door CheekyCharly

Celebrate life: Tien redenen waarom het leven geweldig is!

1 december 2021 door CheekyCharly

Het leven kan soms even tegenzitten, daar verander je niks aan. Waar je wel wat aan kunt veranderen is je instelling. Ben je positief ingesteld, dan zie je opeens overal lichtpuntjes. Celebrate life: het is namelijk geweldig!

Vier het leven

Uit onderzoek blijkt dat we daadwerkelijk vrolijker en gelukkiger zijn als we ons focussen op de positieve dingen in het leven. En dat positieve kan je vinden in de allerkleinste dingen. Zoals de zon die door de kale bomen schijnt op een mooie herfstdag, een welgemeend compliment van een vreemde op straat of dat lievelingsshirt dat je zomaar ineens terugvindt nadat je het maanden kwijt was. Geluk zit écht in de kleine dingen.

“We zijn daadwerkelijk vrolijker als we ons focussen op de positieve dingen in het leven.”

Hier wat tips om positiever in het leven te staan en de kleine dingen te waarderen

    1. Vier de dag al voordat hij begint. Dus als jij wakker wordt, pak je niet direct je telefoon. Nope. Je bedenkt wat vandaag leuk gaat worden en waar je blij mee bent. Een goede droom gehad? Een lekker warm bedje? Je favoriete collega die vandaag aan het werk is?
    2. Laat je dankbaarheid zien. Wees je ervan bewust dat mensen soms aardige dingen voor je doen en bedank hen daarvoor. Ontvang complimenten én geef ze!
    3. Zonder dalen, geen pieken. Tuurlijk, zo’n obstakel is niet altijd leuk, maar je krijgt er wel veerkracht voor terug. Wees dus dankbaar voor de moeilijke perioden, omdat je ervan kon leren en er waarschijnlijk sterker door bent geworden.
    4.  Houd elke dag een dagboek bij waarin je de positieve dingen van die dag noteert. Misschien denk je in eerste instantie dat er helemaal niks is gebeurd waar jij dankbaar voor kan zijn,  maar als je echt even je best doet, zal je zien dat er juist heel veel is!
    5. Don’t go to bed angry. En ga ook niet verdrietig of down naar bed. Lees je boekje met positieve dingen nog eens door. Of denk terug aan de leukste momenten van de dag… neem dat gevoel in je op en wedden dat je in slaap valt met een glimlach?

Naast de kleine dingen in het leven die ervoor zorgen dat het leven een feestje is, zijn er nog een paar dingen die je aandacht verdienen. En die hebben we voor jou op een rijtje gezet!

1. Je bent gezond

Je gezondheid is iets belangrijks: soms besef je dat pas als iemand in je omgeving ziek is of als jij dat zelf bent. Omarm je gezondheid als je waardevolste bezit en zorg goed voor jezelf door goed te eten, te bewegen en ook door voldoende tijd voor jezelf te nemen. Lekker Netflixen tot je een ons weegt? Check! Ben je helaas niet zo gezond op dit moment? Bedenk dan hoe mooi de tijd was toen je wél gezond was en neem het nooit meer voor lief. (En, beterschap!)

2. Het leven zit boordevol ontdekkingen

We hebben tegenwoordig ongelimiteerde mogelijkheden om de wereld te ontdekken. Is het niet in real life, dan wel online. En dat is super bijzonder, want onze grootouders kwamen soms niet verder dan het dorp waar ze woonden. Hoe anders is dat nu. Je kunt online wereldberoemde musea bekijken, alles lezen over je favoriete band en voor een paar honderd euro naar de andere kant van de wereld vliegen.

“Je kan de hele wereld ontdekken. Is het niet in real life, dan wel online.”

3. Je hebt kennisgemaakt met de liefde

Ook al ben je nog jong, je hebt waarschijnlijk al eens kennisgemaakt met de liefde. Het doet er niet toe dat dat een kalverliefde was die maar een paar weken duurde tijdens je tienerjaren: je hebt het meegemaakt. Die kriebels in je buik tijdens de eerste kus, de eerste keer seks. En je zult het nog veel vaker meemaken!

4. Jouw leven heeft een doel

Van het helpen van een ouder iemand tot een goede vriendin zijn: jouw leven heeft een doel. Jij bent er om anderen te helpen, net als dat anderen jou kunnen helpen. Sommige mensen denken dat hun leven geen doel heeft, omdat ze bijvoorbeeld geen extreem spannende baan hebben, geen mensenlevens hebben gered of nog maar weinig van de wereld hebben gezien. Maar een doel hebben gaat over veel meer dan dat! En weet je, zelfs al jij denkt dat je nog geen doel hebt in je leven, dan is dat ook helemaal goed. Want jij weet het misschien niet, maar voor veel mensen ben jij veel belangrijker dan je zelf denkt. En onbewust maak jij hun leven beter, mooier, fijner of makkelijker. En dát is prachtig!

celebrate life

5. Het wordt altijd weer zomer

De dagen zijn nu misschien grauw en grijs, maar over een tijdje komen de bloemen weer op en begint de zon weer te schijnen. Hallo, bikini, terrasjes en rokjesdag! En tot die tijd geniet jij lekker opgekruld op de bank, met een dekentje en de kaarsen aan, van de heerlijk knusse herfstsfeer.

6. Je hebt invloed op je eigen geluk

Wij leven in een wereld waar veel vervelende dingen gebeuren, maar er is altijd een factor die positief is en dat ben jij zelf. Ja, natuurlijk ben jij ook wel eens down of negatief, maar onthoud dat je op weinig dingen invloed hebt, behalve op je eigen gedachten en de manier waarop jij met dingen omgaat. Dus probeer gebruik te maken van jouw positieve gedachten en probeer iets mooist te zien in alles! En wees lief voor jezelf. Creëer je eigen geluk!

7. Er is zoveel om naar uit te kijken

Het leven is bijzonder: je weet nooit hoe je toekomst eruit ziet, al heb je waarschijnlijk wel toekomstdromen. Misschien wil je zelfvoorzienend leven in een zelfgebouwd tiny house. Of is het je droom om een rondtrekkend bestaan in het buitenland te leiden. Het fijne is: het is nooit te laat om nieuwe ervaringen te omarmen.

8. Je hebt al heel veel bijzondere herinneringen

Je eerste concert, je eerste kus, maar ook familievakanties en de fijne momenten met je vriendinnen: je hebt al heel wat bijzondere dingen meegemaakt. Die hoeven niet groots te zijn. Ook de traditie dat je gezin elk jaar met kerst dezelfde film kijkt is een warme herinnering.

“Je hebt al heel wat bijzondere dingen meegemaakt”

9. Kijk eens naar je sociale vangnet

Het leven is mooier met fijne mensen om je heen. Wees zuinig op je familie en vrienden. En koester ook andere mensen in je sociale vangnet: een lerares op school, een collega of je sportmaatje bijvoorbeeld. Voel je je eenzaam? Probeer zelf actief contact te zoeken met anderen. Het kan spannend zijn, maar geeft ook voldoening.

10. Je leeft in een vrije wereld

Als je bedje in Europa staat, dan mag je over het algemeen in je handen wrijven. Recht op onderwijs, vrijheid, een dak boven je hoofd en een gevulde koelkast: er zijn plekken waar mensen het niet hebben. In ons land mag je je mening uitspreken, zijn wie je bent en doen wat je wilt. En dat is een groot goed!

Waar ben jij het meest dankbaar voor?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid