NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

1.599 keer bekeken

Ben jij wel eens over de grens van een vrouw gegaan? Tips voor alle mannen!

21 januari 2022,

geschreven door

Ik zou nooit over de grenzen van een vrouw gaan, denk jij misschien na het lezen van de titel. Maar, weet je dat zeker? Wij geloven namelijk echt wel dat jij geen kwaad in de zin hebt en nooit bewust iets zou doen wat een vrouw niet wil. Maar hoe vaak hoor je verhalen van vrouwen die zijn lastiggevallen door mannen? De kans is dus best groot dat veel mannen over de grenzen van vrouwen gaan, zonder dat ze dit doorhebben.

Dit is geen beschuldiging

We willen je absoluut niet beschuldigen! Met dit artikel willen wij mannen waarschuwen en adviseren over hun gedrag naar vrouwen toe. En we proberen uit te leggen waarom we soms geen ‘nee’ zeggen, maar wel ‘nee’ bedoelen. Waarom we ons soms bezwaard voelen om een man af te wijzen en hoe we elkaar altijd zeggen: “App als je thuis bent!”, omdat we altijd een heel klein beetje bang zijn dat er een man rondloopt die zijn handen niet thuis kan houden.

“We proberen uit te leggen waarom vrouwen soms geen nee zeggen, maar wel nee bedoelen.”

Bewust of onbewust

Seksueel grensoverschrijdend gedrag, aanranding, verkrachting; in sommige situaties is het heel duidelijk. Mannen dringen zich op, negeren de signalen van de vrouw of gaan juíst door wanneer zij ‘nee’ zegt. Deze mannen gaan héél bewust zwaar over de grenzen van het slachtoffer. Dit artikel is niet voor die mannen. Wat we voor die mannen hebben is een hele dikke middelvinger en een advies: zoek hulp, want er is iets mis met je.

Dit artikel is voor alle mannen zonder slechte bedoelingen. Die vanuit huis hebben meegekregen dat ze vrouwen moeten respecteren en behandelen zoals ze willen dat hun moeders en zusjes behandelt worden. De good guys, de gentlemen en de mannen die zich afvragen of zij wel eens per ongeluk grenzen overschreden hebben.

“Dit is voor de mannen die zich afvragen of ze wel eens per ongeluk grenzen overschreden hebben.”

Mannen kunnen geen gedachten lezen

Mannen kunnen geen gedachten lezen. Vrouwen trouwens ook niet. Maar dit maakt wel dat het een héle gevoelige en lastige kwestie is. Want het gebeurt vaker dan je denkt dat vrouwen iets niet willen, maar geen ‘nee’ durven zeggen. Het is daarom héél belangrijk om als man op alle signalen, hoe klein ook, te letten. Maar het is ook heel belangrijk om als vrouw te proberen om aan te geven wat je voelt en wat je wel en niet wil. Want als de man echt niet doorheeft dat jij het niet wil (en er is geen sprake van machtsposities), dan kan je het hem moeilijk kwalijk nemen. Daarnaast is de kans groot dat het je nog een keer overkomt. Grenzen aangeven en assertief zijn als vrouw is echter een ander onderwerp, dat we nu niet bespreken.

“Het gebeurt vaker dan je denkt dat vrouwen iets niet willen, maar geen ‘nee’ durven zeggen.”

grensoverschrijdend gedrag

Waarom zeggen vrouwen niet gewoon altijd ‘NEE’ als ze iets niet willen?

Een lastige vraag, want elke vrouw is anders. Net zoals elke man anders is. Sommige vrouwen hebben totaal geen moeite met het aangeven van hun grenzen. Deze vrouwen zullen absoluut duidelijk maken wat ze wel en niet willen. Maar er zijn ook heel veel (vaak jonge) vrouwen die dit moeilijk vinden. Waarom? Soms verstijf je van schrik en dan laat je het gewoon gebeuren. Soms wil je niet, maar schaam je je en ben je bang dat het ongemakkelijk wordt als je ‘nee’ zegt. Om een ongemakkelijke situatie te voorkomen ga je dan maar mee in wat er gebeurt. Of je voelt je gedwongen, want iemand blijft maar aandringen waardoor je zelf niet meer goed weet wat je nou eigenlijk wil. Of je voelt je gewoon echt bang en bedreigd en hebt het idee dat je veiligheid in gevaar is als je niet meegaat in wat de ander wil.

“Ook zonder letterlijk ‘nee’ te zeggen, kan een vrouw ‘nee’ zeggen.”

Het maakt sowieso helemaal niet uit wat de reden is. En er is zoveel meer dan verbale communicatie.  Ook zonder ‘nee’ te zeggen, kan een vrouw ‘nee’ duidelijk maken. Een vrouw die niet wil, laat dit bijna altijd blijken door middel van non-verbale communicatie. Hierover geven we later in het artikel tips.

grenzen respecteren

Tips en signalen om op te letten

Maar wat als jij contact of seks hebt gehad met een vrouw, en achteraf vertelt zij jou, of hoor je via via, dat zij eigenlijk niet wilde. Wat dan? Dan is het dus al te laat. Dit soort situaties moet je dus voorkomen. Wij delen graag wat signalen en tips die jou kunnen helpen bij het beter begrijpen en aanvoelen van grenzen.

1- Neemt zij initiatief?

Niet fysiek contact
Als jij altijd de enige bent die initiatief neemt, dan kan je bij jezelf nagaan… is mijn gedrag gewenst? Zit zij hierop te wachten? Misschien heb je wel een collega met wie je vaak appt, en misschien ben je soms ook wel een beetje flirterig. Omdat zij antwoordt op jouw berichtjes, denk jij vast dat zij het ook leuk vindt. Maar misschien antwoordt ze wel uit beleefdheid of omdat ze bang is dat het ongemakkelijk wordt als ze je negeert of vraagt of je wil stoppen. De oplossing is simpel, app haar: “Hey, vind je het vervelend dat ik je app? Zeg het maar en dan doe ik een stapje terug!” Op deze manier geef je haar heel duidelijk en vriendelijk de kans om te zeggen of ze zich prettig voelt bij het contact.

“Zeg het maar en dan doe ik een stapje terug!”

Fysiek contact
Hetzelfde geldt voor fysiek contact. Ben jij bij een vrouw thuis en beginnen jullie te zoenen en ga jij steeds verder zonder dat zij iets van initiatief toont? (Dus zij zit niet aan jou, ze beweegt niet of nauwelijks, ze kijkt je niet aan). Dan kán het zijn dat ze gewoon niet houdt van initiatief nemen tijdens de seks, máár de kans is veel groter dat ze eigenlijk niet verder wil gaan. De reden dat ze geen ‘nee’ of ‘stop’ zegt? Waarschijnlijk omdat ze bang is of zich bezwaard voelt. Jullie waren tenslotte al aan het zoenen. Is ze het dan niet ‘verplicht’ om verder te gaan? Wat als je boos wordt? Het is voor jou als man misschien moeilijk te geloven, maar het is echt waar.

Het enige goede dat jij in zo’n situatie kan doen is vragen of ze het goed vindt wat er gebeurt. En dan niet een keer kort vragen: “Is dit oké?” Maar kijk haar in haar ogen, neem de tijd en vraag oprecht of het goed gaat en of ze verder wil gaan. Dus ben jij klaar om een stap verder te gaan dan zoenen, maar merk jij geen initiatief vanuit haar, vraag dan of ze het wel fijn vindt of vraag of het goed is als je haar hier aanraakt, haar broek openmaakt, etc.

2- Creëer een veilige omgeving

Heb jij een date met een vrouw en wil je haar duidelijk maken dat jij om haar geeft en niks wil doen tegen haar zin? Máár wil je ook niet onzeker, soft of passief overkomen, heb dan aan het begin van de date een open en eerlijk gesprek. En zeg: “Als je je ergens niet prettig bij voelt, kan je dat echt direct zeggen. Ik wil niks doen wat jij niet wilt.” Door het direct te bespreken, kan je vervelende situaties voorkomen en de date iets spontaner houden.

“Je kan best van tevoren aangeven dat zij alles kan aangeven.”

3- 90/10 regel

Ook een hele fijne en makkelijke regel, is de 90/10 regel. Ga nooit all in. Dus denk jij aan te voelen dat zij met je wil zoenen? Ga er dan voor, maar laat de laatste 10% over voor haar. Dus een paar centimeter voordat jouw lippen haar lippen raken, wacht je. Als zij dan met je wil zoenen, zal zij het laatste stapje maken. Trek dus ook niet direct de broek van je date open, maar leg je handen op haar broekrand en kijk haar vragend aan. Negeert ze dit? Laat het dan hangen. Maar als ze wil dat jij haar broek openmaakt, dan zal ze knikken of je een handje helpen.

“Laat haar het laatste stapje nemen…”

Dus doe nou maar gewoon voorzichtig

Hoe je het ook wendt of keert: vrouwen zijn kwetsbaar. Mannen zijn vaak groter, sterker of machtiger, waardoor vrouwen zich geïntimideerd of angstig kunnen voelen, ook als de man het niet zo bedoelt. Het is daarom heel lastig, maar gelukkig kunnen we allemaal communiceren. En het kan absoluut geen kwaad om als man extra voorzichtig te zijn in het benaderen van een vrouw. Ben jij bang dat een dame juist afknapt op jouw voorzichtige houding? Vraag er dan gewoon naar. Een vrouw die graag wil dat je haar versiert, verleidt of aanraakt zal dan gewoon zeggen dat je je gang mag gaan en dat zij het wel aangeeft als je te ver gaat.  Plus, ik denk dat je liever een keer wordt afgewezen omdat je te voorzichtig was, dan dat je beschuldigd wordt van grensoverschrijdend of ongewenst gedrag. Toch?

Denk jij dat jij ooit over de grenzen van een vrouw bent gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Seksuele fantasieën: je kunt er heel veel plezier aan beleven, zowel mét als zonder partner. Helaas merk ik in mijn praktijk dat het een onderwerp is waar nogal wat negatieve emoties omheen kunnen hangen. Sommige mensen schamen zich voor hun seksue…
3.826 keer bekeken