Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

23.923 keer bekeken

Kinky plezier met kaarsvet: Wax Play

27 januari 2021,

geschreven door

Heet kaarsvet op je partner laten druppelen kan een hele intense massage of erotische BDSM-ervaring opleveren. De verfijnde hitte en geweldige sensaties van heet kaarsvet kunnen de huid extra gevoelig maken, waardoor je partner sensitiever wordt voor allerlei seksueel plezier. Maar voor je begint aan wax play zijn er wel een aantal dingen om rekening mee te houden.

Je wilt natuurlijk niet dat jij, of je partner, er brandwonden aan overhoudt. Volg daarom onze tips om alleen de plagende, spannende en plezierige kant van kaarsvet te ervaren.

Wat voor kaarsen moet ik gebruiken?

SM kaarsen

Om van kaarsvet te genieten tijdens het erotische spel, kan je gebruik maken van SM kaarsen. Deze kaarsen kunnen aangestoken worden, waarbij de gesmolten was op het lichaam kan worden gedruppeld. Doordat deze speciale kaarsen een laag smeltpunt hebben, voelt de was niet te heet aan op de huid. De kans op brandwonden is daarom ook beperkt.

Gebruik nooit gewone (waxine) kaarsen! Deze hebben een hoog smeltpunt, waardoor de was ook veel heter is. Dit kan de huid verbranden of schroeien.

Massage kaarsen

Wanneer pijn of een gevoeligere huid niet per se je doel is, maar je wel met kaarsen wilt spelen, zijn er ook massage kaarsen. Deze kaarsen branden in een potje en geven vaak een heerlijke geur af. Ze hebben een nog lager smeltpunt. Hierdoor doen deze kaarsen geen pijn en passen ze beter in een romantische avond met een heerlijk sensuele massage. Veel van deze massagekaarsen hebben een voedende werking en de olie trekt gedeeltelijk in om de huid soepel en zacht te maken.

Hoe kan ik veilig met kaarsvet spelen?

Er zijn enkele dingen die je goed moet onthouden als je met kaarsvet wilt spelen, vooral wanneer jij degene bent die je partner bedruppelt.

De voorbereiding

 • Wees alert op brand. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als jij per ongeluk de kaars op de lakens laat vallen, kan dat razendsnel brand veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat jij iets van een vochtige handdoek in de buurt hebt. Zo kun jij snel een vuurongelukje doven. Houd ook licht ontvlambare spullen uit de buurt.
 • Gebruik een laken dat vies mag worden of een speciaal seks laken om ervoor te zorgen dat de wax niet in je beddengoed, op je tafel of op de vloer terecht komt.
 • Masseer de huid van je partner eventueel in met massage olie. Zeker als hij of zij een gevoelige huid heeft. Je zult zien dat de wax daarna ook beter af te pellen is.
 • Het afpellen van de wax kan pijnlijk zijn op een behaarde huid. Als je deze pijn niet prettig vindt, kun je op bepaalde plekken de huid even scheren.

Beginnen met wax play

 • Probeer de temperatuur eerst op jezelf uit om de veiligheid en het comfort uit te testen. Test een paar druppels op bijvoorbeeld de rug van je hand of je pols. Als je het pijnlijk vindt, vindt je partner dat waarschijnlijk ook. Houd de kaars ongeveer een halve meter van de huid af. Zo kan de wax extra afkoelen. Experimenteer met de ruimte tussen de huid en de kaars wanneer je partner dat ook wil.
 • Druppel niet in het gezicht. De kans bestaat dat er wax in de ogen komt en dat kan heel schadelijk zijn voor het zicht van je partner. Bovendien is de huid van je gezicht gevoeliger dan de huid op andere plekken van je lichaam.
 • Gag je partner niet. Je moet te allen tijde met elkaar kunnen communiceren. Check ook zo nu en dan hoe je partner zich voelt en stop wanneer het te veel wordt. Safe words zijn altijd belangrijk tijdens BDSM, maar vooral als je met kaarsvet speelt. Zorg dat jullie het ‘stoplichtensysteem’ gebruiken: groen is ‘lekker, ga door’; oranje/geel is ‘het begint pijn te doen, voorzichtig’ en rood betekent ‘meteen stoppen’.

Welke lichaamsdelen zijn geschikt?

Kaarsvet voelt vooral lekker op minder gevoelige lichaamsdelen, zoals je schouders en rug. Begin daar, en ga dan voorzichtig verder naar gevoeligere delen zoals de buik, billen en dijen. Vermijd het gezicht en wees extra voorzichtig bij tepels, genitaliën en navel. We raden aan om deze te vermijden totdat je wat meer ervaring hebt met kaarsvet.

Hoe doe ik het?

 1. Laat je partner op zijn of haar buik liggen. Doe vervolgens de kaars aan.
 2. Voel eerst zelf of de temperatuur van het kaarsvet goed is voor gebruik.
 3. Kantel de kaars beetje bij beetje totdat hij druppelt.
 4. Houd bij de eerste druppels op het lichaam van je partner genoeg afstand. Speel daarna met de tussenruimte totdat het prettig voelt.
 5. Probeer na de rug en schouders voorzichtig andere lichaamsdelen uit.
 6. Je kunt mooie patronen en tekeningen maken, zeker wanneer je kaarsen in meerdere kleuren hebt.
 7. Als je klaar bent en het kaarsvet is hard, verwijder het dan voorzichtig met je handen.

Experimenteren met afpellen

Het eraf trekken van de wax kan voor je partner een heel fijn gevoel zijn. De huid is daarna extra sensitief waardoor verwennerijtjes (massages bijvoorbeeld) of straffen (zweepslagen en dergelijke) heel intens aan kunnen voelen. Daarnaast kan het afpellen van het kaarsvet even leuk zijn als het laten druipen van de wax. Je kunt er namelijk een uitdaging van maken om het kaarsvet in één geheel van je partners huid te halen. Wanneer dat je lukt is de kans groot dat je een plakaat met prachtige patronen overhoudt.

Het gebruik van SM kaarsen en massage kaarsen is helemaal veilig wanneer je alert blijft en onze tips goed opvolgt!

Heb je vragen over wax play? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

2 reacties

 1. Ik ben erg nieuwsgierig naar massagekaarsen en zou dan ook graag één willen aanschaffen maar ik weet niet zo goed welke ik moet kiezen. Ik heb nog nooit massagekaarsen gebruikt. Welke kaarsen zouden jullie aanbevelen?

  1. Hoi Emma,

   Omdat je een beginner bent, raden wij je aan niet meteen een te dure kaars aan te schaffen. De massagekaars van You2Toys is slechts €1,99. Als je massagekaarsen heel leuk blijkt te vinden of je hebt het geld er wel voor over, kun je iets duurdere en kwalitatief goede kaarsen aanschaffen zoals de massagekaarsen van Safe.
   Wij wensen je in ieder geval veel plezier met masseren!

   Vriendelijke groetjes,

   Team EasyToys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

13.012 keer bekeken

Geschreven door

Valentijn komt er weer aan en dat betekent: tijd voor spannende cadeaus! Je kunt kiezen voor een cadeau speciaal voor je partner, maar het is natuurlijk veel leuker om een cadeau te geven waar jullie beiden van kunnen genieten. Wil jij weten wat de l…
13.012 keer bekeken