Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.046 keer bekeken

Zó vraag je consent op een sexy manier

24 januari 2022,

geschreven door

Consent – ook wel toestemming – vragen tijdens de seks is méér dan belangrijk. Hoewel vaak het tegenovergestelde wordt gedacht, hoeft een vraag echt niet altijd een moodkiller te zijn. In dit artikel leggen wij uit hoe jij op een sexy manier om consent kan vragen.

Consent vragen ís sexy!

Om maar snel de eerder genoemde gedachte te ontkrachten: consent vragen is geen moodkiller, het is juist sexy! Vanuit persoonlijk oogpunt heb ik geleerd dat het níet vragen om consent juist de sfeer kan bederven. Ik heb seks gehad met verschillende mensen, in verschillende situaties. En ik heb de beste herinneringen aan degenen die mij veilig en gerespecteerd lieten voelen omdat zij om toestemming vroegen. Het vragen om consent was absoluut geen moodkiller, het voelde eerder als een onderdeel van het voorspel. Dus knoop dat alvast in je oren.

“Consent vragen is geen moodkiller, het is juist sexy!”

Voorbeelden

#1 Consent vragen

Natuurlijk hoef je niet direct te vragen “Heb ik je toestemming?” of “Wil jij dit ook?”. Deze vragen dekken wel meteen de lading en zijn niet fout, maar je kan ook consent vragen op wat hetere manieren. Hier een aantal voorbeelden:

“Mag ik je kussen?”
“Is het oké als ik je shirt uittrek?”
“Zullen we ons verplaatsen naar de slaapkamer?”

#2 Zeggen wat jij wil

Soms doet het moment zich niet helemaal voor om een vraag te stellen, of wellicht word je er zelf wat zenuwachtig van. Probeer dan in woorden uit te drukken wat je graag met de ander zou willen doen en kijk hoe hier op gereageerd wordt.

In plaats van de vraag of je zijn/haar shirt mag uittrekken, kan je zeggen:

“Je bent zó sexy. Ik zou het geweldig vinden om meer te zien.”
“Ik krijg het zo warm van jou. Zal ik mijn shirt uittrekken?”
“Het lijkt mij een goed idee om jou de slaapkamer te laten zien… ”

Zijn jullie elkaar al flink aan het uitdagen? Wil jij graag all the way gaan? Zeg dan: “Ik zou je nu zo graag willen neuken…”. Duidelijker kan je niet zijn én het is enorm opwindend om dit te horen. Als hij/zij dit ook wil zal er zeker groenlicht gegeven worden. Wanneer hij/zij dit niet wil dan zal je opmerking waarschijnlijk genegeerd worden of je zal horen dat de ander hier nog niet klaar voor is.

#3 Vragen wat de ander wil

Je kan de rollen natuurlijk ook omdraaien en vragen wat de ander wil. Laten we even denken aan een scenario waarin een man seks wil met een vrouw en haar om consent wil vragen. Er is een wereldwijde mythe dat elke vrouw graag een onderdanige rol op zich wil nemen. Ze wil absoluut niet de leiding hebben en ze wil dat elke beslissing voor haar wordt genomen.

Ja. Klinkklare onzin. Genoeg vrouwen houden ervan om de leiding te nemen en nog meer vrouwen willen het gevoel hebben dat niemand de leiding heeft en dat jullie samen beslissingen maken. Deze vrouwen zullen het juist enorm sexy vinden wanneer jij vraagt: “Wat zou jij willen wat ik met je doe?” of “Waarom vertel je mij niet wat je wilt dat ik met jou ga doen?” De vrouwen die zich meer thuis voelen in een onderdanige rol zullen echt niet van hun apropos raken van deze aanpak. Ze weten prima hoe ze jou weer in de rol van Dominant kunnen duwen.

Consent is een gesprek

Nu denk je bij het lezen van deze subtitel wellicht wel ‘Que?’ ‘Wat zeg jij nou? Consent een gesprek?’ Ja. Consent vragen is een gesprek. De reden dat veel mensen het stukje consent vragen eng vinden, is omdat ze bang zijn dat het ongemakkelijk wordt omdat de gevraagde met nee antwoordt. Maar ongemakkelijk hoeft het écht niet te worden. Wanneer je consent vragen letterlijk ziet als een vraag waar alleen ‘ja’ of ‘nee’ op geantwoord kan worden, kan het wellicht wat ongemakkelijk worden. Helemaal wanneer jij niet weet wat je daarna moet doen of zeggen.

Onthoud: Het vragen om toestemming is absoluut geen moodkiller, het voelt eerder als een onderdeel van het voorspel…”

Wanneer je het insteekt als een gesprek wordt het een stuk makkelijker. Als jij vraagt of de ander een stapje verder wil gaan en het antwoord is nee, dan kan je het voor jullie beiden een stuk comfortabeler maken door iets geruststellends te zeggen zoals: “Dat is ook helemaal goed, ik vind het sowieso fijn om met jou te zijn.” Op deze manier steek je het positief in en verleg je de toon van de vraag. In plaats van het gevoel te hebben dat je bent afgewezen – of de ander het gevoel te geven dat hij of zij jou heeft afgewezen – kun je altijd dingen terugbrengen tot een wederzijdse overeenkomst om te blijven doen wat je aan het doen was, of om te wachten voordat je verder gaat.


Vraag jij altijd om consent? Of wat vind jij van consent vragen? Laat het ons weten via een reactie!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

In een relatie zitten is voor sommigen best een eng iets. Zodra je je verbindt met iemand, ben je immers kwetsbaar. Je kunt jezelf verliezen in de relatie, gekwetst worden of je verlaten en gebroken voelen wanneer je relatie eindigt. Of gevoelens van…
1.635 keer bekeken