Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

“Hoe kan ik als man mijn single leven wat spannender maken?”

12 november 2022,

geschreven door

Beste Talitha, ik ga als happy single door het leven en heb niets te klagen. Op seksueel vlak weet ik mezelf vaak goed te bevredigen, maar inmiddels merk ik dat ik ook daar mijn routine in heb gevonden, waardoor het allemaal niet zo spannend meer is. Hoewel ik dus tevreden ben met mijn single leven, verlang ik wel naar wat meer variatie en spanning. Hoe zorg ik ervoor dat ook mijn vrijgezelle bestaan bevredigend is en blijft?

– Simon, 39 jaar

Beste Simon,

Als single man zijn er genoeg manieren om gelukkig, tevreden en bevredigd door het leven te gaan. Ook jouw seksleven kan spannend genoeg zijn, indien je voor jezelf de juiste manieren hebt gevonden die voor jou werken en waar jij je prettig bij voelt. Voor single mensen zijn er diverse opties. Die wil ik graag hier met je bespreken.

Je single leven vullen met zelfliefde

Voor een gelukkig single bestaan zul je op de eerste plek vooral happy met jezelf moeten zijn. Veel single mensen voelen zich niet compleet, ongelukkig of onzeker en gaan (onbewust) naarstig op zoek naar een partner die een leegte kunnen opvullen. Ook een bevredigend seksleven hangt samen met een fijn gevoel van eigenwaarde en zelfliefde. Als single persoon je (seks)leven een stuk spannender maken, kan dus enorm bijdragen aan een positief gevoel over jezelf. Hoe geef je jouw seksleven als single dan wat meer spice?

1. Masturberen

De meest voor de hand liggende manier om jezelf ultiem te verwennen is door middel van masturbatie. Masturberen kan op veel verschillende manieren, het vergt dus soms wat tijd en energie om uit te pluizen wat voor jou de juiste manier van stimulatie is. Masturberen kan je leren, zullen we maar zeggen. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel en ontspannen voelt, anders zal het lastig worden om er goed van te genieten. Gebruik je fantasie om het hoogtepunt op te bouwen, al moet het hoogtepunt niet het enige doel zijn. Verken je lichaam, ontdek wat wel en niet werkt en probeer verschillende standjes en manieren van stimulatie uit.

“Masturberen kan op zoveel verschillende manieren, het vergt dus soms wat tijd en energie om uit te pluizen wat voor jou de juiste manier van stimulatie is.”

2. Ontdek je (nieuwe) plekje, verken je erogene zones

Indien je al bekend bent met jouw lichaam en jouw erogene zones, kan het alsnog geen kwaad om nieuwe spots te ontdekken. Voor zowel vrouwen als mannen geldt dat er diverse gevoelige plekken zijn die bijzonder geschikt zijn voor seksuele stimulatie. Voor mannen geldt dat naast de eikel, het toompje en de penis, ook erogene zones als de balzak, de anus, de prostaat en het perineum interessante spots zijn om te verkennen. Het perineum is het stukje huid tussen de balzak en de anus.

3. Experimenteer met seksspeeltjes

Ben je benieuwd naar nieuwe manieren van stimuleren? Dan kan het toevoegen van een seksspeeltje bij uitstek een makkelijke en spannende optie zijn. De wereld van seksspeeltjes is enorm, dus waar je ook van houdt: voor ieder wat wils! Naast masturbators, die variëren van kunstvagina’s tot elektrische masturbators, zijn er ook diverse speeltjes speciaal voor stimulatie van de anus, prostaat of perineum of een combinatie hiervan.

4. Ga niet-gebonden seksuele contacten aan

Als single persoon ben je geheel vrij om te gaan en te staan waar je maar wil als het gaat om daten of het aangaan van losse seksuele contacten. Casual seks, een onenightstand of een ‘friends with benefits’ relatie zijn allerlei manieren om te genieten van de lusten. Het levert vaak nieuwe prikkels op, die extra spannend en belonend voor je werken. Daarnaast boost je dikwijls jouw vertrouwen ermee en geeft het je vrije leven een spannend randje. Let er wel op dat het aangaan van niet-gebonden seksuele contacten niet zonder risico is. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat gevoelens een rol kunnen gaan spelen en wees bewust van voorbehoedsmiddelen.

“Casual seks is een fijne manier om te genieten van de lusten, je zelfvertrouwen een boost te geven en je vrijgezelle bestaan van een vleugje spanning te voorzien.”

5. Vrijblijvend (online) daten

Ook als je niet per se op zoek bent naar losse seksuele contacten, kan het alsnog spannend zijn om je te wagen aan het (online) daten. Nieuwe mensen ontmoeten geeft vaak een bepaalde energie. Het geeft opwinding en wakkert nieuwsgierigheid aan. Het is helemaal aan jou om te bepalen met welke intenties je een date instapt. Het ontmoeten van potentiële datepartner kan door erop uit te gaan: de kroeg, supermarkt, in het park of in de trein, het zijn allemaal plekken waar je mogelijk iemand tegen het lijf loopt. Wil je het jezelf makkelijk maken, dan zijn er hedendaags veel verschillende soorten datingsapps waar je gebruik van kan maken.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in of laat hieronder een reactie achter. Ik beantwoord hem dan zo spoedig mogelijk.

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Geschreven door

Beste Talitha, om psychische redenen gebruik ik sinds kort antidepressiva. Om beter te kunnen functioneren moet ik deze medicatie blijven nemen. Nu merk ik dat mijn seksleven minder wordt. Ik heb veel minder zin in seks en als ik eenmaal seks heb met…
1.445 keer bekeken