Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.475 keer bekeken

De 4 elementen voor een duurzame relatie

11 juli 2020,

geschreven door

Relaties zijn vaak onderwerp van gesprek, maar ook onderwerp van onderzoek. Waarom lukt de ene relatie wel en mislukt de andere? Relaties blijven iets moeilijks omdat je met twee of meer mensen te maken hebt. Wist je dat maar liefst één derde van alle huwelijken in een echtscheiding eindigt? 

Het is dus niet echt een wonder dat er zoveel onderzoek is gedaan naar relaties. Het blijft een interessant fenomeen. Wij hebben voor je uitgezocht wat een relatie nou duurzaam maakt en de kracht die hierachter schuilt.

Wist je dat… maar liefst één derde van alle huwelijken in een echtscheiding eindigt?

De 4 elementen

De vier basiselementen water, vuur, aarde en lucht komen ook terug in een relatie. Binnen een relatie spreek je echter van vier andere basiselementen. Uniekheid, realiteit, intimiteit en duurzaamheid zijn het fundament van een goede relatie.

Uniekheid

Bij het element ‘uniekheid’ draait het erom dat je je partner nog steeds als een individueel persoon ziet. Natuurlijk pas je je aan elkaar aan, maar dit heeft als gevaar dat je hetzelfde gaat denken en doen. Het is erg belangrijk dat je nog steeds je eigen ding doet en blijft doen. Bied elkaar dus de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het leiden van een eigen leven. Natuurlijk wil je aan het begin van een relatie alles samen doen, maar wees ook zuinig op jouw leven als individu.

“Bied elkaar dus de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het leiden van een eigen leven.”

Realiteit

‘Realiteit’ is een erg belangrijk aspect binnen deze vier elementen. Dit element staat namelijk voor het hebben van een realistisch beeld van een relatie. Zowel je partner als de relatie kan niet perfect zijn, want perfectie bestaat niet. In het eerste stadium van een relatie zit je op een roze wolk met unicorns en regenbogen, maar na verloop van tijd val je van die wolk af en kom je weer met je beide voeten in de echte wereld te staan. Opeens valt het je op dat de wc-bril omhoog staat en dat de witte en donkere was bij elkaar in de wasmachine is gegooid.

“In het eerste stadium van een relatie zit je op een roze wolk met unicorns en regenbogen, maar na verloop van tijd val je van die wolk af en kom je weer met je beide voeten in de echte wereld te staan.”

Je moet weten dat roze wolken en eenhoorns niet bestaan en je dient er bewust van te zijn dat ook jouw relatie deukjes kan oplopen. Je partner is ook maar gewoon een mens en kan dus fouten maken. Deze realistische blik helpt bij het opbouwen en behouden van relaties. Niemand is perfect: niet je partner, maar jij ook niet. Door op deze manier naar de relatie te kijken, blijf je realistisch en voorkom je eventuele teleurstellingen. Een relatie is niet altijd lang leve de lol. Nee. Het komt met vallen en opstaan.

Intimiteit

Naast dat je dingen voor jezelf moet blijven doen, is het ook belangrijk om samen dingen te blijven doen. Ongeveer de helft van alle ooit intieme relaties, lijken nu meer op een vriendschappelijke relatie. Jullie leven langs elkaar heen en snakken niet meer zo naar elkaar als in het begin van jullie relatie. Het is van groot belang dat je elkaars behoeften goed begrijpt en vertrouwen in elkaar hebt. Een vriendschappelijke relatie is daarom ook helemaal niet iets slechts, in tegendeel zelfs.

“Het is van groot belang dat je elkaars behoeften goed begrijpt en vertrouwen in elkaar hebt.”

Toch is het erg belangrijk om ook op fysiek vlak intiem te blijven. Dit kan seks zijn, maar ook aanrakingen, knuffelen en zoenen versterken het gevoel van toewijding, kalmte en veiligheid. Zitten jullie op intiem vlak echt even een een dipje? Probeer dan jullie seksleven weer wat op te fleuren met een erotisch spel.

Duurzaamheid

Het is natuurlijk meer dan logisch dat ‘duurzaamheid’ niet kan ontbreken in dit rijtje. Duurzaamheid wil in deze context zeggen dat zowel je partner als jij de relatie op de lange termijn zullen zien in plaats van een kortstondige relatie. Waarden zoals doorzettingsvermogen en loyaliteit zijn hierbij erg belangrijk. Als je de kleinste teleurstelling al als een enorme tegenslag ziet, zal de relatie niet lang stand houden. Richt je op de ontwikkeling binnen een relatie, geef elkaar de ruimte om te groeien in het relatieproces en zoek naar oplossingen voor de lange termijn in plaats van problemen op de korte termijn. Dat is een voorwaarde voor het opbouwen van een lange en gelukkige relatie met je lief.

Denk je dat jij een duurzame relatie hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Deze maand is het Masturbatiemaand en dat mag wat mij betreft gevierd worden! Wist je namelijk dat masturberen tot één van de weinige dingen hoort die niet alleen heel erg lekker zijn, maar ook nog eens heel erg gezond? Jezelf een orgasme geven voe…
3.706 keer bekeken