Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

Eerste hulp bij queefing, oftewel: vaginale scheten!

11 oktober 2023,

geschreven door

Het overkomt iedere vrouw weleens: het plotseling vrij laten komen van lucht via de vagina. Dit fenomeen wordt ook wel ‘queefing’ genoemd. Simpel gezegd is het niets anders dan een vaginale scheet. Hoe ontstaat zo’n vaginaal windje nou eigenlijk? En kan je er iets tegen doen?

Wat is queefing?

Een vaginale scheet is eigenlijk niets meer dan het resultaat van lucht die van buitenaf de vagina in is gekomen, en vervolgens zijn weg weer naar buiten vindt. Deze lucht kan bijvoorbeeld tijdens het sporten naar binnen glippen, maar ook tijdens de seks. Zo kan bij de penetrerende beweging van een penis of seksspeeltje in de vagina behoorlijk wat lucht naar binnen stuwen.

“In tegenstelling tot een echte wind, is een vaginale scheet geurloos.”

Wanneer een vrouw haar bekkenbodemspieren dan aan- of ontspant, komt deze lucht weer naar buiten. Dit geeft het bekende windgeluid, al is het toch duidelijk verschillend van een windje vanuit de anus. Waar een queef enkel lucht is die weer naar buiten komt, is een echte wind een combinatie van lucht en gassen dat ontstaan is uit bacteriën in de darmen.

Een vaginale scheet tijdens de seks

Vaginale scheten komen vooral voor tijdens de seks. Veel vrouwen voelen zich hier dan ongemakkelijk bij, maar dat is feitelijk nergens voor nodig. Iedere vrouw krijgt er namelijk wel eens mee te maken. Niets om je voor te schamen dus!

Zeker in bepaalde seksposities kan er gemakkelijk lucht de vagina inkomen. Denk bijvoorbeeld aan een sekspositie als doggystyle. Door de houding en de hoek van de bekken en vagina, kan tijdens het penetreren zeer gemakkelijk lucht de vagina in worden geduwd. Het verwisselen van sekspositie kan dan leiden tot queefing, door de aan- en ontspanning van de spieren rondom de vagina.

Hoe ga je om met een vaginale scheet?

Eigenlijk kan je een vaginale scheet niet voorkomen. Ook al schaam je je misschien voor het geluid dat gepaard gaat met queefing, het beste is om je hier niet al te druk om te maken. Dit verschijnsel hoort immers bij het lichaam. Grote kans dat je sekspartner hier ook niet raar van opkijkt!

“Ga op een lichte, humoristische manier om met queefs. Dat werkt alleen maar in je voordeel!”

Soms kan je als vrouw al voelen wanneer er wat lucht in de vagina is gekomen. Als je vervolgens bang bent voor de mogelijke queef die eraan zit te komen, kun je dit prima (op een relaxte manier) aangeven bij je partner. Treed er vervolgens een schedewind op? Niks aan de hand.

Gekke geluidjes horen nou eenmaal bij seks. Een queef is dan ook zelden de oorzaak van een mislukte avond. Humor in bed is juist goed voor een prettiger seksleven, dus lach erom en ga vervolgens heerlijk verder met jullie vrijpartij.

Wat zou jij doen bij een vaginale scheet?

2 reacties

  1. Voordat we een ‘vaste’ relatie kregen, hadden we paar keer seks en ik schaamde me dood en ik zei sorry voor die ‘squeefing’. Hij zei meteen dat hij het juist lekker vond, het hem juist opwindt en ik vooral geen sorry moest zeggen. Door zijn (voor mij onverwachte) reactie voelde ik ook geen belemmering te squirten. Hij was verrast dat ik dat deed, ik was verrast dat ik dat durfde bij hem.
    Ik weet een goede relatie is meer dan goede sex alleen, maar een relatie zonder goede sex zonder geheimen en schaamte is ook niet alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

1.271 keer bekeken

Geschreven door

Je hebt het je als vrijgezel vast wel eens afgevraagd. Ben ik klaar voor een serieuze relatie en wil ik investeren in het slagen hiervan, of ben ik simpelweg op zoek naar bevestiging en gezelschap? Twijfel je tussen deze twee situaties? Wij hebben 5 …
1.271 keer bekeken