Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

862 keer bekeken

Slechte seks met je partner? Zo vertel je op een nette manier dat jij niet tevreden bent

2 maart 2023,

geschreven door

Kreunen, kronkelen en een orgasme faken terwijl je eigenlijk helemaal niet geniet van de seks. Voor veel mensen wel bekend, maar niemand heeft hier iets aan. Jij geniet niet en ondertussen denkt je partner dat die alles goed doet! Met andere woorden, je partner gaat niks veranderen, het blijft voor jou ‘slechte seks’ en je zal nooit genieten van geweldige seks. Maar hóe vertel je dat je niet geniet van de seks? In dit artikel geven we jou tips.

Seks in relatie = slechtste seks?!

Uit onderzoek van seksspeeltjesmerk LELO blijkt dat de helft van de stellen hun huidige partner als de slechtste bedpartner ooit ziet! Dat vonden wij een vrij heftig percentage. Zeker als je er vanuit gaat dat mensen in een relatie – als het goed is – met elkaar communiceren. En slechte seks is zo makkelijk op te lossen door een goed gesprek aan te gaan. Kan jij je voorstellen dat je slechte seks hebt met je partner en er niks van zegt?

Lachen om seks

Dat seks soms fout kan gaan is logisch en ontzettend normaal. Het is dan goed om er gewoon samen om te lachen. Een kopstoot, per ongeluk tanden die botsen als jullie zoenen, kramp in je benen of gas dat soms per ongeluk ontsnapt. Daar is helemaal niks mis mee en zorgt dat er tussen jullie een oordeelvrije zone is om dit soort hilarische dingen ook luchtig te kunnen houden. Het zou in principe niet de kwaliteit van jullie sekssessie moeten verstoren.

Het verschil tussen goede en slechte seks

‘Goede’ en ‘slechte’ seks is natuurlijk voor ieder persoon verschillend, want iedereen heeft andere behoeftes en voorkeuren in bed. Daarom kunnen we ook beter de vraag veranderen naar: Hoe zorg ik ervoor dat mijn partner mij in bed leert kennen en weet wat ik lekker vind? Dan ga je het gesprek aan! Want ondanks dat jij weet wat je wil, kan je partner helaas je gedachten niet lezen.

slechte seks

Praten over seks

Het is best moeilijk om over je gevoelens te praten, vooral over zo’n intiem onderwerp als seks. Ondanks dat jij ergens mee zit, begin altijd bij de positieve dingen. Wat vind je wel fijn, sexy en lekker tijdens jullie vrijpartijen? Dan komt het minder hard aan als je vertelt waar nog verbeterpunten zijn.

Het kan ook fijn zijn om van tevoren al wat te peilen bij je partner of hij/zij ook openstaat voor dit gesprek. Zo kun je het volgende aangeven:

  • “Ik zou het samen vaker over ons seksleven willen hebben, ondanks dat het een moeilijk onderwerp is.”
  • “Ik vind het zelf ook eng, maar kunnen we een keer praten over seks? Sta je daar ook voor open?”

#1. Welk moment kies je?

Als je aan hebt gegeven dat je met je partner wilt praten over jullie seksleven, is er nog de kwestie van hoe en waar. Het beste is om een neutrale locatie uit te kiezen en vooral niet in bed. Kies ervoor om het ’s avonds (als de kinderen naar bed zijn) aan de keukentafel te bespreken bijvoorbeeld. Je wilt dit gesprek ook vooral niet beginnen na de seks. Je hebt je letterlijk net aan elkaar bloot gegeven en dan kan een gesprek zoals dit vrij hard aankomen.

#2. Vraag wat je partner van jullie seksleven vindt

Begin het gesprek op één lijn: een open en eerlijk gesprek waar niks ‘fout’ is. Je kunt beginnen met peilen wat je partner van jullie seksleven vindt. Hier kunnen meerdere antwoorden uitkomen, maar probeer hun feedback in je op te nemen, of dit nou positief of negatief is. Je wilt zelf ook een fijne reactie krijgen van je partner.

#3. Vertel wat jij van jullie seksleven vindt

Je bent niet tevreden, maar zeg het niet kort en bondig op die manier. Geef eerst aan wat je wel fijn vindt en ga daarna over op eventuele verbeterpunten. Focus op wat jij lekker vindt en hoe je partner dit zou kunnen toepassen. Dit gesprek moet niet een lijst worden van alles wat je partner ‘fout’ doet tijdens seks.

#4. Wat als je het niet weet?

Stel je weet helemaal niet zo goed wat je lekker vindt en dit komt tijdens het gesprek ter sprake, kijk dan samen met je partner naar oplossingen om hier achter te komen. Zelf kun je ook aan de slag. Masturbatie is dé perfecte manier om te ontdekken wat wel of niet voor je werkt. Als jij weet wat jij wil, kun je dit beter naar je partner communiceren en wordt seks ook een heel stuk fijner.

#5. Vraag naar de voorkeuren van je partner

Je hebt je ziel bloot gegeven! Vraag vooral ook aan je partner of hij/zij nog voorkeuren heeft. De volgende vrijpartij kunnen jullie elkaar heerlijk opnieuw verkennen met de nieuwe kennis die jullie van elkaar op hebben gedaan.

#6. Geef ook tijdens seks aan wat je lekker vindt

En de laatste tip van Flip. Communiceer ook tijdens seks met je partner over wat je wel of niet fijn vindt. Dit hoeft natuurlijk niet een groots gesprek te zijn, maar de kleine gebaren, korte instructies en geluiden kunnen een wereld van verschil zijn om goede seks spetterend te maken. 😉

Hoe praten jij en je partner over seks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.452 keer bekeken

Geschreven door

Je hebt iemand ontmoet op Tinder en het is lust op het eerste gezicht. Je weet precies wat je wilt: de date skippen en direct met elkaar het bed induiken. Maar waar spreek je het beste af? Wil je vaker afspreken? En hoe zorg je ervoor dat het…
1.452 keer bekeken