Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

2.075 keer bekeken

Libido verhogen? Start hier!

13 juni 2023,

geschreven door

Wil jij jouw libido verhogen? Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Een laag libido kan best frustrerend zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner. Daarom hebben wij een guide samengesteld om jouw seksuele verlangens te leren kennen én weer aan te laten wakkeren.

Wat is libido?

Libido is onze innerlijke ‘lokroep’ om lekker te gaan rollebollen in bed. Het is een pijlpunt hoeveel jij verlangt naar seks en dit kan van persoon tot persoon en van moment tot moment verschillen. De factoren die invloed hebben op onze libido zijn net zo divers als de dingen waar we opgewonden van worden.

“Seksueel verlangen is een pijlpunt hoeveel jij verlangt naar seks en dit kan van persoon tot persoon en van moment tot moment verschillen.”

Leeftijd, hormonen, gezondheid, stress en seksverleden kunnen allemaal een rol spelen bij libido en dat is volkomen normaal! Herkennen wat jouw vuurtje wel of niet aanwakkert, is het begin van een hartstochtelijke vuurzee.

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen?

Vrouwen komen van Venus, mannen van Mars… Er zijn nou eenmaal verschillen. Maar wat is nou precies het verschil tussen het mannelijk en vrouwelijk libido?

Mannelijk libido

Een hoger libido wordt vaker met mannen geassocieerd dan met vrouwen. Dit komt doordat mannen meer testosteron (het mannelijk geslachtshormoon) produceren, wat een belangrijke rol speelt bij verlangen, de erectie en het orgasme. Daarnaast lijken mannen ook sneller en sterker te reageren op seksuele prikkels, zoals visuele stimulatie.

Vrouwelijk libido

Vrouwen daarentegen hebben een iets ingewikkeldere relatie met seksueel verlangen. Vaak wordt gedacht dat vrouwen minder seksueel actief of minder geïnteresseerd zijn in seks dan mannen, maar niks is minder waar! Vrouwelijk libido is iets complexer en hangt veel meer af van hormonen, emoties, stress en voorgaande ervaringen en relaties. Over het algemeen kost het ook gewoon iets meer tijd voor een vrouw om opgewonden te raken.

Wat heeft effect op jouw libido?

Voor zowel mannen als vrouwen kunnen meerdere factoren invloed hebben op het libido. Welke factoren hebben nou een positief effect en wat kan juist een verlaagd libido veroorzaken?

Positief effect op verhogen libido

  • Rustmomenten: Om stress te vermijden en lekker in je vel te zitten, is het belangrijk dat je voldoende rust pakt.
  • Slaap: Als je genoeg slaapt, dan kan jij zo de dag (en rollebollen in bed) zonder moeite aan.
  • Beweging: Een gezond, sterk lijf in combinatie met gezonde voeding kan een wereld aan verschil betekenen voor je libido.
  • Communicatie: Blijf altijd communiceren met je partner, blijf moeite voor elkaar doen en pak irritaties en problemen samen aan.
  • Seks: Van seks krijg je zin in seks. Elke keer als je een orgasme hebt, komt er dopamine vrij in je brein. Dit werkt als een beloning en daar willen we meer van.

Negatief effect op verhogen libido

  • Sleur in de relatie: Als je in een langdurige relatie zit, kun je in een sleur belanden waarin zin in seks afneemt.
  • Stress: Drukte, veel aan je hoofd hebben of hoge (werk)druk ervaren kan een oorzaak zijn van een verminderd libido.
  • Vermoeidheid: Slaap is super belangrijk en helaas werkt slaaptekort niet mee aan je seksueel verlangen.
  • Anticonceptie: Hormonale anticonceptie kan een groter effect hebben op je libido dan je zou denken.
  • Medicijngebruik: Ook bepaalde medicijnen kunnen je libido verlagen. Overleg altijd met je huisarts als je hier iets aan wilt veranderen.

Natuurlijk kun je ook lustopwekkers gebruiken om je een handje te helpen, maar het liefste wil je lekker uit jezelf het bed induiken met je partner.

Als je met alle bovenstaande informatie rekening houdt, dan heb je zo weer je gewilde libidosis aan seks.

Hoe verhoog jij je libido? Deel jouw tips in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.622 keer bekeken

Geschreven door

Seks lijkt inmiddels overal te zijn, ingebed in de maatschappij, en tóch rust er op het onderwerp ‘seksualiteit’ nog zoveel taboe. Praten over seks, bijzondere seksuele voorkeuren, het uiterlijk van jouw naakte lijf, je bedprestaties of specifi…
1.622 keer bekeken