Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.930 keer bekeken

De kracht van lichaamstaal

22 september 2020,

geschreven door

Oh, de wondere wereld van lichaamstaal. Het is zo bijzonder dat iemands houding zo veel verklapt. Weet jij bijvoorbeeld van de 7/38/55 regel? En weet jij hoe je jouw lichaamstaal in kan zetten om iemand te versieren? In dit artikel vertel ik je meer over de kracht van lichaamstaal, maar ook hoe het je kan helpen bij het flirten. Hoe laat jij zien dat jij geïnteresseerd bent en hoe kan jij merken of iemand jou wel ziet zitten? Na het lezen van dit artikel kan jij jezelf een expert noemen op het gebied lichaamstaal. 

In dit artikel

De 7/38/55 regel

Deze regel is echt ontzettend boeiend want het zegt wat over onze manier van communiceren. Als mensen met elkaar communiceren wordt onze boodschap door drie middelen overgebracht: Woorden, intonatie en lichaamstaal. Slechts 7% van de boodschap wordt overgebracht door onze woorden, 38% is onze intonatie en 55% is lichaamstaal! Het is niet zo gek dat er via Whatsapp en e-mail veel meer ruzies ontstaan, want de belangrijkste aspecten van onze communicatie vallen dan weg.

“Slechts 7% van de boodschap wordt overgebracht door onze woorden.”

Nu denk jij misschien dat dit onzin is, maar ga maar eens na. Jij en je beste vriend zitten tegenover elkaar. Je vraagt hoe het gaat en hij antwoord als volgt. “Ja, echt heel goed”. Maar ondertussen zie je dit: Hij zit voorover gebogen, zijn mondhoeken staan wel omhoog, maar zijn ogen kijken droevig. Hij heeft zijn benen gekruist en kijkt je niet aan. Zijn stem is zacht en zijn “ja” was hoog en opgewekt, maar de rest van zijn zin was mat en laag. Waar ga jij dan op af? Op die vier woorden die hij zegt? Of wat zijn houding jou vertelt.

Intieme zone vs sociale zone

Als je een gesprek hebt met iemand, kan je uit een heel simpel trucje opmaken of die gene jou wel ziet zitten. Er bestaat namelijk zoiets als de sociale- en intieme zone. De sociale zone is het gebied van je ogen en je neus. Als iemand je daar aankijkt tijdens een gesprek dan kan je er vanuit gaan dat het gesprek slechts sociaal of vriendschappelijk is.

“Als iemand veel naar je lippen kijkt tijdens een gesprek betekent dit dat die gene interesse in je heeft.”

De intieme zone ligt iets lager, dat is namelijk je mond en lager. Als je met iemand praat en diegene kijkt veel naar je mond of lager, dan is het eigenlijk vrij duidelijk dat die persoon jou wel ziet zitten. Let maar eens op de volgende keer als jij praat met iemand die je woest aantrekkelijk vindt. Waarschijnlijk kijk jij ook vaak naar de sexy lichaamsdelen die lager dan de ogen zitten. Zoals de lippen, de borst, armen, billen…

Lichaamstaal 101

Vaak gebruiken wij ons lichaam om wat te vertellen. Hieronder delen wij een paar van dit soort voorbeelden. Als je weet wat deze houdingen betekenen, wordt het voor jou makkelijk om te lezen wat jouw gesprekspartner echt wil zeggen.

Aan je nek zitten

Als iemand zijn nek aanraakt tijdens een gesprek is het vaak een teken van ongemakkelijkheid. Net zoals honden wat maniertjes hebben om zichzelf te kalmeren (lees: hun bek likken, gapen of schudden) hebben mensen dat ook.  Blijkbaar werkt het kalmerend om je eigen nek de strelen. Aan de andere kant gebruiken sommige vrouwen dit ook om juist te flirten. Maar dit verschil is goed te zien hoor! Iemand die ongemakkelijk is zal geen oogcontact zoeken als hij/zij aan de nek zit. Terwijl een vrouw die flirt juist wél oogcontact zoekt terwijl ze aan haar nek zit. Ze houd haar hoofd meestal ook een beetje schuin.

“Iemand die zich niet op zijn gemak voelt, zal geen oogcontact zoeken.”

Lachen

Als jij openhartig met iemand praat en die persoon lacht zonder zijn/haar tanden te laten zien, dan is de kans groot dat deze persoon met een geheim zit dat hij niet met jou wil delen.

Spiegelen

Onbewust zal je iemands houding gaan spiegelen wanneer je aantrekkingskracht voelt. En onbewust voelt het ook weer fijn om gespiegeld te worden. Met spiegelen bedoelen we het nabootsen van de houding van de ander. Dus bijvoorbeeld ook met je benen over elkaar gaan zitten, voorover leunen op de tafel, je mouwen opstropen etc. En heel bizar, in onze hersenen zitten spiegelneuronen, deze nemen niet alleen soms de lichaamshouding van een ander over, maar ze kunnen zelfs de bijbehorende hersenactiviteit en daarmee de emoties spiegelen!

Aanraking

Neurowetenschap heeft aangetoond dat aanraking zorgt voor vertrouwen. En als je iemand wil versieren wil je ook dat jullie een vertrouwensband opbouwen. Daarom zie je vaak dat mensen die met elkaar flirten elkaar af en toe aan raken. Bijvoorbeeld een hand op een arm tijdens het lachen of een zachte aanraking op een knie tijdens een vraag.

Personal space

Als iemand jou toelaat in zijn/haar persoonlijke ruimte weet je dat het goed zit. Dit kan jij ook gebruiken om iemand duidelijk te maken dat je hem ziet zitten. Wij houden vaak een nette afstand van zo’n 1,5 meter tot 0,5 meter van elkaar. Máár als je iemand leuk vindt mag diegene wel wat dichterbij komen. Door bijvoorbeeld niet achterover te leunen als iemand dichterbij komt geeft jij aan: “Het is goed als je zo dichtbij komt. Ik voel me op mijn gemak bij jou”.

“Door bijvoorbeeld niet achterover te leunen als iemand dichterbij komt geeft jij aan: Het is goed als je zo dichtbij komt’.”

Leunen op je handen

Mensen de hun handen in elkaar vouwen en er met hun gezicht op leunen zijn op dat moment heel tevreden en blij met wie er tegenover ze zit. Heb jij een date en doet de gene tegenover jou dit? Dan ben jij dus heel goed bezig.

Heb jij wel eens bewust gebruik gemaakt van lichaamstaal? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

7.770 keer bekeken

Geschreven door

Dominantie in de slaapkamer kan super hot zijn, mits dit respectvol en met wederzijds goedvinden wordt gedaan. Voor veel personen is dominant zijn niet per se vanzelfsprekend, maar is er wel de wens om eens iets van het BDSM wereldje te proeven. Doe …
7.770 keer bekeken