door CheekyCharly

Safe sex first – hoe kom je veilig de zomer door?

1 augustus 2021 door CheekyCharly

Seks is heerlijk, maar niet altijd zonder risico. In het heetst van de strijd vergeet je soms de gevaren van onveilige seks, maar het is zó jammer. Daarom delen wij in dit artikel 5 tips met jou die ervoor zorgen dat jij worry free kan genieten van seks. Houd jij je aan deze tips? Dan beperk jij de risico’s op ongewenste bijkomstigheden!

De zomer is hét seizoen voor onveilige seks. Want je gaat veel op stap, naar festivals, naar de camping of hotel… en de verleidingen liggen op de loer. Die sexy persoon die je op een zwoele avond ontmoet laat je bloed sneller stromen en je hart sneller kloppen. Voor je het weet belanden jullie samen in een hotelkamer/tentje of verlaten steegje. En dan? Geen condooms? Geen seks!

#1 Vrij altijd veilig

Soa’s komen vaker voor dan je denkt, dus gebruik altijd een condoom. “Maar met een condoom voel ik niks”, is anno 2021 écht geen excuus meer! Er bestaan zo veel verschillende condooms dat een an atijd de juiste pasvorm en feel kan vinden. Zo zijn er ultra dunne condooms, condooms op maat, stimulerende condooms, en orgasme vertragende condooms.

# 2 Geef je grenzen aan / respecteer grenzen

Omdat je bijvoorbeeld met iemand mee naar huis bent gegaan, betekent dit niet dat je dan ook seks moet hebben met die persoon. En als je met iemand aan het zoenen bent en halfnaakt in bed ligt, betekent dit ook niet dat je verder hoeft te gaan. Als jij iets niet wil, dan doe je het niet. Simpel is dat. Één keer nee zeggen moet genoeg zijn.

“Als je met iemand aan het zoenen bent en halfnaakt in bed ligt, betekent ook dit niet dat je verder hoeft te gaan.”

Ben jij degene die seks wil, maar je partner zegt een keer dat hij/zij het liever niet wil. Accepteer dit en push niet verder! Twijfel je of de persoon echt niet wil, of gewoon een beetje verlegen doet? Vraag dan gewoon heel duidelijk: “Wil je verder gaan of wil je dat ik stop?”.  Door het op deze manier te vragen ontstaan er geen misverstanden en geef jij je partner de kans om duidelijk te maken wat hij of zij wil.

#3 Laat je vrienden weten waar je bent

Het is altijd een goed en veilig idee om je vrienden te laten weten waar je bent. Dus ontmoet jij iemand op een festival of in de kroeg en besluit je ermee vandoor te gaan? Laat dan je vrienden weten waar je heen gaat, of deel je live locatie. We willen je absoluut niet bang maken, maar als de persoon met die jij mee gaat een vreemde is, moet je altijd voorzichtig zijn! Het delen van een live locatie is zo gedaan en geeft jou en je vrienden een gevoel van veiligheid en zekerheid.

veilige seks

#4 Let op wat je drinkt

Ken je grenzen. Ook als het aankomt op alcohol en drugsgebruik. Veel mensen worden door alcohol sneller opgewonden en wat makkelijker. Je doet daardoor sneller dingen waar je achteraf spijt van hebt. Dus maak het risico zo klein mogelijk en let op hoeveel je drinkt! Heb je zin om een avondje echt lekker de buzz te voelen van alcohol? Dat kan natuurlijk wel, maar vraag je vrienden of ze dan extra op je willen letten.

“Door alcohol heb je minder remmingen en doe je sneller dingen waar je later spijt van krijgt.”

#5 Geen geslachtgemeenschap

Je hebt iemand ontmoet en jullie willen echt ontzettend graag met elkaar naar bed, maar geen van jullie heeft condooms! Oh nee! Maar niet getreurd, want jullie kunnen elkaar best naar een hoogtepunt brengen zonder geslachtsgemeenschap. Met zoenen, dry humpen, en handwerk zitten jullie helemaal veilig. Orale bevrediging brengt wel risico’s op een soa met zich mee, maar op deze manier hoef je natuurlijk niet bang te zijn voor een ongeplande zwangerschap. Dus ken jij je sekspartner en weten jullie allebei zeker dat jullie soa-vrij zijn? Dan is oraal ook een optie.

Wat is jouw go to tip als het om veilige seks gaat?

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid