How to… een kuisheidsgordel gebruiken

8 mei 2019 door BettyBoop

Onder kuisheid – of chastity – verstaan we ‘seksuele onthouding’. In de BDSM wordt chastity gebruikt om de onderdanige partner (sub) te onthouden van seksuele stimulatie, het krijgen van een erectie of orgasme. En wist je dat je verschillende speeltjes kan gebruiken om jezelf of partner te onthouden van seks? Lees in dit blogartikel alles over de kuisheidsgordel en peniskooi!

Wat is een kuisheidsgordel?

Een van de meest bekende tools om te gebruiken bij seksuele onthouding, is de kuisheidsgordel. Van oudsher werd de gordel door vrouwen gedragen, in tijden dat mannen van huis waren. De gordel werd op slot gezet en de sleutel werd mee op reis genomen. Zo wisten mannen tenminste zeker dat hun vrouwen zich zouden gedragen.

Wist je dat… een kuisheidsgordel vroeger ook werd gebruikt om te voorkomen dat je kon masturberen? Masturberen werd namelijk gezien als iets dat slecht was voor je gezondheid.

Een kuisheidsgordel is dus een kledingstuk dat als gordel rondom de geslachtsdelen kan worden gedragen. Het sluit daarmee de toegang tot de genitaliën af, waardoor seksuele stimulatie moeilijk of onmogelijk wordt.

Hoe wordt een kuisheidsgordel gebruikt?

Een kuisheidsgordel (of chastity belt) kan eenvoudig gedragen worden. Waar ze vroeger onplezierig gemaakt waren van metaal, zie je ze tegenwoordig van soepel en comfortabel zacht leer. De gordel wordt ter hoogte van de taille bevestigd en kan met een verstelbare riem op maat worden afgesteld. De gordel wordt vastgezet met een slot.

Let op! Het kan lastig zijn om met een kuisheidsgordel naar het toilet te gaan. Zeker als deze op slot zit en de sleutel in het bezit is van de partner.

Soorten gordels

Een chastity belt kan door zowel vrouwen als mannen gedragen worden. Gordels voor mannen zijn voorzien van een doorgang voor de penis. Ook deze is afgesloten, zodat het voor de man onmogelijk is om een erectie te krijgen of bij de penis aangeraakt te worden.

Het gebruik van een chastity belt tijdens een BDSM rollenspel

Tegenwoordig wordt een chastity belt vooral gebruikt tijdens rollenspellen. In de BDSM wereld komt het regelmatig voor dat een Dominante partner zijn of haar onderdanige bewust van seksuele stimulatie, een erectie of orgasme weerhoudt. De sub wordt geteased, waarbij een duidelijke machtsverhouding een belangrijke rol speelt.

Tijdens het spel zal de seksuele opwinding toenemen. En dat is precies wat het gebruik van een kuisheidsgordel zo intens maakt. De gordel zorgt ervoor dat er niets met die opwinding gedaan kan worden, wat frustrerend, soms pijnlijk, maar extra opwindend tegelijk kan zijn voor de sub. De Dominante partner kan dan juist genieten van het idee hier controle over te hebben. Hij of zij beheert immers de sleutel van de chastity belt en bepaalt daarmee wanneer de gordel af mag. Eenmaal bevrijd uit de kuisheidsgordel, kan gehoor worden gegeven aan de oplopende spanning. Vaak resulteert dit in een intens orgasme.

Zo maak je een kuisheidsgordel schoon

De meeste chastity belts zijn gemaakt van leer. Deze zijn goed te reinigen met een reguliere toycleaner. Spray de belt in met de toycleaner, laat het eventjes inwerken en wrijf het daarna schoon met een droge, schone doek. Om het leer goed te onderhouden en soepel te houden, kan je de gordel het best insmeren met blanke lederolie.

Chastity met een peniskooi

Anders dan een kuisheidsgordel, is een peniskooi (cockcage) uitsluitend bedoeld om gedragen te worden door mannen. De naam zegt het eigenlijk al: de penis wordt letterlijk in een kooi gestopt. Op deze manier kan de penis niet stijf worden en niet meer worden aangeraakt. Masturberen en penetratie is dus onmogelijk, met frustratie, opbouwende spanning en soms pijn tot gevolg.

“Tijdens het dragen van een peniskooi kan toenemende seksuele spanning leiden tot frustratie en een pijnlijke erectie. Dit kan juist weer leiden tot nóg meer opwinding.”

Een cockage bij SM

Het gebruik is vergelijkbaar als die van een kuisheidsgordel. De Dominante partner – de keyholder – beschikt over de sleutel waarmee de peniskooi afgesloten kan worden, terwijl tijdens het (BDSM-)spel de opwinding zal stijgt. De man wordt onthouden van seks door middel van de kooi, maar door de toenemende seksuele spanning ontstaat daar dan toch een erectie. Alleen krijgt deze geen ruimte in de peniskooi. Dit kan dus pijnlijk zijn! Vaak is dit juist de bedoeling, zeker tijdens een SM-rollenspel.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een peniskooi?

 • De maat. Om de diameter van de kooi te bepalen, moet je de omtrek van je schacht in slappe toestand delen door het getal π (3,14). De binnenlengte van de kooi zal gelijk moeten zijn met de lengte van de penis in slappe toestand.
 • Het materiaal. Voor beginners wordt aangeraden om een kooi van siliconen of kunststof aan te schaffen. Ervaren gebruikers kunnen kiezen voor wat zwaarder materiaal, zoals metaal of staal.
 • Glijmiddel. Schaf samen met de peniskooi ook glijmiddel aan (indien je dat niet in huis hebt). Bij het omdoen van de kooi is het prettig om eerst wat glijmiddel op de penis te doen.

Wist je dat… mannen zelfs kunnen slapen en urineren met een peniskooi om?

Het reinigen van een peniskooi

Een peniskooi kan zowel na als tijdens het gebruik gereinigd worden. Tijdens gebruik kan het best gespoeld worden met wat milde zeep en lauwwarm water, bijvoorbeeld onder de douche. Let op dat je geen heet water gebruikt, want te heet water kan het materiaal van de kooi aantasten.

Na het gebruik kan de kooi ook makkelijk worden gereinigd met toycleaner.

Sta jij ervoor open om een rollenspel met een kuisheidsgordel of peniskooi te spelen?

Reageer

Gerelateerde berichten

9 reacties op How to… een kuisheidsgordel gebruiken

 • Ik heb er zelf voor gekozen om een peniskooi te gaan gebruiken. Waarom? Ik was in relaties meestal de dominante partner, dus de “top”, en wilde wel eens ervaren wat het is om de “sub” te zijn. Nu ik in chastity ben, al ruim 50 dagen, voelt dat geweldig. Ik kan mijn penis niet meer aanraken of een erectie krijgen en vindt het heerlijk om via anaal-spel toch een orgasme te krijgen.
  De peniskooi, een CB6000, zit comfortabel en voelt alsof hij deel uit maakt van lijf. Ik zou zeggen: Mannen … probeer het zelf …

 • Al zeer geruime tijd gebruiken mijn vrouw en ik een chastitycage. Heb zelf een stalen en blijft ook 24/7 om en alleen wanneer mijn Mrs/keyholder (mijn vrouw) het wilt dan gaat die af en dan hoef het niet perse te zijn voor een orgasme. Kan ook voor haar plezier zijn om daarna weer schoon terug gezet wordt op slot. Soms kan ik het ook verdienen met opdrachten enz.
  Let op als je er mee begint voor 24/7 de eerste nachten kan heel vernederend zijn aangezien je dan een paar keer wakker wordt omdat je dan een ochtendlul kan krijgen (erectie) en kan heel eventjes vervelebs voelen. Maar na 1 of 2 nachten raakt je lichaam eraaan gewend en zal het weten dat het geen erectie kan krijgen. Ook spelen we veel anale spelletjes waardoor ik een orgasme kan krijgen. Vaak al van een trillend sexspeeltje wat tegen de balle wordt gezet kan je al klaar komen. Maar het gevoel voor mij als sub is het gewoon echt heerlijk om te weten dat jou geslacht in iemands handen ligt en deze de aleutel trots om haar nek draagt om je er constant aan te herrineren wie er de baas is.

 • Jazeker ! Heb een kooi al geruime tijd om, en het is er 1 met ‘anti pullout’ beveiliging.
  Andere kooien kon ik toch mee smokkelen, met wat gepriegel kon ik toch ‘ontsnappen’.
  Heb alleen, omdat ik nog geen Sleutelbewaarster heb, de sleutels in een blok ijs ingevroren.
  De zoektocht naar een Sleutelbewaarster is best wel lastig..

 • draag al 10j een penis kooi met stalen pinnen erin doet pijn als je toch een erectie krijgt om te gaan werken , en een echte carrara kuisheidsgordel als ik thuis kom voor haar neus verwisselen , 24u op slot , is een revanche en straf omdat ik me mastrubeerde en op pornosite zat te geilen , alleen als ze wil sexen mag hij er uit en dan de broek weer aan , geen erectie meer zonder dat ze het heeft gezien lukt niet en is pijnlijk vooral in de peniskooi met afstrafpinnen erin ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid