Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

3.056 keer bekeken

Wat is nou het verschil tussen vagina en vulva?!

23 augustus 2021,

geschreven door

Is het nou vagina of vulva? Deze woorden woorden vaak door elkaar gebruikt alsof ze dezelfde betekenis hebben. Ook wij maken ons er wel eens schuldig aan. Dat komt omdat het woord ‘vagina’ bij de meesten bekender is en door heel veel mensen gebruikt wordt om het gebied tussen de benen van een vrouw te beschrijven. Maar eigenlijk is dat harstikke fout! Vaak als men het heeft over de vagina, hebben ze het eigenlijk over de vulva. En wij leggen je hier duidelijk het verschil uit.

Zeg je nou vulva of vagina?

Deze twee woorden worden vaak door elkaar gebruikt, alsof ze dezelfde betekenis hebben. Maar dat is helemaal niet waar. Nou geven wij eerlijk toe dat wij ook vaak het woord vagina gebruiken als we het eigenlijk over de vulva hebben terwijl we weten dat dit eigenlijk niet klopt. Waarom? Omdat het grote publiek bekender is met het woord vagina dus op die manier spreken wij dan een grote doelgroep aan.

Maar omdat we mensen wel goed willen informeren leggen wij in dit artikel uit wat het verschil is tussen de woorden ‘vagina’ en ‘vulva’.

De vulva

De vulva is het uitwendige deel van het vrouwelijke geslachtsorgaan. De vulva bestaat uit de:

  • Clitoris
  • Binnenste schaamlippen
  • Buitenste schaamlippen
  • Plasbuisopening
  • Vaginaopening

De vagina

De vagina is alleen het inwendige deel. De buis die van je vagina opening naar je baarmoeder loopt. Het gedeelte waar je menstruatiebloed uit komt, of een baby, dat gedeelte waar je een tampon in stopt en/of dat wat je kan penetreren met een penis, vingers of sekstoys. Duidelijker kunnen we het niet maken!

vulva

Dus waarschijnlijk heb jij het over de vulva, elke keer als je vagina zegt

Dus als jij het hebt over de uiterlijke kenmerken zoals schaamlippen of de clitoris, dan heb je het over de vulva. Heb je het over inwendige pijn die je bijvoorbeeld bij het vrijen voelt? dan gaat het over de vagina.

“Als je het hebt over uiterlijke kenmerken, dan gaat het over de vulva.”

Via deze website lees je alles over de ‘normale vulva’ en leer je dat elke vulva normaal is. Er zijn net zoveel verschillende vulva’s als vrouwen op de wereld dus geen één is hetzelfde. En dat is totaal niet erg, dat is juist mooi en uniek.

Waarom gebruiken mensen die woorden dan door elkaar?

Weten we niet. Maar we weten wel dat het woord vulva een beetje een zoetsappig en braaf imago heeft gekregen. Waardoor het lijkt of je een beetje preuts bent als je het hebt over de vulva. Alsof je te bang bent voor de woorden vagina of kut. En omdat de meeste mensen vagina zeggen als ze eigenlijk vulva bedoelen, voelt het raar of zelfs fout als jij de juiste benaming gebruikt. Dat is natuurlijk een beetje gek. Gelukkig is het geen wereldramp om de woorden verkeerd te gebruiken, want uiteindelijk begrijpen we allemaal wat we ermee bedoelen.

Maar na het lezen van dit artikel weet jij hoe het precies zit!
Wist jij dit al? En gebruik jij de juiste woorden?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Met seks kunnen we eindeloos blijven experimenteren, waarbij het vrouwelijk lichaam één blijft vol verrassingen. Een clitoraal en vaginaal orgasme is bij de meeste vrouwen bekend. Maar heb je ooit van een baarmoedermond-orgasme gehoord? De baarmo…
4.517 keer bekeken