Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.713 keer bekeken

Micro cheating: vreemdgaan of onschuldig flirten?!

25 oktober 2021,

geschreven door

De grens tussen onschuldig flirten en vreemdgaan is een héle vage. Daarnaast betekent ‘vreemdgaan’ voor iedereen wat anders. Maar nu bestaat de term ‘micro cheating’. Vreemdgaan in het klein eigenlijk. En je maakt je er sneller schuldig aan dan je denkt! Je leest er alles over in dit artikel.

Micro vreemdgaan?

Als jij en je partner in een monogame relatie zitten dan is seks hebben met een ander duidelijk een vorm van vreemdgaan. Voor sommigen is zoenen met een ander al vreemdgaan. Maar continu appen met iemand dan? Een zeer flirterige relatie met je collega of elke dag dagdromen over een ander? Is dat dan vreemdgaan, of gewoon genieten van je leven? Waarschijnlijk is dit micro cheating!

Micro cheating: vreemdgaan in het mini?

Bij micro cheating gaat het (meestal) niet om fysiek contact met anderen. Het is dus inderdaad een soort mini vreemdgaan en heeft vaak te maken met een emotionele connectie die jij met iemand anders hebt. En ook al noemen we het micro cheating, het hoeft niet per se vreemdgaan te zijn. Waar ligt de grens tussen je partner belazeren en het gewoon spannend houden voor jezelf?

“Waar ligt de grens tussen je partner belazeren en het gewoon spannend houden voor jezelf?”

Bij micro ontrouw gaat het om kleine acties waarvan je in je achterhoofd of diep in je hart twijfelt: is dit juist of ga ik te ver? Je bent net iets teveel betrokken bij iemand anders dan je partner. Bedenk het zo: jij appt dagelijks met iemand met wie je heel goed kan praten. Zou je partner die gesprekken mogen lezen of houd je het liever geheim? Als je het liever geheim houdt, ga dan na waarom: zijn de gesprekken misschien te intiem? En vraag jezelf af: hoe zou ik het vinden als mijn partner dit zou doen?

micro cheating

Dus is micro cheating nou vreemdgaan?

Hmm… lastig. Ik zou zeggen: nee. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon. Daarom is het handig om een goed gesprek te hebben met je partner om te bespreken waar voor jullie de grens ligt. En wat niet weet, wat niet deert, toch? Als jij een paar spannende gesprekken hebt gehad via Instagram, is er écht geen man overboord. Maar heb jij al maandenlang een diepe connectie met iemand die je dagelijks appt, stiekem belt als je partner niet thuis is en over wie jij vaak fantaseert? Ja, dan is dit niet helemaal eerlijk tegenover je partner. Of je het moet vertellen? Dat is aan jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

6.695 keer bekeken

Geschreven door

De klassieker onder de anticonceptiemethoden: het condoom! Hoewel ieder seksueel actief persoon wel bekend is met het rubbertje, zijn er nog genoeg dingen over te vertellen. Lees in deze blog hoe je het beste een condoom kan gebruiken en welke soort …
6.695 keer bekeken