Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.557 keer bekeken

De 7 kenmerken van een goede relatie

8 augustus 2020,

geschreven door

Een goede, gezonde en stabiele relatie. Wie wil dat nou niet? Toch zijn relaties helaas niet zo vlekkeloos als in films en sprookjesboeken. Sterker nog, het is zelfs belangrijk om af en toe een woordenwisseling te hebben met je partner. Wij hebben de ingrediënten voor een goede relatie voor jullie verzameld.

We hebben allemaal seksuele voorlichting gehad, maar we hebben nooit les gekregen over hoe een gezonde en goede relatie er uit ziet. Eerder lieten wij al weten dat een langdurige relatie uit vier belangrijke elementen bestaat, maar een goede relatie bestaat ook uit een aantal kenmerken.

1. Respect voor elkaar

Respect hebben voor elkaar is de belangrijkste factor bij het aangaan van een gelukkige relatie. Dit betekent niet dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn, maar wel dat je de mening van de ander respecteert. Iedereen maakt ruzie: ook een gelukkig stel. Het verschil is dat een sterk koppel kan voorkomen dat de ruzie gaat escaleren. Respect is de basis en zorgt ervoor dat je elkaars grenzen niet overschrijdt.

“Respect voor elkaar betekent niet dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn, maar wel dat je de mening van de ander respecteert.”

2. Ken elkaar door en door

Het is onwijs belangrijk dat je elkaar door en door kent. Denk hierbij aan belangrijke gebeurtenissen in je verleden, je ambities en angsten. Maar ook kleine dingen als een lievelingsgerecht zijn goed om met elkaar te delen. Gelukkige stellen kennen elkaars geschiedenis en weten wat de ander belangrijk vindt. Door deze kennis kan je goed op elkaar inspelen: je weet wanneer de ander meer ruimte nodig heeft maar ook hoe je een lach op elkaars gezicht kan toveren.

3. Los problemen samen op

In een relatie deel je veel mooie dingen samen. Maar ook problemen los je samen op, of het probleem nou een ruzie is met elkaar of een ander conflict, samen sta je sterker dan alleen.

4. Accepteer terugkerende problemen

Lopen jullie elke keer vast op dezelfde problemen? Probeer dan de oorzaak van het probleem te achterhalen. De beste manier hiervoor is door met elkaar te communiceren. Natuurlijk kan je het op sommige vlakken niet altijd eens zijn, accepteer dit van elkaar en probeer een gezonde balans hier in te vinden.

“Natuurlijk kan je het op sommige vlakken niet altijd eens zijn, accepteer dit van elkaar en probeer een gezonde balans hier in te vinden.”

5. Hecht waarde aan de mening van je partner

Net als het respecteren van de mening van je partner is het ook belangrijk om waarde te hechten aan zijn of haar kijk op bepaalde dingen in het leven. Het is helemaal niet ongezond om je te laten beïnvloeden door je partner. Dit betekent niet dat je alles moet doen wat de ander wil, maar hem of haar wel serieus moet nemen. Uiteindelijk worden we allemaal beïnvloed door de mensen in onze directe omgeving. We laten hiermee zien dat we de mening van de ander respecteren en waarderen.

“Dit betekent niet dat je alles moet doen wat de ander wil, maar hem of haar wel serieus moet nemen.”

6. Toekomstbeeld

Samen oud worden op een schattig boerderijtje in Spanje, een gezin starten of een onderneming opzetten. Gelukkige stellen hebben vaak een toekomstbeeld wat goed op elkaar aansluit. Ze willen ongeveer hetzelfde en kunnen daar samen aan werken of elkaar daarin steunen. Het maakt in dit geval niet uit of het om rituelen gaat zoals elke vrijdagavond datenight of over de waarde die gehecht wordt aan hun carrière.

7. Blijf elkaar behandelen als liefdespartner

We kunnen er niet aan ontkomen: de sleur. Woon je samen maar leef je toch langs elkaar heen? Dat is helemaal niet gek. Je hoeft echt niet elke dag bij kaarslicht te eten om een happy end te krijgen. Vergeet niet om af en toe op date te gaan, intiem te zijn, leuke dingen samen te doen of om naar werk te vragen en met elkaar te lachen.

“Je hoeft echt niet elke dag bij kaarslicht te eten om een happy end te krijgen”

Welke kenmerken vind jij belangrijk in een relatie?

1 reactie

  1. Liefde. Wederzijdse Respect. Acceptatie. Jezelf kunnen zijn. Samen alles kunnen bespreken. Vertrouwen. Affectie en Verlangen naar elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

3.014 keer bekeken

Geschreven door

Is het nou vagina of vulva? Deze woorden woorden vaak door elkaar gebruikt alsof ze dezelfde betekenis hebben. Ook wij maken ons er wel eens schuldig aan. Dat komt omdat het woord ‘vagina’ bij de meesten bekender is en door heel veel mensen gebruikt …
3.014 keer bekeken