Ik laat vaginale scheten tijdens de seks. Wat kan ik daar aan doen?

26 augustus 2017 door Anneloes

Ik heb sinds een paar jaar tijdens de seks last van lucht in mijn vagina. Dit komt tot uiting in vaginale scheten. Ik voel me heel bezwaard tegenover mijn vriend wanneer dit gebeurt. Wat kan ik daar aan doen?

– Stoofpeertje

Beste Stoofpeertje,

Je hoeft je helemaal nergens zorgen over te maken. Het overkomt elke vrouw wel eens. Veel dames associëren een schedewind met een gewone scheet. Maar het is in feite heel wat anders.

Wat is een vaginale scheet precies?

Een gewone scheet is lucht dat ontstaat door bacteriën in je darmen. Het is gemaakt in je lichaam en verlaat je lijf via je anus. Een vagina scheet is het resultaat van lucht van buiten die in je vagina terecht komt door bijvoorbeeld sporten of het hebben van seks.

Wanneer een penis of seksspeeltje je vagina ingaat kan daar immers heel gemakkelijk lucht bij meekomen. Als jij vervolgens dan je spieren in je onderlichaam aanspant of ontspant, is de kans nou eenmaal heel groot dat die lucht er weer uitgaat.

Hoewel het dus klinkt als een scheet, is het in feite geen scheet. Je kunt een vaginale scheet vergelijken met een scheetgeluid dat je met je mond maakt. Alleen maak je hem in het geval van een schedewind met je vagina.

queef - vaginale scheten

Wat kun je doen aan vaginale scheten?

Eigenlijk helemaal niets. Het beste is om te proberen je er gewoonweg niet voor te schamen. Het is namelijk een heel normaal verschijnsel van het lichaam. Je zou het kunnen vergelijken met een nies. Wanneer het gebeurt tijdens de seks, kun je een vaginale scheet het best maar gewoon negeren en doorgaan waar jullie mee bezig waren. Desnoods maak je er een grapje over!

Als je het echt vervelend vindt, kun je er met je partner over praten. Zeg dat je het heel vervelend vindt, maar dat je er gewoon niks aan kan doen. Een goede partner die van je houdt en je respecteert zou hier geen problemen mee moeten hebben. Het gebeurt nou eenmaal bij iedereen wel eens!

Als je nog vragen hebt over vaginale scheten hoor ik het graag. Ik beantwoord je vraag met liefde!

Reageer »

Gerelateerde berichten

2 reacties op Ik laat vaginale scheten tijdens de seks. Wat kan ik daar aan doen?

    • Je zou eens kunnen proberen om naar de wc te gaan, voordat je seks gaat hebben. Soms kan je wat last hebben van een opgeblazen gevoel – dan is het hebben van seks niet altijd even comfortabel.
      Mocht het zijn dat je er last van hebt tijdens anale seks, dan is dat ook iets waar je je niet voor hoeft te schamen. Op het moment dat er een pompende beweging wordt gemaakt, bijvoorbeeld bij penetratie door een penis, kan er lucht van buiten bij komen, die er later dan weer uitkomt. Daar kan je eigenlijk niet zoveel aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

© 2018 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid