Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

“Ik laat vaginale scheten tijdens de seks. Wat kan ik daar aan doen?”

16 februari 2019,

geschreven door

Beste Talitha, soms heb ik tijdens de seks last van vaginale scheten. Ik vind dit zó gênant, dat ik merk dat ik daarom het lastig vind mezelf open te stellen voor een nieuwe (seksuele) partner. Hoe komt dit toch? Is er iets mis met mij? Wat kan ik er tegen doen om weer te kunnen genieten van seks?

– Pauline

Beste Pauline,

Je hoeft je helemaal nergens zorgen over te maken. Het overkomt elke vrouw wel eens. Veel dames schamen zich ervoor en associëren een vaginale scheet met windvorming vanuit de anus. Maar het is in feite heel wat anders.

Wat is een vaginale scheet precies?

Een gewone scheet is lucht dat ontstaat door bacteriën in je darmen. Het is gemaakt in je lichaam en verlaat je lijf via je anus. Een vagina scheet is echter het resultaat van lucht van buiten, die in je vagina terecht komt door bijvoorbeeld sporten of het hebben van seks.

“Een vaginale scheet is het resultaat van lucht dat van buitenaf de vagina inkomt.”

Wanneer een penis of seksspeeltje je vagina ingaat, kan daar immers heel gemakkelijk lucht bij meekomen. Als jij vervolgens je spieren in je onderlichaam aan- of juist ontspant, is de kans aanwezig dat die binnengekomen lucht zijn weg weer naar buiten vindt. Via de vagina dus. Een schedewind klinkt dus als een ‘gewoon windje’, maar is het is enkel geurloos lucht.

Wist je dat… bij sommige seksposities makkelijker lucht naar binnen kan komen? Een voorbeeld is bij het standje doggy style.

Wat kun je doen aan vaginale scheten?

Eigenlijk helemaal niets. Het beste is om te proberen je er gewoonweg niet voor te schamen. Het is namelijk een heel normaal verschijnsel van het lichaam. Je zou het kunnen vergelijken met een nies. Wanneer het gebeurt tijdens de seks, kun je een vaginale scheet het best maar gewoon negeren en doorgaan waar jullie mee bezig waren. Desnoods maak je er een grapje over!

Als je het echt vervelend vindt, kun je er met je partner over praten. Geef aan dat je het heel vervelend vindt, maar dat je er gewoon niks aan kan doen. Grote kans dat jouw partner jou er absoluut niet op afrekent. Waarschijnlijk vindt hij het net zo normaal als dat het verschijnsel is. Het gebeurt nou eenmaal bij iedere vrouw wel eens.
Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

4 reacties

  1. misschien een domme vraag, maar kan je ook iets doen tegen echte scheten tijdens de seks? dus niet kutscheten??

    1. Je zou eens kunnen proberen om naar de wc te gaan, voordat je seks gaat hebben. Soms kan je wat last hebben van een opgeblazen gevoel – dan is het hebben van seks niet altijd even comfortabel.
      Mocht het zijn dat je er last van hebt tijdens anale seks, dan is dat ook iets waar je je niet voor hoeft te schamen. Op het moment dat er een pompende beweging wordt gemaakt, bijvoorbeeld bij penetratie door een penis, kan er lucht van buiten bij komen, die er later dan weer uitkomt. Daar kan je eigenlijk niet zoveel aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

“Help, ik ben blij en gelukkig met mijn partner, maar toch heb ik behoefte aan seks met anderen. Wat betekent dit? En vooral: wat moet ik ermee?” Dit is een kwestie die ik in mijn praktijk heel vaak krijg voorgelegd. Verlangen naar seks met ander…
4.569 keer bekeken