NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

Seksmeditatie: de sleutel tot een beter seksleven

13 februari 2019,

geschreven door

Meditatie draait om het loslaten van het dagelijks leven. Om even tot jezelf te komen en rust te vinden. Bij seksmeditatie ligt de focus, verrassend genoeg, op seks. Seksmeditatie is een manier om je bewuster te worden van je lichaam en je fantasie te prikkelen. 

1. Zoek een rustige plek uit

Dim de lichten en zorg voor een aangename temperatuur in de kamer. Haal eventueel aanwezige elektronische apparaten zoals je telefoon of laptop weg. Je kan een paar kussens op de vloer neerleggen om tijdens meditatie op te zitten.

2. Neem een prettige houding aan

Neem een positie aan waarbij jij je prettig voelt. Je kan bijvoorbeeld gaan liggen of met gekruiste benen gaan zitten. Trek kleding aan die comfortabel zit, of geen kleding wanneer jij hier voorkeur aangeeft.  Zorg ervoor dat je ruggengraat recht is. Als je ligt dan laat je je armen naast je rusten en als je zit laat je je armen rustig in je schoot rusten

3.  Doe je ogen dicht

Wanneer je er klaar voor bent kun je je ogen dicht doen en beginnen met de seksmeditatie. Probeer eerst om je bewust te blijven van je omgeving. Besteed aandacht aan je lichaam, je ademhaling, en eventuele geluiden die je hoort.  Als er een gedachte in je opkomt, erken de gedachte dan en laat de gedachte gaan.

“Besteed aandacht aan je lichaam, je ademhaling, en eventuele geluiden die je hoort.”

4. Visualiseer je lichaam

Denk aan hoe je lichaam er van binnen en van buiten uitziet, en hoe de energie van je lichaam eruit ziet. Denk aan de vormen, kleuren, en geluiden van de emoties die je op dat moment in je draagt. Het doel van de seksmeditatie is een verhoogd bewustzijn van lichaam en geest.

5. Gebruik je fantasie

Haal in gedachte de persoon voor je waar je het allerliefst seks mee zou hebben. Denk aan ieder detail van deze persoon. Fantaseer hoe je seks hebt met diegene, precies zoals jij dat zou willen. Denk goed na over waar jij naar verlangt, graag zou willen uitproberen en beeld je in hoe je aangeraakt wordt. Neem alle tijd die je nodig hebt en maak het zo echt mogelijk voor jezelf.

Een boost voor je seksleven

Wanneer je regelmatig op deze manier mediteert zul je merken dat het je seksleven zal verrijken. Door je fantasie op seksueel gebied eens flink aan het werk te zetten zul je jezelf beter leren kennen. Je zult achter je diepste verlangens komen en ontdekken waar jij graag nog eens zou willen uitproberen. Omdat jij bewuster wordt van je eigen lichaam en seksuele voorkeuren zal dit je ook zelfverzekerder maken tussen de lakens. In je hoofd is alles mogelijk, dus wat let je om het eens uit te proberen?

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks


Zou jij dit wel eens willen uitproberen? Wij zijn erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.011 keer bekeken

Geschreven door

Het begon allemaal zo leuk. Je hebt een paar leuke dates gehad met die cutie of je bent al een aantal maanden samen en bent klaar voor de volgende stap: Seks. Dan blijken jullie tussen de lakens geen klik te hebben, de chemie ontbreekt. Hoe ga je hie…
2.011 keer bekeken