weer… overdrijf niet. Je hoeft jezelf niet ongemakkelijk te maken door luid te kreunen. Maar houd je ook zeker niet in. Geniet jij van je sextoy of je eigen handen? Geniet dan vol overgave. Wedden dat je zachtjes kreunt als je het jezelf toelaat?

Ben jij een stille genieter of hebben de buren wel eens geklaagd over jouw vocale praktijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

19.676 keer bekeken

Geschreven door

Polyamorie is een begrip dat steeds vaker voorkomt. Op televisie, in tijdschriften: we komen het steeds vaker tegen. Maar wat houdt dat precies in? Hoe ziet een polyamoreuze relatie of leven er eigenlijk uit? Lees in dit artikel alles dat je wil wete…
19.676 keer bekeken