Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

1.270 keer bekeken

5 signalen dat jij klaar bent voor een serieuze relatie

5 april 2021,

geschreven door

Je hebt het je als vrijgezel vast wel eens afgevraagd. Ben ik klaar voor een serieuze relatie en wil ik investeren in het slagen hiervan, of ben ik simpelweg op zoek naar bevestiging en gezelschap? Twijfel je tussen deze twee situaties? Wij hebben 5 signalen voor jou op een rijtje gezet die aangeven dat jij klaar bent voor een serieuze relatie. 

“Je bent niet bang voor wat je zou kunnen verliezen, omdat je weet dat je ook alles kan winnen.”

Ben jij er klaar voor?

Wanneer je klaar bent voor een serieuze relatie, zal je anders naar de datingwereld kijken. Je begrijpt ineens dat een slagingspercentage van een relatie, alles te maken heeft met timing. Zijn jullie er allebei klaar voor? Staan jullie momenteel in dezelfde fase van jullie leven? Daarnaast besef je ineens dat vorige en kortere relaties vaak als voorbereiding dienden voor het ‘echte’ werk. Als het goed is heb je geleerd wat je juist wel én wat je juist niet wilt. Misschien besef jij je ineens dat je bereid bent om voor langere termijn met iemand te zijn en dat je een ander ook wilt toelaten in je leven. Iedereen is natuurlijk anders, maar wanneer je er klaar voor bent kan het ongeveer als onderstaande punten aanvoelen.

#1 Er is ruimte voor een extra persoon in jouw leven

Heb jij het gevoel dat je momenteel geen ruimte hebt voor een extra persoon in jouw leven? Misschien heb je het gevoel dat er al teveel is waar je rekening mee moet houden. Voor jezelf zorgen is al een relatie an sich en als je nog zoekende bent naar de juiste balans in je leven, moet dat de belangrijkste zijn. Natuurlijk kunnen in deze periode relaties ontstaan, maar je zult je waarschijnlijk niet volledig kunnen binden omdat je nu jezelf als hoogste prioriteit hebt.

“Wanneer jij weet dat je voor jezelf kan zorgen en er ook op een zinvolle manier voor een ander kunt zijn, betekent dit dat je klaar bent voor een serieuze relatie.”

Maar wanneer jij weet dat je voor jezelf kan zorgen en er ook op een zinvolle manier voor een ander kunt zijn, betekent dit dat je klaar bent voor een serieuze relatie. Je begrijpt dat geen enkele relatie een excuus is om jezelf weg te cijferen. Je weet ook dat je geen relatie nodig hebt om jezelf als het ware te valideren.

happy single

#2 Je weet wat jij een partner te bieden hebt

Je bent niet op zoek naar iemand die no matter what voor je zal zorgen en je leven zal verbeteren. Je bent een partner, geen patiënt en je weet dat een relatie input vereist van twee kanten. Jij bent je er van bewust dat je naast positieve eigenschappen ook gebreken hebt, en dat dit voor je partner ook geldt. Natuurlijk ben je bewust van je gebreken, maar je weet ook welke positieve eigenschappen jij jouw partner te bieden hebt om jullie relatie te laten slagen.

#3 Geen tijd voor bullshit

Wanneer je klaar bent voor een serieuze relatie, weet je waar je wel en waar je niet naar op zoekt bent. Dat betekent ook dat je al op tijd red flags kan herkennen. Willen ze dat je foto’s opstuurt voordat ze zelfs maar weten wat je voor werkt doet? Bye, bitch. Laat je date jou meerdere dagen wachten op een berichtje na jullie eerste date? Kom op, je hebt wel betere dingen te doen. Omdat je duidelijker bent over wat je wilt, wordt daten hoogstwaarschijnlijk veel makkelijker.

“Omdat je duidelijker bent over wat je wilt, wordt daten hoogstwaarschijnlijk veel makkelijker.”

Als je online aan het daten bent, gaan er waarschijnlijk weken voorbij aan het uitfilteren van mensen die enkel op zoek zijn naar een one night stand of oppervlakkige relaties. Misschien was je hier eerder wat makkelijker in, maar nu word je ongeduldig van slechte manieren. Je hebt geen tijd voor deze bullshit.

happy single man

#4 Je hebt (meestal) geen seks op de eerste date

Als je klaar bent voor een lange termijn relatie, is er veel minder behoefte aan seks op de eerste date. Natuurlijk kan de fysieke chemie tussen jullie het enorm moeilijk maken, maar wanneer je echt potentie in iemand ziet, vind je het vaak de moeite waard om er nog even mee te wachten. De tijd van seks hebben om het seks hebben is over. Je weet namelijk dat te snel naar een intieme relatie gaan er voor kan zorgen dat jullie te snel zijn gegaan in het datingproces en daardoor de neiging krijgen om afstand te nemen. Wanneer je te snel te dichtbij komt, kan dit afschrikken. Je weet dat het tijd kost om een intieme relatie te ontwikkelen en je hebt geen haast.

“De tijd van seks hebben om het seks hebben is over.”

#5 Je bent klaar voor een échte verbinding

Als je nonchalant aan het daten bent, is elke date een interessant experiment. Je beseft hoeveel manieren er zijn om contact te maken met iemand en hoe verschillend elk karakter is. Zelfs wanneer je niets gemeen hebt, kan je je nog steeds tot iemand aangetrokken voelen door hun mysterie of vreemdheid. Maar wanneer je klaar bent voor een serieuze relatie, ga je op zoek naar jezelf in een ander persoon. Dit houdt in dat gesprekken die jullie voeren meer diepgang hebben. Makkelijker gezegd: je gaat op zoek naar een emotionele verbinding.

“Als je écht met iemand kan zijn, weet je dat eventuele risico’s het allemaal waard zijn.”

Helaas is het niet zo makkelijk om een emotionele verbinding te vinden. Ook al kan je je een aantal uur, dagen of weken diep met iemand verbonden voelen, niet elke band wordt opgebouwd tot een band die jarenlang kan duren. Misschien was je voor dat je klaar was voor een serieuze relatie, wel wat bang voor zo’n commitment. Het maakte je bang dat je gekwetst zou kunnen worden. Maar als je écht met iemand kan zijn, weet je dat deze risico’s het allemaal waard zijn. Je bent niet bang voor wat je zou kunnen verliezen, omdat je weet dat je ook alles kan winnen.

Serieuze relatie

Ben jij klaar voor een serieuze relatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.530 keer bekeken

Geschreven door

Soms komt het wel eens voor dat er jongetjes of meisjes worden geboren met geslachtskenmerken die niet ‘passen’ bij hun biologische geslacht. Dit verschijnsel wordt intersekse genoemd en kan in verschillende vormen met verschillende gradaties voorkom…
1.530 keer bekeken