door CheekyCharly

Hoe moet je flirten? 6 flirttips die werken!

17 juni 2022 door CheekyCharly

Het lijkt sommige mensen zo makkelijk af te gaan. Ze flirten met de één na de ander, altijd met succes. Zonder geblunder en ongemakkelijke stiltes. De eerste stap zetten met flirten blijft natuurlijk altijd spannend, maar het is van belang dat je zelfverzekerd overkomt. Wil je weten hoe? In deze blog helpen wij jou op weg. 

1. Maak oogcontact

Het maken van oogcontact is het beste en simpelste wat je kunt doen wanneer je begint met flirten. Kijk iemand diep in de ogen aan, maar vergeet niet om af en toe ook even weg te kijken, anders wordt het snel té intens. Wanneer je met elkaar in gesprek bent, is oogcontact minstens zo belangrijk. Kijk elkaar daarom in de ogen aan bij betekenisvolle punten in het gesprek, bijvoorbeeld op het moment dat je een compliment geeft.

2. Glimlach

Waarschijnlijk zul je vanzelf gaan glimlachen als je praat met iemand je leuk vindt. Echter kun jij je glimlach al in je voordeel gebruiken voordat het gesprek op gang komt. Loopt hij voorbij of zie je haar aan de andere kant van de bar staan? Schenk hem of haar dan een subtiele glimlach. Het hoeft geen overdreven grijns te zijn, less is more.

Tip! Probeer met je ogen te lachen en niet alleen met je mond. Op deze manier straalt je hele gezicht als je lacht.

3. Ga met hem of haar praten

Wanneer je de persoon met wie je aan het flirten bent nog niet kent, kun je jezelf gaan voorstellen om het flirten verder uit te bouwen. Vermijd hierbij slijmerige openingszinnen. Begroet diegene met een simpele ‘Hoi’, waarna je jezelf voorstelt of een eenvoudige vraag stelt. Dit is een stuk effectiever en komt veel minder geforceerd over.

4. Houd het luchtig

Het is makkelijker om het tijdens het flirten over leuke en luchtige zaken te hebben, zodat je kan ontspannen. Wees daarbij een beetje speels. Hiermee laat je zien dat je jezelf niet te serieus neemt en je je niet drukt maakt over het verloop van het gesprek. Plaag de ander of maak een grapje. Houd persoonlijke zaken erbuiten en bewaar de diepere gesprekken voor later.

5. Let op je lichaamstaal

In je communicatie met anderen, wordt zo’n 30% van de boodschap overgedragen door uitgesproken woorden (de verbale communicatie). De overige 70% van de boodschap bestaat uit non-verbale signalen: lichaamstaal dus. Let daarom op de volgende zaken:

  • Blijf rustig en beweeg niet extreem veel, dit komt nerveus over.
  • Haal je handen uit je zakken.
  • Ga niet te ver weg staan, maar ook niet te dichtbij. 1,5 meter is vaak een gepaste afstand voor verder contact.
  • Sta rechtop met je schouders naar achteren. Zorg er wel voor dat je niet heel stijf gaat staan.

6. Raak de ander aan

Probeer de ander aan te raken op niet-seksuele plekken, zoals de elleboog en de schouder, om aan te geven dat je in bent voor lichamelijk contact. Het aanraken van elkaars handen of knieën is al meteen een stuk intiemer. Daarom kun je eerst beter voor wat algemenere aanrakingen kiezen. Je wilt iemand natuurlijk ook niet gelijk afschrikken!

Wat is jouw ultieme flirttip? Laat het ons weten in een reactie?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid