Hoe ziet de BDSM wereld eruit? 9 BDSM-stromingen uitgelicht!

13 mei 2018 door BettyBoop   4.109

Dat BDSM is een bijzonder grote, brede wereld is, is inmiddels wel bekend. Maar wat kom je nou eigenlijk in deze fascinerende wereld tegen? Welke stromingen zijn er precies? In deze blog leg ik 9 verschillende stromingen uit. Lees gauw verder!

Wat is BDSM?

BDSM is een afkorting voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en submissie (DS) en sadomasochisme (SM). Het is een verzamelnaam voor alles dat te maken heeft met seksuele opwinding door:

  • Het beperken van iemands bewegingsvrijheid of vastbinden
  • Straffen en onderdanigheid. Er is vaak een Dominant (Dom) en een onderdanige (submissive, of sub).
  • Iemand pijnigen of gepijnigd worden.

BDSM uit zich in wel honderden verschillende genre, rollen en stromingen. Als jouw voorkeur uitgaat naar een bepaald soort genre, betekent dat niet per sé dat je van alle soorten genres of rollen houdt. Het is daarom lastig om een duidelijk beeld te schetsen van wat het precies is.

Welke stromingen zijn er?

Doordat BDSM uit zoveel verschillende genres en stromingen bestaat, is het onmogelijk om alles te bespreken in één blog. Om jou een beeld te geven over wat je allemaal in deze wereld kan tegenkomen, heb ik 9 verschillende stromingen voor jou uitgezocht en toegelicht!

1. Bastinado

Bastinado is een seksuele handeling waarbij de blote voeten van de sub worden vastgebonden. Vervolgens slaat de Dom dan een gewenst aantal keren tegen de voetzolen aan. Hierbij wordt doorgaans gebruikt gemaakt van een stok of een zweep.

Doordat de voet(zool) veel zenuwuiteinden bevat, kan stimulatie ervan als zeer intens worden ervaren. Erop slaan kan zelfs bijzonder pijnlijk zijn. Doordat de voeten centraal staan, wordt het vaak uitgeoefend door mensen met een voorliefde voor voeten (voetfetisj) en SM.

bondage bdsm

2. Elektro seks

Electro Play is een manier van stimulatie waarbij gebruik wordt gemaakt van stroomstootjes. Met behulp van elektriciteit worden de erogene zones en geslachtsdelen dus geprikkeld. Dit wordt gedaan met behulp van elektrodes: seksspeeltjes of pads die elektriciteit geleiden.

Er kan gespeeld worden met de intensiteit van de elektrische stimulatie. Een lage intensiteit leidt tot spierontspanning en kan een aangenaam tintelend gevoel geven. Een hoge intensiteit zorgt juist voor spierspanning. Dit kan zelfs resulteren in een orgasme.

In het geval van hartklachten, het dragen van een pacemaker of medicijnpomp en zwangerschap wordt Electro Play ten zeerste afgeraden.

3. Suspension bondage

Suspension bondage is een bijzondere vorm van vastbinden. Hierbij wordt de sub letterlijk in de touwen gehangen. In de lucht vastgebonden dus. Op deze manier kan de Dom alles met de onderdanige doen wat hij/zij wil.

Om veilig van suspension bondage te genieten, is een goede kennis noodzakelijk. Verkeerd gebruik van de bondage touwen kan leiden tot een beknelling van zenuwen, met mogelijk zenuwbeschadigingen tot gevolg.

Producten die gebruikt kunnen worden bij suspension bondage: bondage touwen, hangboeien, seks schommels en spreidstangen

4. Tease & Denial

Tease & Denial is het spel tussen de Dom en de sub, waarbij de sub niet is toegestaan om een orgasme te krijgen. De Dom blijft de onderdanige echter teasen, waardoor de seksuele spanning steeds verder zal toenemen. Uiteindelijk zal de sub aan niets anders kunnen denken dan aan het orgasme.

Er is maar weinig nodig om al aan Tease & Denial te doen. Het is daarom ook populair onder koppels die niet zoveel met BDSM hebben. Zo kan de spanning al makkelijk worden opgebouwd met een seksspeeltje met afstandsbediening, een blinddoek of een simpel setje handboeien.

Een variant hierop is het ‘ruined orgasm’: de sub mag dan klaarkomen, maar het orgasme wordt in zekere zin ‘verpest’. Bijvoorbeeld door in de eikel te knijpen tijdens het ejaculeren.

5. Fisting

Bij fisting wordt de anus of vagina gepenetreerd met de hand, of een gedeelte daarvan. Om dit te kunnen doen, is volledige ontspanning en opwinding noodzakelijk. Ook is het raadzaam om gebruik te maken van latex handschoenen en voldoende glijmiddel. Zo is er speciaal fisting gel te verkrijgen. Dit heeft een dikke structuur, waardoor herhaaldelijk aanbrengen minder vaak nodig is.

6. Animal Play

Animal play wordt ook wel Pet Play genoemd en is een rollenspel waarbij zeker één iemand de rol van een dier speelt. Dit rollenspel beeldt doorgaans de verdeling tussen het dier en zijn/haar eigenaar uit, waarbij sprake is van een bepaalde machtsverdeling. Voor de sub kan Animal Play een manier zijn om de werkelijkheid te ontvluchten, waarbij ze het dierlijk gedrag kunnen nabootsen, zoals of geaaid worden en het baasje (de Dom) wel of juist niet gehoorzamen.

Bij Animal Play kan gebruik worden gemaakt van verschillende producten, zoals speciale dierenmaskers, buttplugs met een dierenstaart en verschillende zweepjes.

Wist je dat… sommige BDSM’ers Animal Play als een manier van leven zien?

7. Chastity

Met Chastity wordt bedoeld: seksuele onthouding. De onderdanige mag bij dan geen orgasme of erectie hebben. De Dom begrenst dus als het ware de seksualiteit van de sub, waardoor de sub niet kan toegeven aan zijn of haar seksuele opwinding. Dit zorgt uiteindelijk voor een opstapeling van de seksuele gevoelens, waardoor de ontlading ervan enorm is op het moment dat de sub wordt ‘vrijgelaten’.

Dit wordt vaak gedaan met behulp van seksspeeltjes die de geslachtsdelen vergrendelen, zoals een peniskooi en een kuisheidsgordel.

8. Wax Play

Bij Wax Play wordt er heet kaarsvet op het lichaam gedruppeld. Deze prikkeling van hete wax kan intens en pijnlijk zijn. Het is daarom een vorm van SM waarbij het doel is om iemand te pijnigen of gepijnigd te worden. De Dominant kan de sub ‘straffen’ door de hete was op het lichaam te druppelen. Hoe dichter de Dom het kaarsvet op de huid laat vallen, hoe warmer de was zal zijn. Ook zal de was gevoeliger zijn op bepaalde lichaamsdelen waar de huid dunner is, zoals de dijen, liezen en geslachtsdelen.

Let op! Gewone waxinelichtjes hebben een hoog smeltpunt. Dat betekent dat de was zeer heet is wanneer het is gesmolten. Deze was kan dan brandwonden op de huid veroorzaken. Kies daarom – zeker als je beginner bent – voor speciale SM kaarsen. Deze hebben een lager smeltpunt.

9. Genitorture

In de SM wereld draait het om het pijnigen of gepijnigd worden. Vaak staan de geslachtsdelen hierbij centraal. Een manier om de sub te pijnigen, is door middel van het martelen van de geslachtsdelen: genitorture. Bij mannen worden hierbij vaak de ballen en/of de penis gebruikt. Bij vrouwen kunnen de vagina en borsten worden gepijnigd.

Het pijnigen van de geslachtsdelen gebeurt op verschillende manieren. Zo kan er tegen het geslachtsdeel worden geslagen of geschopt. Ook kunnen de ballen of borsten worden afgebonden met bondage touw. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van verschillende attributen, zoals een pinwheel, sm-naalden of elektrodes (Electro Play).

Genitorture kan zeer gevaarlijk zijn. Goede kennis van de technieken is daarom een vereiste.

Welke stroming lijkt jou spannend? Of welke juist niet?

Reageer

Gerelateerde berichten

Een reactie op Hoe ziet de BDSM wereld eruit? 9 BDSM-stromingen uitgelicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid