Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

4.688 keer bekeken

De beste tips voor menstruatie seks!

28 november 2021,

geschreven door

Veel mensen denken nog altijd dat tijdens de ongesteldheid seks niet echt mogelijk is. Niets is minder waar! Tijdens de menstruatie gieren de hormonen door je lijf, en sommige vrouwen ervaren dan juist ook meer zin in seks. Ongeacht dat je op zo’n moment aan het bloeden bent, is het toch mogelijk om te genieten van seks. Benieuwd wat de opties voor menstruatie seks zijn? In dit blogartikel bespreek ik met jou alle mogelijkheden.

De voordelen van menstruatie seks

Sommigen vinden het wellicht geen fris idee, maar toch heeft menstruatie seks vele voordelen. Zo kunnen sommige dames makkelijker klaarkomen dan buiten hun menstruatie om. Dit heeft te maken met een verhoogde doorbloeding in en rondom de vagina. En zo’n orgasme heeft ook een bijkomend voordeel: het kan de menstruatiepijn doen verlichten door de ontspanning die het klaarkomen met zich meebrengt. Het orgasme is daarmee dus eigenlijk een natuurlijke pijnstiller!

“Seks tijdens jouw ongesteldheid kan jouw menstruatiepijn doen verlichten en de duur van je period doen verkorten!”

Verder lijkt het erop dat de duur van jouw ongesteldheid verkort kan worden wanneer je tijdens jouw period lekker intiem bent met je partner. De penetratie zorgt voor meer wrijving en het loskomen van het baarmoederslijmvlies, waardoor datgene wat moet worden afgestoten sneller jouw lichaam gaat verlaten.

De beste tips voor seks als je ongesteld bent

Het nadeel van seks tijdens jouw period is eigenlijk dat je het risico loopt dat het een rode knoeiboel wordt. Ook blijf je zonder condoom niet beschermd tegen eventuele soa’s en zelfs zwangerschap. Gelukkig zijn er mogelijkheden! Met deze tips kunnen jij en je partner, uiteraard wanneer de zin ernaar is, optimaal van elkaar genieten. Ook tijdens je menstruatie!

1. Seks onder de douche

De meest makkelijke en misschien wel voor de hand liggende optie is seks onder de douche. Het water spoelt direct eventueel bloedverlies weg en jullie zullen beiden weinig last hebben van de viezigheid. Merk je dat door het water de penetratie wat stroever loopt? Gebruik dan glijmiddel op siliconenbasis, zo houden jullie de seks fijn en comfortabel!

Gebruik een handdoek of sekslaken

Leg een handdoek op bed en go for it! Eventueel bloedverlies wordt zo opgevangen en geabsorbeerd. Zo voorkom je vlekken in je beddengoed. Ben je bang dat het door het handdoekje gaat lekken? Overweeg dan om een sekslaken aan te schaffen, een latex laken dat speciaal voor seksuele handelingen bedoeld is om je bed te beschermen tegen vloeistoffen zoals bloed.

Extra tip! Jouw partner kan uiteraard een condoom gebruiken om bloed op de penis te voorkomen.

De menstruatiespons of soft tampons

Een innovatieve manier om zorgeloos van menstruatie seks te genieten, is door een menstruatiespons of soft tampon te gebruiken. Dit type tampon wordt in zijn geheel vaginaal ingebracht, bevat geen touwtje en kan tot wel acht uur ongestoord blijven zitten. Het sponsje absorbeert het bloed en doordat het zacht en comfortabel aanvoelt, is seks terwijl je het sponsje in hebt mogelijk. Met een normale tampon is dit een stuk lastiger, omdat deze vaak veel stugger en harder is qua structuur. Bovendien kan seks met een normale tampon zelfs gevaarlijk zijn, wanneer de tampon wordt doorgestoten naar de baarmoedermond.

Kies het juiste standje

Sommige standjes lenen zich beter voor menstruatieseks dan anderen. De missionarispositie of lepeltje-lepeltje zijn standjes waarbij, door de zwaartekracht en de ligging, er minder kans is op hevig bloedverlies. Zeker in vergelijking met standjes waarbij je als vrouw bovenop zit.

Extra tip! Wil je hevig bloedverlies vermijden? Overweeg dan om seks te hebben tijdens je lichte menstruatiedagen.

Ga over op alternatieve vormen van seks

Vind jij of je partner menstruatie seks echt een brug te ver? Dan is dat natuurlijk ook helemaal oké. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om ook tijdens die week van de maand van elkaar te genieten. Denk hierbij aan orale seks, hand- en streeloefeningen of verwen elkaar met een erotische massage. Ook kunnen jullie elkaar met een seksspeeltje bevredigen. Denk vooral in mogelijkheden, niet in onmogelijkheden!

Ben jij een voorstander van menstruatie seks? Hoe geef jij daar vorm aan? Laat het ons weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

4.505 keer bekeken

Geschreven door

Voor vrouwen kan de zoektocht naar optimaal seksueel plezier best lang en lastig zijn. Er zijn zoveel plekken om te ontdekken en wat voor de een fijn is, geldt voor een ander niet. Dat is ook zo bij mannen. Wie denkt dat mannen genoeg kunnen hebben a…
4.505 keer bekeken
22.842 keer bekeken

Geschreven door

Dit standje is geliefd bij menig man én vrouw! Het biedt de man een fenomenaal uitzicht en de vrouw zal genieten van veel diepte en stimulatie van de G-spot. Ook als man kun je met dit standje genieten van een overweldigende P-spot stimulatie, want …
22.842 keer bekeken