Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

2.702 keer bekeken

Hoe kom je over liefdesverdriet heen? Nou, zo dus!

5 mei 2019,

geschreven door

Je voelt je eenzaam, waardeloos en leeg van binnen na het beëindigen van je relatie. Dat is helemaal niet zo gek, want liefdesverdriet trekt in het brein dezelfde sporen als griep, depressie en cocaïneverslaving. Je kunt er dus letterlijk ziek van worden. Een gebroken hart vraagt dan ook om een speciale aanpak. In deze blog vind je tips om de pijn te verzachten en snel te herstellen. 

Verbreek al het contact

Het contact verbreken. Dit lijkt een hele logische eerste stap, maar toch wordt deze vaak overgeslagen. Misschien blijf je het liefst vrienden met je ex. Het is dan ook een lastige taak om iemand totaal uit je leven te wissen. Toch is dit het beste om te doen wanneer je veel last hebt van liefdesverdriet.

“Geen constante herinneringen aan je ex. Weg met foto’s en archiveer of verwijder de gesprekken op je telefoon.”

Je verwachtingen, dromen en gewoontes moeten worden bijgesteld. Je wonden zijn nog vers en moeten nog helen. Wanneer je contact blijft houden zullen deze wonden continu worden opengehaald. Misschien is er later weer een plekje voor je ex in je leven als gewone vriend of vriendin. Maar niet voordat jij de tijd hebt genomen om weer volledig te herstellen en tot jezelf te komen.

Doorbreek patronen

Zorg ervoor dat je andere patronen krijgt, dan toen je nog in een relatie zat. Zie het als een nieuwe, frisse start. Een gelegenheid om dingen op te pakken waar je anders nooit aan toe kwam. Door je omgeving en vaste gewoonten te veranderen door breek je ook de vaste – vaak onbewuste – gedachtepatronen die daarbij horen.

Je kunt je hersenen ‘voor de gek houden’ door zo veel mogelijk associaties met je ex te vermijden. Dus draag een ander geurtje, geef je huis een make-over en vermijd plekken waar je samenkwam.

“Geen plekken bezoeken die belangrijk waren voor jullie. Geen dingen doen die je erg aan je ex doen denken.”

Stuur je gedachten

Je hersenen kennen het verschil niet tussen de beelden die jij in je visualisatie creëert en de gebeurtenis in de werkelijkheid. Wanneer jij je brein blijft voeden met fijne herinneringen aan jullie tijd samen, blijft je onderbewustzijn geloven dat je ex nog steeds onderdeel van je leven is.

“Probeer steeds je gedachten te veranderen, als je aan je ex moet denken. Focus je bijvoorbeeld direct op je ademhaling.”

Natuurlijk kan jij je gedachte niet zomaar ‘uit’ zetten. Zoek daarom genoeg afleiding. Probeer je niet bezig te houden met het verleden. Focus op het hier en nu. Zodra je merkt dat je afdwaalt in je gedachte naar je ex, probeer die gedachte dan te verzetten door aan iets anders te denken.

Duursporten, zoals hardlopen, hebben een bewezen positief effect op neerslachtigheid: de endorfines die je daarbij aanmaakt, verminderen sombere gevoelens.

Hoe herstel jij het snelst van een break-up? Deel het met ons is een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.806 keer bekeken

Geschreven door

Liefde is het mooiste wat er is, toch? Een jaar samenzijn is dan natuurlijk iets wat je moet vieren! Om je van inspiratie te voorzien hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om jullie eerste jaar samen sexy mee mee af te sluiten! Een s…
1.806 keer bekeken
1.581 keer bekeken

Geschreven door

Bodypainting heeft alles te maken met het versieren en beschilderen van het lichaam. Er bestaan veel verschillende vormen van bodypaint. In alle gevallen wordt het menselijk lichaam gebruikt als canvas. Bodypainting kan puur artistiek zijn, maar kan …
1.581 keer bekeken