Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.313 keer bekeken

Waarom een te ‘strakke’ bekkenbodem niet goed is voor je seksleven (voor zowel vrouwen als mannen)

8 januari 2020,

geschreven door

‘Hoe strakker, hoe beter’ gaat niet altijd op. Vooral als het om je bekkenbodem gaat, wil je niet een te ‘strakke’ hebben (maar ook niet te zwak). Goed getrainde bekkenbodemspieren levert zowel vrouwen als mannen een heftiger orgasme op en dit is waarom!

Onze samenleving lijkt tegenwoordig als norm te hebben dat ‘strakker’ ook beter is. Strakke buik, strakke billen, strakke huid, strakke vagina… Maar voor veel van deze gebieden gebruiken we spieren die ook in relatie tot het seksueel functioneren staan: de bekkenbodemspieren.

“De bekkenbodemspieren staan in relatie tot het seksueel functioneren.”

De bekkenbodem bevindt zich aan de onderzijde van het bekken en vormt samen met de botten van het bekken de onderkant van de buikholte. Door de bekkenbodem lopen de blaas en urinebuis, het uiteinde van de dikke darm en bij de vrouw de schede.

Bekkenbodem bij mannen

Bekkenbodem bij vrouwen

De blaas, plasbuis, baarmoeder, vagina en darmen worden op hun plaats gehouden door spieren van de bekkenbodem en ophangbanden, die vastzitten aan de botten van het bekken. Ook zorgen deze spieren ervoor dat de anus en plasbuis netjes worden afgesloten. Bij zwakte kun je daarom last hebben van urine- of ontlastingsverlies.

Problemen met bekkenbodem

Een strakke bekkenbodem klinkt goed. Maar in de praktijk betekent het dat de spieren té gespannen zijn. Zo’n overactieve bekkenbodem geeft klachten als pijn in de onderbuik en rond de geslachtsorganen, ongewild urineverlies, niet goed kunnen plassen, urineweginfectie (blaasontsteking), vaginisme bij vrouwen, erectiestoornissen bij mannen en pijn bij het vrijen (zowel bij mannen als vrouwen).

Wanneer je een te ‘strakke’ bekkenbodemspieren hebt, zijn er wel wat mogelijkheden om dit te corrigeren. Dit kan je doen door middel van kegeloefeningen. Deze kan je prima thuis toepassen. Indien je problemen blijft ervaren, kan je ook denken aan ademhalings- en bewustwordingsoefeningen, massagetechnieken en behandeling van pijnpunten. Voor professionele hulp kan je een bekkenfysiotherapeut raadplegen.

Goed getrainde bekkenbodem

Door je bekkenbodemspieren op de juiste manier te trainen, kun je meer plezier beleven tijdens een vrijpartij. Wanneer je als vrouw weet waar de bekkenbodemspieren zit, kun je deze juist aanspannen om de intensiteit te verhogen. Als man kun je je hoogtepunt beter uitstellen door op het juiste moment de spieren aan te spannen.

Let op!

De bekkenbodemspieren kun je vinden door tijdens het plassen – halverwege de straal – heel even je plas op te houden voor enkele seconden. Je bekkenbodemspieren voel je direct. Maar dit is geen oefening. Je plas bewust ophouden tijdens de straal is op de lange termijn niet goed voor je lichaam!

Trainingen kunnen heel goed helpen bij een wat strakkere vagina of het orgasme uitstellen, maar ze kunnen zelfs orgasmes heftiger maken voor vrouwen én mannen! Het orgasme is lichamelijk gezien het samentrekken van verschillende spieren, waaronder de bekkenbodemspieren. Dit samentrekken ontstaat door de spanning die er op staat. Als je deze spieren traint, kan de seks nog lekkerder en je orgasme nog intenser worden!

Bekkenbodemspieren trainen (voor vrouwen)

Vaginaballen zijn perfect om je bekkenbodemspieren mee te trainen. Door de balletjes binnen te houden, train je deze spieren namelijk al! Je kan dus gemakkelijk je spieren trainen door de balletjes te dragen terwijl je bezig bent met iets anders. Zorg er wel voor dat je de balletjes draagt wanneer je loopt en in beweging bent, dan werken ze het beste.

“Vaginaballen zijn perfect om je bekkenbodemspieren mee te trainen.”

Producten om bekkenbodem te trainen (voor vrouwen)

Train jij ook regelmatig je bekkenbodemspier? Deel je ervaring met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Seksspeeltjes: je hebt ze tegenwoordig in alle soorten en maten, kleuren en modellen. De één nog mooier, eleganter en veelzijdiger dan de ander. Toch blijft het een onderwerp waar voor veel mensen nog wel wat schaamte omheen hangt. En dat is zonde …
2.535 keer bekeken