Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.969 keer bekeken

10 romantische date ideeën voor de herfst!

6 oktober 2022,

geschreven door

Herfst is hier! Maar die nieuwe liefde, die is nog nergens te bekennen… Geen zorgen! Speciaal voor jou hebben we tien superleuke date ideeën verzameld, perfect voor de herfst of gewoon bij slecht weer. Je hoeft deze frisse dagen écht niet alleen door te komen. Na een paar dates nestel jij je in de warme omhelzing van je nieuwe partner!

Voordat je wat uitkiest…

Waar in het dateproces bevinden jullie je precies? Ga je voor het eerst op date met iemand, dan is het raadzaam om voor een activiteit te gaan die lekker laagdrempelig is en niet teveel afleidt van het gesprek. Waarom? Stel, het gesprek komt net op gang, maar de zaal moet stil zijn want de film begint. Of andersom; je vibet totaal niet met elkaar, maar het voorgerecht staat net op tafel.

Een wandeling en/of kopje koffie is dan een veel veiligere keuze, omdat je in principe op ieder moment kan afhaken. Plus de aandacht is compleet gefocust op het leren kennen van je date en vice versa. Zijn jullie al wat verder? Dan kunnen langere en bijzondere date ideeën natuurlijk geen kwaad. Sterker nog, ze kunnen juist meer diepgang geven aan jullie relatie.

10 romantische herfst date ideeën

Date idee #1: Herfstpicknick

Een picknick tussen dwarrelende herfstbladeren – wat is er nou romantischer dan dat? Neem allebei iets lekkers mee en spreid je laken uit, maar pas wel op voor stekelige kastanjes! Mocht je bang zijn dat het al snel stilvalt: neem een spelletje mee! Er zijn zelfs tal van kennismakingsspellen met pakkende vragen. Zo leer je al snel allerlei leuke feitjes over elkaar.

Date idee #2: Koekjes bakken

Een gesprek voeren is een ding, maar samenwerken? Dat is andere koek! Door samen iets te bakken (of te koken) doe je allerlei nieuwe ontdekkingen over elkaar. Lopen jullie te klungelen of zijn jullie master chefs? Raak je in de stress of kun je erom lachen als er iets niet helemaal vlekkeloos verloopt? Pas als je geproefd hebt, weet je of het naar meer smaakt…

Date idee #3: Maak een boswandeling

Geen betere gelegenheid voor een relaxte boswandeling dan de herfst. Een fietstochtje of een rondje door ’t stadspark kan uiteraard ook. Onderweg kun je foto’s schieten van de natuur en, als het al een tijdje goed klikt, van jullie samen. Bedenk vooraf alvast een leuk horecatentje in de buurt, indien de date nog wel wat langer mag duren!

date ideeën

Date idee #4: Ga klimmen/boulderen

Niks mis met een ontspannende date. Maar zijn jullie beiden wel een beetje sportief ingesteld, dan kun je daar ook wat mee doen! Bijvoorbeeld door af te spreken bij een klim- of boulderhal. Klimmen is een hele leuke en toegankelijke sport. Door elkaar uit te dagen en aan te moedigen vorm je in no time een band. Een biertje na hebben jullie wel verdiend!

Date idee #5: Bezoek een voorstelling

Waarin hebben jullie dezelfde smaak, en waarin juist niet? Op welk vlak zouden jullie elkaar graag beter leren kennen? Een toffe manier om dichter naar elkaar te groeien is door samen een voorstelling mee te maken. Van stand-upcomedy tot concerten en toneelstukken; er is een wereld aan keuze. Na afloop kun je lekker nagenieten én heb je weer wat nieuwe gespreksstof.

Date idee #6: Kijk een enge film

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij “romantisch”. Maar bij slecht weer (en rondom Halloween) is een spannende film juist perfect! Bovendien is er geen beter excuus om je date even flink stevig vast te houden, dan een jump scare. Oeps… deed ik dat nou alweer? Voor je ’t weet zitten jullie gezellig tegen elkaar aangekropen!

Date idee #7: Naar de spa

Waarom in de kou blijven zitten als je ook de warmte op kan zoeken? Laat jezelf en elkaar verwennen in een spa & wellness center. Door zowel de mentale als de fysieke spanning er vanaf te halen en echt tot rust te komen, wordt het nog makkelijker om jezelf open te stellen. Een mooie activiteit om jullie verbinding te versterken, dus.

Date idee #8: Bier- of wijnproeverij

Als jullie beiden wel een drankje lusten, dan is een bier- of wijnproeverij superleuk! Dat kan bij een gezellige bar, maar natuurlijk ook gewoon bij een van jullie thuis. Sla een aantal donkere biertjes in en de pret kan beginnen. Een paar slokjes alcohol kan wonderen doen voor jullie zelfvertrouwen, dus wie weet waar de avond jullie brengt…?

Date idee #9: Ga schaatsen ⛸

Misschien schat je de kans op schaatsvriendelijk natuurijs niet heel groot in. Oké, dat plan valt dan in het water. Maar houd je hoofd koel, er is ook een indoor schaatsbaan! Deze is vaak ook nog eens heel gezellig aangekleed met sfeerverlichting. Sta jij stevig in je schaatsen, dan laat je jouw date vast gladjes verlopen. En voorzichtig met die ijsbrekers!

Date idee #10: Bekijk de sterren

Ja, deze temperaturen zijn wat fris, maar met een dikke wollen trui en een dekentje kom je een heel eind. Weinig is zo romantisch als samen naar de sterrenhemel kijken, en daarvoor is het dakterras the place to be. Misschien spot iemand wel een vallende ster! Hebben jullie ’t wel gezien, dan trek je je gewoon terug naar binnen voor een klassieke Netflix & chill-avond.

Welke van deze date ideeën spreekt jou het meest aan? Wij zijn benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.852 keer bekeken

Geschreven door

Cannabis is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken de geneeskrachtige werking van cannabis en dan met name van het extract cannabidol (afgekort CBD). Het is daarom ook niet zo gek dat je overal producten die CBD bevatten tegekomt. Naast d…
4.852 keer bekeken