Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.183 keer bekeken

5 Signalen dat je partner het wil uitmaken (maar nog niet durft)

12 augustus 2021,

geschreven door

Een gebroken hart doet pijn. Iemand een gebroken hart bezorgen doet minstens net zo veel pijn en is daarom vreselijk om te doen. Sommige mensen kunnen de stap niet zetten om het uit te maken met hun partner. In plaats daarvan blijven ze als een kat om de hete brij draaien en lopen ze weg voor ’the talk’. Dit resulteert in een hele vervelende situatie waarin de andere partner al lang vermoed dat het niet goed gaat. Dit gaat gepaard met veel onzekerheid en een ongelukkige periode. In dit artikel bespreken wij 5 signalen die laten zien dat jouw partner de relatie misschien wel wil beëindigen, maar het niet durft. 

Relatie problemen

Als je merkt dat er iets écht niet goed zit, is er eigenlijk maar één manier om uit deze vervelende situatie te komen. Hoe moeilijk het ook is en hoe pijnlijk het ook zal worden: jullie moeten praten. Dus vraag je partner eerlijk en streng om te vertellen wat hem of haar dwars zit. Als jullie verder willen, moet dit besproken worden. Tijden in een ongelukkige relatie zitten terwijl je partner er al lang klaar mee is, is voor niemand leuk. Het vraagt ontzettend veel energie en weerhoudt jou van het leven dat je verdient.

“Hoe moeilijk het ook is en hoe pijnlijk het ook zal worden: jullie moeten praten.”

relatie problemen

Wij bespreken 5 signalen die erop kunnen wijzen dat je partner niet meer zo veel zin heeft in de relatie. Maar dit hoeft natuurlijk niet per se zo te zijn. Het is belangrijk om goed te luisteren naar je onderbuikgevoel en je hart. En blijf logisch nadenken. Als jouw partner zich vanaf de eerste dag al zo gedroeg zijn dit natuurlijk geen red flags, maar dan is dit gewoon zijn/haar karakter. Maar merk jij een duidelijk verschil in het gedrag en weet jij zeker dat jouw wederhelft zich maanden geleden absoluut niet zo zou gedragen als nu? Dan kan dit artikel misschien wel erg handig zijn voor jou.

#1 Communicatiedip

Je partner luistert niet meer naar je. Als je iets vertelt krijg je een afwezige “hmm” of “oh?” maar er wordt verder niets gevraagd. Als jij vragen stelt krijg je korte antwoorden en de tijden dat jullie uren konden kletsen zijn een verre herinnering. Een van de belangrijkste pijlers in een goede en gezonde relatie is goede communicatie. Dus als jullie niet meer met elkaar communiceren kan dit negatieve gevolgen hebben voor jullie relatie. Hoe minder jullie contact leggen met elkaar, hoe verder jullie uit elkaar groeien en hoe moeilijker het wordt om elkaar weer te vinden. Merk je dus een dip in jullie communicatie? Trek dan snel aan de bel.

“Een van de belangrijkste pijlers in een goede en gezonde relatie is goede communicatie.”

#2 Minder seks

Het is normaal dat stellen in een lange relatie na verloop van tijd minder seks hebben dan in het begin. Maar als jullie nu echt aanzienlijk minder seks hebben, kan dit wijzen op problemen. Het is geen goed teken als jij bijna altijd degene bent die de seks initieert of als je merkt dat je partner tijdens de seks vooral met zichzelf bezig is. Natuurlijk bestaan er ook relaties zonder seks. Misschien bewaren jullie jezelf tot het huwelijk, wachten jullie om een andere reden of hebben jullie gewoon geen behoefte aan seks. Maar wanneer dit niet het geval is en jullie eerst wel seks hadden, dan is het niet heel normaal dat de sex drive zomaar verdwijnt.

#3 Irritaties

Als iemand in zijn hoofd al klaar is met een relatie, zal diegene ander gedrag vertonen. Zo zal je zien dat je partner zich veel sneller stoort en ergert aan jou. Dingen die hij vroeger schattig vond aan je, vindt hij nu ineens vervelend. Je hebt het gevoel dat je constant op je tenen loopt en niks goed kan doen. Als dit is hoe jij je al een tijdje voelt, dan kan je er vanuit gaan dat iets niet helemaal lekker zit.

relatie beindigen#4 Ontwijken en vermijden

Gezellige dates? Romantisch uit eten? Deze dingen doen jullie al lang niet meer. Het lijkt of je partner jou op de laatste plaats zet en veel liever dingen doet mijn vrienden dan met jou. Als jullie samen naar een feestje van gemeenschappelijke vrienden gaan spreken jullie elkaar nauwelijks en gaan jullie allebei je eigen gang. Als mensen jullie niet kennen hebben ze waarschijnlijk niet eens door dat jullie een stel zijn. En als jij je partner aanspreekt om het gedrag zal deze je vragen ontwijken, aanvallend reageren of de schuld bij jou leggen.

“Als mensen jullie niet kennen hebben ze waarschijnlijk niet eens door dat jullie een stel zijn.”

#5 Geen toekomst

Als jij denkt aan de toekomst denk jij aan jou en je partner. Aan waar jullie samenwonen of jullie wel of geen gezin hebben etc. Maar je partner? Die denkt aan hele andere dingen. Je partner heeft wel ideeën over de toekomst, maar jij komt in geen van die ideeën voor. Dit is een enorm teken dat je partner al klaar is met de relatie.
Heb jij wel eens in een relatie gezeten die je niet durfde te beëindigen?

1 reactie

  1. Met de vijf opgesomde punten ben ik het volledig mee eens, heb deze zelf mogen ondervinden/ondergaan, bij mijn relatie die enkele dagen geleden is geëindigd. Praten, communicatie is heel belangrijk, maar als de relatie niet meer goed is, is het frustrerend dat de partner niet meer mee wil of anders denkt, je zou dan alles maar moeten aanvoelen, maar dat is niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

5.428 keer bekeken

Geschreven door

Wanneer we een relatie beginnen, proberen we de beste versie van onszelf te zijn. We zijn altijd schoon, altijd geschoren en we laten onze scheetjes gewoon op het toilet. Wanneer je elkaar wat langer kent, wordt het steeds lastiger om bepaalde ‘sme…
5.428 keer bekeken