Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

1.532 keer bekeken

Met déze 10 tips wordt samenwonen een succes!

25 oktober 2018,

geschreven door

Iedere dag samen wakker worden, samen ontbijten en samen boodschappen doen. Samenwonen. Het kan ontzettend leuk zijn en een verrijking van je relatie. Maar hoe weet je of jullie er al aan toe zijn en of dit het juiste moment is om bij elkaar in te trekken? Hier zijn 10 tips voor om van het samenwonen een waar succes te maken!

10 tips voor succesvol samenwonen

1. Generale repetitie

Voordat jullie voor het echie bij elkaar in trekken, is het handig om eerst een keer proef te draaien. Als je langere tijd bij elkaar bent, leer je elkaar steeds beter kennen en de kans dat je als je eenmaal samenwoont voor verassingen komt te staan, is dan klein.

Tip! Trek voor een maand bij elkaar, zodat jullie kunnen ‘proef’ samenwonen.

2. Het toekomstbeeld

Sommige zaken moeten al besproken zijn voordat jullie bij elkaar gaan wonen. Zitten jullie op één lijn als het over kinderen gaat? Hebben jullie gesproken over monogamie en trouwen? Het is handig om dit soort zaken vooraf besproken te hebben.

3. Knikkende knieën

Een beetje nervositeit hoort erbij. Het is tenslotte een grote stap. Ook al zijn jullie bijna altijd samen, echt in een huis wonen heeft veel invloed op jullie. Het is leuk en spannend en het zou raar zijn als je daar niet een beetje nerveus voor was.

4. Jouw keus

Klinkt misschien logisch, toch zijn er genoeg mensen die eigenlijk niet samen willen wonen maar bezwijken onder de sociale druk. Niet doen! Het is een grote stap die je dagelijkse leven aanzienlijk verandert, dus laat het ten alle tijden jouw vrije keus zijn.

“Ga nooit samenwonen omdat anderen dat van je verwachten. Het moet altijd jouw keuze blijven.”

5. Vrijheid en samenzijn

Vrijheid om je eigen dingen te doen, is een belangrijk element in een relatie. Zeker als je gaat samenwonen is het fijn om een avondje met vrienden of vriendinnen door te brengen. En om zo nu en dan een avondje alleen thuis te zijn. Geef dat dus niet op, want dat zorgt er juist voor dat het goed blijft werken tussen jullie.

6. Still going strong

In de beste relaties komen wel een meningsverschillen en zelfs ruzies voor. Dat hoort erbij en is helemaal niet erg, zolang jullie het maar helemaal uitgesproken hebben. Weet je zeker dat er niets meer knaagt onder het oppervlak? Zo niet, spreek dat dan eerst uit voordat je de verhuiswagen laat komen.

7. Wanneer ga je samenwonen?

Er hangt geen tijdsplanning aan samenwonen. Voor de een duurt het tien jaar terwijl de ander meteen al aan het hokken is. De algemene stelregel is dat jullie langer dan een jaar met elkaar gaan. Die tijd heb je nodig om jouw partner en de mensen om je partner heen goed te leren kennen.

“Leer elkaar eerst goed kennen, voordat je gaat samenwonen.”

8. Eerst reizen, dan samenwonen

Het is een cliché maar daardoor niet minder waar. Trek niet bij elkaar in als jullie nog niet samen hebben gereisd. Boek eerst een vakantie naar een bestemming die nieuw is voor jullie allebei. Op die manier leer je alle gewoontes van je partner kennen en weet je wat je wel en wat je misschien leuk aan hem of haar vindt.

9. Problemen horen erbij

Problemen in een relatie zijn onvermijdelijk. Het hoort er gewoon bij. Jij komt blij van je werk thuis omdat je opslag hebt gehad, en hij komt chagrijnig thuis omdat de vergadering niet lekker liep. Of andersom. Jullie zullen gewoon niet altijd op een lijn zitten. Dat is niet erg zolang jullie daar allebei maar mee om weten te gaan. Laat elkaar ook daarin vrij, geef de ander ruimte om even stoom af te blazen of om een vreugdedansje te doen.

10. Het financiële motief

Samenwonen scheelt een hoop geld. Maar dat mag nooit de hoofdreden zijn om bij elkaar in te trekken. Natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid, zeker in deze tijd van de overspannen huizenmarkt. Maar als je het alleen voor het geld doet, gaat het geheid mis.

“Het is niet verstandig om enkel te gaan samenwonen als dat financieel zo beter uitkomt!”

Wat is jouw allerbeste tip om het samenwonen te laten slagen?

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.472 keer bekeken

Geschreven door

Heeft iemand je wel eens verteld dat seks niet de oplossing is? Hoewel zeker niet alle problemen zijn op te lossen met seks, heeft diegene vast nog nooit de effecten van een orgasme ervaren tijdens een hamerende hoofdpijn. In deze blog behandelen we …
1.472 keer bekeken