NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

22.665 keer bekeken

Hoe ziet de BDSM wereld eruit? 9 BDSM-stromingen uitgelicht!

13 mei 2023,

geschreven door

Dat BDSM is een bijzonder grote, brede wereld is, is inmiddels wel bekend. Maar wat kom je nou eigenlijk in deze fascinerende wereld tegen? Welke soorten BDSM zijn er precies? In deze blog leggen we 9 verschillende stromingen uit. Lees gauw verder!

Wat is BDSM?

BDSM is een afkorting voor Bondage en Discipline (BD), Dominantie en submissie (DS) en sadomasochisme (SM). Het is een verzamelnaam voor alles dat te maken heeft met seksuele opwinding door:

 • Iemands bewegingsvrijheid beperken, bijvoorbeeld door vastbinden met boeien of touwen
 • Straffen en onderdanigheid. Er is vaak een Dominant (Dom) en een onderdanige (submissive, of sub).
 • Iemand pijnigen of zelf gepijnigd worden.

BDSM uit zich in wel honderden verschillende genres, rollen en stromingen. Als jouw voorkeur uitgaat naar een bepaald soort genre, betekent dat niet per se dat je van alle soorten BDSM houdt. Het is daarom lastig om een duidelijk beeld te schetsen van wat het precies is.

Welke stromingen zijn er?

Doordat er zoveel verschillende genres, stromingen en soorten BDSM bestaan, is het onmogelijk om alles te bespreken in één blog. Om jou een beeld te geven over wat je allemaal in deze wereld kan tegenkomen, hebben we 9 verschillende stromingen voor jou uitgezocht en toegelicht!

1. Bastinado

Bastinado is een seksuele handeling waarbij de blote voeten van de sub worden vastgebonden. Vervolgens slaat de Dom dan een gewenst aantal keren tegen de voetzolen aan. Hierbij wordt doorgaans gebruikt gemaakt van een stok of een zweep.

Doordat de voet(zool) veel zenuwuiteinden bevat, kan stimulatie ervan als zeer intens worden ervaren. Erop slaan kan zelfs bijzonder pijnlijk zijn. Doordat de voeten centraal staan, wordt het vaak uitgeoefend door mensen met een voorliefde voor voeten (voetfetisj) en SM.

2. Elektro seks

Electro Play is een manier van stimulatie waarbij gebruik wordt gemaakt van stroomstootjes. Met behulp van elektriciteit worden de erogene zones en geslachtsdelen dus geprikkeld. Dit wordt gedaan met behulp van elektrodes: seksspeeltjes of pads die elektriciteit geleiden.

Er kan gespeeld worden met de intensiteit van de elektrische stimulatie. Een lage intensiteit leidt tot spierontspanning en kan een aangenaam tintelend gevoel geven. Een hoge intensiteit zorgt juist voor spierspanning. Dit kan zelfs resulteren in een orgasme.

In het geval van hartklachten, het dragen van een pacemaker of medicijnpomp en zwangerschap wordt Electro Play ten zeerste afgeraden.

3. Suspension bondage

Suspension bondage is een bijzondere vorm van vastbinden. Hierbij wordt de sub letterlijk in de touwen gehangen. In de lucht vastgebonden dus. Op deze manier kan de Dom alles met de onderdanige doen wat hij/zij wil.

Om veilig van suspension bondage te genieten, is een goede kennis noodzakelijk. Verkeerd gebruik van de bondage touwen kan leiden tot een beknelling van zenuwen, met mogelijk zenuwbeschadigingen tot gevolg.

Producten die gebruikt kunnen worden bij suspension bondage: bondage touwen, hangboeien, seks schommels en spreidstangen

4. Tease & Denial

Tease & Denial is het spel tussen de Dom en de sub, waarbij de sub niet is toegestaan om een orgasme te krijgen. De Dom blijft de onderdanige echter teasen, waardoor de seksuele spanning steeds verder zal toenemen. Uiteindelijk zal de sub aan niets anders kunnen denken dan aan het orgasme.

Er is maar weinig nodig om al aan Tease & Denial te doen. Het is daarom ook populair onder koppels die niet zoveel met BDSM hebben. Zo kan de spanning al makkelijk worden opgebouwd met een seksspeeltje met afstandsbediening, een blinddoek of een simpel setje handboeien.

Een variant hierop is het ‘ruined orgasm’: de sub mag dan klaarkomen, maar het orgasme wordt in zekere zin ‘verpest’. Bijvoorbeeld door in de eikel te knijpen tijdens het ejaculeren.

5. Fisting

Bij fisting wordt de anus of vagina gepenetreerd met de hand, of een gedeelte daarvan. Om dit te kunnen doen, is volledige ontspanning en opwinding noodzakelijk. Ook is het raadzaam om gebruik te maken van latex handschoenen en voldoende glijmiddel. Zo is er speciaal fisting gel te verkrijgen. Dit heeft een dikke structuur, waardoor herhaaldelijk aanbrengen minder vaak nodig is.

6. Animal Play

Animal play wordt ook wel Pet Play genoemd en is een rollenspel waarbij zeker één iemand de rol van een dier speelt. Dit rollenspel beeldt doorgaans de verdeling tussen het dier en zijn/haar eigenaar uit, waarbij sprake is van een bepaalde machtsverdeling. Voor de sub kan Animal Play een manier zijn om de werkelijkheid te ontvluchten, waarbij ze het dierlijk gedrag kunnen nabootsen, zoals geaaid worden en het baasje (de Dom) wel of juist niet gehoorzamen.

Bij Animal Play kan gebruik worden gemaakt van verschillende producten, zoals speciale dierenmaskers, buttplugs met een dierenstaart en verschillende zweepjes.

Wist je dat… sommige BDSM’ers Animal Play als een manier van leven zien?

7. Chastity

Met Chastity wordt bedoeld: seksuele onthouding. De onderdanige mag dan geen orgasme of erectie hebben. De Dom begrenst dus als het ware de seksualiteit van de sub, waardoor de sub niet kan toegeven aan zijn of haar seksuele opwinding. Dit zorgt uiteindelijk voor een opstapeling van de seksuele gevoelens, waardoor de ontlading ervan enorm is op het moment dat de sub wordt ‘vrijgelaten’.

Dit wordt vaak gedaan met behulp van seksspeeltjes die de geslachtsdelen vergrendelen, zoals een peniskooi en een kuisheidsgordel.

8. Wax Play

Bij Wax Play wordt er heet kaarsvet op het lichaam gedruppeld. Deze prikkeling van hete was kan intens en pijnlijk zijn. Het is daarom een vorm van SM waarbij het doel is om iemand te pijnigen of gepijnigd te worden. De Dominant kan de sub ‘straffen’ door de hete was op het lichaam te druppelen. Hoe dichter de Dom het kaarsvet op de huid laat vallen, hoe warmer de was zal zijn. Ook zal de was gevoeliger zijn op bepaalde lichaamsdelen waar de huid dunner is, zoals de dijen, liezen en geslachtsdelen.

Let op! Gewone waxinelichtjes hebben een hoog smeltpunt. Dat betekent dat de was zeer heet is wanneer het is gesmolten. Deze was kan dan brandwonden op de huid veroorzaken. Kies daarom altijd voor speciale SM kaarsen. Deze hebben een lager smeltpunt, waardoor de kans op brandwonden lager is.

9. Genitorture

In de SM wereld draait het om het pijnigen of gepijnigd worden. Vaak staan de geslachtsdelen hierbij centraal. Een manier om de sub te pijnigen, is door middel van het martelen van de geslachtsdelen: genitorture. Bij mannen zijn hierbij vaak de ballen en/of de penis het doelwit. Bij vrouwen kunnen de vagina en borsten worden gepijnigd.

Het pijnigen van de geslachtsdelen gebeurt op verschillende manieren. Zo kan er tegen het geslachtsdeel worden geslagen of geschopt. Ook kunnen de ballen of borsten worden afgebonden met bondagetouw. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van verschillende attributen, zoals een pinwheel, sm-naalden of elektrodes (Electro Play).

Genitorture kan zeer gevaarlijk zijn. Goede kennis van de technieken is daarom een vereiste.

Bekijk ook: Marith Iedema duikt in de wereld van BDSM


Welke soorten BDSM lijken jou spannend? Of welke juist niet?

4 reacties

 1. Jullie hebben er weinig van begrepen. Dit is niet voor doorgewinterde SM levenstijl huwelijken of relaties. Jullie hebben er gado gado van gemaakt want de stromingen liggen heel anders. Ik lees bijvoorbeeld dingen die in Corporal Punishment, CBT (Cock & balls torture), Role play bijv een strenge actrice met een onderdanige regisseur of hotelbaas of puppydog- of ponyboy training, en zo zijn er veel meer stromingen. Bastinado of fisting is geen stroming en komt gering voor.

  ALs je regelmatig iedere 2 week naar de meesteres gaat heb je voor de 1e keer ook een intake gesprek van zo’n 30 minuten en moet je voor je de sessie betaalt een voorkeurslijst met likes/dislikes en hard limits aanvinken, invullen of omcirkelen. Hiermee gaat de Meesteres of 2 Meesteressen instuderen hoe je behandelt wordt tijdens de sessie. ALs je bijv hartpatient bent of diabeet mag je een shirt aanhouden en boxerpant zodat het lichaam niet geheel naakt is als je caning, whipping of faceslapping als voorkeur hebt ingevuld zodat het lijf niet teveel afkoelt in de airco en een risico is voor het hart of je gezondheid.

  En stel je krijgt een lekkere lang erectie van zweepslagen op je billen of rug wil je niet thuiskomen bij je vrouw dat het paars en blauw is (die van mij zei ooit humoristisch speel je nu bij Barcelona) en je rare vragen krijgt. Geen striemen of licht roze is het veiligst en zekker voor leken of beginnelingen of vanille sex koppels die hier bij jullie de boventoon voeren.

  Jullie vertellen veel te commercieel meer voor de omzet dan de principes en de aspecten van het SM liefdesspel. Het gaat in BDSM niet om pijn uit te delen en gepijnigd te worden. Dat denkt de onwetende kritische buitenwereld. Het gaat om macht en het privilege uit handen te geven dat je Meesteres bepaalt wat jij mag en niet mag en moet door haar bepaald. Jullie bedoelen een masochist. Maar dat is wat anders dan een fetishist of 24/7 huisslaaf.

  Ik heb een kantoorbaan leidinggevend en deel de hele dag de lakens uit. Dat is vermoeiend. Overdags in pak. Maar s avonds in leer alleen maar gecommandeerd worden en afgericht te worden. Heerlijk ontspannend. Hoef je niet na te denken alleen maar gehoorzamen. Zo kom ik na een dag kantoorwerk geestelijk en lichamelijk in balans.

  De sleutel is onderdanigheid, nederigheid en gehoorzaamheid.

  Vaardigheden zijn leren smeken, leren blaffen en leren hinniken.

  Ik heb 43 jaar BDSM ervaring schrijf ook BDSM en FFF korte scripts en verhalen en ik leef SM, denk SM, voel SM en ben SM.

 2. OK. Dit zijn 9 ‘handelingen’ (een stroming is heel wat anders) die weinig met BDSM te maken hebben, hooguit met kink. Ook zijn het niet de meest voorkomende handelingen, bastinado en fisting zijn zelfs vrij zeldzaam. Deze handelingen worden vooral verricht door mensen die wat extra spanning willen hebben in de slaapkamer, en daar gaat het bij BDSM niet om. Jammer dat jullie zo’n artikel laten schrijven door iemand die alleen de klok heeft horen luiden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

9.754 keer bekeken

Geschreven door

Je hart klopt sneller in je keel bij het idee: het bijwonen van je eerste BDSM party! Maar wat is een play party nou eigenlijk? Is dat niet gewoon een gigantische orgie? Hier vind je alles wat je moet weten, zodat ook jij dit bijzondere evenement met…
9.754 keer bekeken