Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Beleef een full body orgasme met chakra seks!

15 april 2018,

geschreven door

Chakra’s zijn energiepunten in ons lichaam, die in een belangrijke rol spelen in de spirituele wereld. Door meditatie kan je deze energiepunten stimuleren en openen. Maar het orgasme kan dat ook! Een orgasme voelt immers als een enorme explosie van energie dat door het lichaam giert. Lees hier hoe je een full body orgasme krijgt met chakra seks. 

Wat is een chakra?

Het woord ‘chakra‘ betekent letterlijk: ‘wiel’. Chakra’s zijn dus ronddraaiende energiestromen op een bepaald punt in ons lijf. Ons lichaam kent ontzettend veel van deze ‘energiewieltjes’, maar in de spirituele wereld wordt vaak gesproken over de 7 chakra’s.

Kundalini energie

Energie stroomt van onder naar boven in een draaiende beweging. Deze stroom loopt langs alle chakra’s. Zo worden de energiepunten geopend en gestimuleerd. Deze opwaartse energiestroom wordt ook wel Kundalini energie genoemd.

De zeven chakra’s

Ieder energiepunt heeft zijn eigen kenmerken die symbool staan voor het lichaamsdeel waar dit punt zich bevindt. Het is belangrijk dat de energie blijft stromen, zodat ons lichaam gezond en in balans blijft. Ziekte, negatieve gevoelens en emoties duiden dan vaak op een verstoring van deze energiestroom.

Het eerste chakra: het wortelchakra (root)

Het wortelchakra, ook wel stuitchakra genoemd, zorgt voor stabiliteit. Een goede energiestroom ter hoogte van je stuitje, resulteert in een veilig en geaard gevoel.

Belangrijke lichaamsdelen: de botten, heupen, billen, onderrug en dikke darm.
Seksueel karakter: een rauw en primitief orgasme; vertrouwen.

Het tweede chakra: het sacraal chakra (sacral)

Het tweede chakra ligt vlak onder de navel, ter hoogte van het heiligbeen. Dit punt van ons lichaam staat voor het uiten van onze emoties, beweging, creativiteit en seksualiteit.

Belangrijke lichaamsdelen: nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, bekken, heiligbeen en de bloedcirculatie.
Seksueel karakter: een sensueel orgasme; acceptatie. 

Het sacraal chakra staat ook bekend als de ‘sex chakra’

Het derde chakra: het navelchakra (navel)

Het navelchakra wordt ook wel het zonnevlecht chakra genoemd. Deze energiestroom kenmerkt zich met blijheid, energie, zelfwaardering en zelfcontrole.

Belangrijke lichaamsdelen: de lever, spieren, de milt, maag en de spijsvertering.
Seksueel karakter: een vurig en gepassioneerd orgasme; waardering.

Het vierde chakra: het hartchakra (heart)

Het hartchakra bevindt zich ter hoogte van ons hart. Het staat symbool voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans.

Belangrijke lichaamsdelen: het hart, de longen, de handen en de armen.
Seksueel karakter: Een harmonieus orgasme; onvoorwaardelijke liefde.

Het vijfde chakra: het keelchakra (throat)

Het keelchakra ligt in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Het richt zich op het reinigen van ons lichaam en de stofwisseling, doordat het dicht bij de schildklier ligt.

Belangrijke lichaamsdelen: de oren, ademhaling,  kaak, nek, de armen, mond en handen.
Seksueel karakter: Een open en bevrijdend orgasme; positieve expressie.

Het zesde chakra: het derde oog (thirth eye)

Het derde oog staat voor ons bewustzijn, inzicht, intuïtie en wijsheid. Het ‘Zien’ en ons geweten spelen een hierbij een belangrijke rol.

Belangrijke lichaamsdelen: het gezicht, de ogen, het zenuwstelsel en de hersenen.
Seksueel karakter: Een meditief en diep orgasme; harmonie.

Hoofdpijn, concentratieproblemen, depressie, een slecht zicht en slecht werkend geheugen duiden op een zwak derde oog.

Het zevende chakra: het kruinchakra (crown)

Het laatste energiepunt zorgt voor een optimale energiestroom door het hele lichaam. Dit laatste punt zorgt dus voor een eenheid tussen alle chakra’s.

Belangrijke lichaamsdelen: de hersenen, ogen, hersenschors, de schedel en het zenuwstelsel.
Seksueel karakter: Een oneidig orgasme; connectie.

Open je chakra’s met orgasme

Het openen en stimuleren van een chakra’s heeft dus veel lichamelijke én geestelijke voordelen. Hoe doe je dat met een orgasme? Volg deze stappen om je chakra’s te openen met een full body orgasme!

  1. Om één van de energiepunten te stimuleren en te openen, dien je de aandacht te richten op één van de 7 energiepunten. Mediteer gedurende 5 minuten met de focus op dit punt. Visualiseer het punt als een energiebron.
  2. Vervolgens begin je met strelen. Dit kan je samen met je partner doen, maar ook in je eentje. Wanneer je het in je eentje doet, lukt het beter om te focussen op jezelf, je lichaam, wat je voelt en wat je ervaart.
  3. Speel hier een tijdje mee. Op den duur zal je meer opgewonden raken. Blijf dan de aandacht richten op het energiepunt. Op deze manier verplaatst al jouw seksuele energie naar dit punt van je lichaam.
  4. Uiteindelijk kom je tot een orgasme. Houd hierbij alle aandacht op het chakra. De vrijkomende energie stroomt dan door je hele lichaam naar dit punt. Zo is het mogelijk om een full body orgasme te beleven.

Tip: probeer alle 7 punten uit! Op deze manier kan je een orgasme op unieke manieren ervaren. En het is ook nog eens gezond voor je 🙂

Andere seksuele voordelen van chakra seks

Het wortelchakra staat in directe verbinding met de seksuele spieren. Hoe sterker het is, hoe makkelijker het zal zijn om controle te hebben over deze spieren en de seksuele energie. Dit resulteert in een diep en sterk orgasme en een langer uithoudingsvermogen. En let op heren! Een zwak wortelchakra kan namelijk leiden tot problemen met de erectie.

Als het derde oog gesloten is, kan dit leiden tot problemen met intimiteit en seksualiteit. Zeker wanneer je in een relatie zit. Ook kan het resulteren in een verstoorde menstruatiecyclus.

Een zwakke hartchakra gaat vaak gepaard met het moeite hebben met uiten van liefde en emoties, terwijl een te sterk ontwikkeld hartchakra leidt tot jaloezie.

Bekijk ook: Marith Iedema ontdekt de link tussen tantra en seks

Zou jij wel eens full body orgasme willen beleven? Of heb je daar al ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.842 keer bekeken

Geschreven door

De verkoop van seksspeeltjes is sinds het begin van de coronacrisis enorm gegroeid. Volgens onderzoek van nu.nl is de verkoop van vibrators en masturbators in 2020 met maar liefst 48% gestegen ten opzichte van 2019. Ook het aantal slimme seksspeeltje…
5.842 keer bekeken