door CheekyCharly

Lachen! Zo verbetert humor jouw seksleven 😂

9 augustus 2023 door CheekyCharly

Seks is heet, seks is sensueel, seks is opwindend. Maar als je erbij stilstaat kan seks ook heel raar, ongemakkelijk en beestachtig zijn! Seks gaat echt niet altijd zo soepel als in de film. De klungelige momenten kun je proberen te negeren, óf je kunt er samen om lachen. In dit artikel leggen we uit hoe humor in de slaapkamer bijdraagt aan een beter seksleven!

Een nuchtere blik

In het heetst van de strijd is seks vooral ontzettend sexy. Maar neem eens een moment om te beseffen wat jullie eigenlijk aan het doen zijn.

Hijgen, kreunen, schreeuwen, soms vergezeld door het geluid van trillende, pulserende of zuigende speeltjes. Elkaars gaten vullen alsof het een strijdlustig potje Tetris is. Plakkerige, hete en bezwete lijven. Laten we er eens nuchter over praten; seks is hartstikke gek.

Kwetsbaarheid

Soms maakt opwindende seks even plaats voor een ongemakkelijk moment

Een queef, een tand door je lip of een blauw oog omdat een van jullie íéts te enthousiast wilde zoenen. Een elleboog in je ribben, een latje dat breekt, een onderbroek die aan je enkels blijft hangen… we kunnen nog wel even door, maar je snapt ons wel.

Als zulke situaties zich voordoen, zijn we snel geneigd om ze te negeren. En dat is ook niet heel gek, want daar lig je dan; volledig naakt en kwetsbaar.

‘Seks is zoveel fijner als je ontspannen bent!’

Toegeven aan het feit dat jij net een scheet hebt gelaten? Misschien toch maar niet. Maar feit is dat als je samen kunt lachen om zulke ‘ongemakkelijke’ momenten, jullie je juist meer verbonden zullen voelen! Door er relaxed mee om te gaan, kun je beter ontspannen en we weten allemaal dat seks op die manier veel fijner is.

‘Je mag tijdens de seks om heel veel dingen lachen, maar niet om hoe iemands lichaam eruitziet natuurlijk!’

Het bewijs?

Ja, allemaal leuk en aardig, maar is er ook wetenschappelijk bewijs dat humor in de slaapkamer je seksleven beter maakt? Nou… een soort van.

Door te lachen kun je niet alleen het ijs breken, maar ook suggereren dat je iets goed of lekker vindt. Het is een krachtige vorm van lichaamstaal! Je hebt geen psychologie-diploma nodig om te weten dat open communicatie superbelangrijk is als het gaat om het versterken van de band tussen jou en je partner 😉

‘Communiceer en houd altijd rekening met elkaar.’

Als jij en je partner niet kunnen lachen met elkaar, betekent dit dat er tijdens de seks altijd nog een klein beetje spanning in de kamer hangt – en dan niet de goede soort spanning! Iedereen kan beamen dat seks fijner wordt als je je zorgen los kan laten.

Als jullie kunnen lachen om grappige momenten, zijn jullie op je gemak met elkaar en dat zorgt juist voor een luchtige, speelse sfeer.

Lachen + seks = euforie

Daarnaast is er nog iets met het stofje endorfine. Ken je dat? Dit ‘gelukshormoon’ wordt bijvoorbeeld aangemaakt tijdens gewenste aanraking of sport.

Combineer gewenste aanraking met een work-out en je hebt seks! Seks zorgt dus voor een enorme boost in je endorfine-niveau. En weet je waarmee je dit stofje ook een boost geeft? Je raadt het al… door te lachen!

Nog één ding…

Het is goed om te weten dat je door vaker het bed met iemand te delen, je ook meer gewend aan elkaar zult raken. Laat je niet gek maken door een beetje onzekerheid, geklungel of een gek geluidje. Dat hoort er nou eenmaal bij! En we kunnen allemaal wel wat meer luchtigheid gebruiken in ons seksleven.

Waarvan lachen, gieren, brullen jullie in de slaapkamer? Laat een reactie achter!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid