Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

1.826 keer bekeken

Onenightstands; waarom hebben we ze eigenlijk?

4 januari 2022,

geschreven door

Bijna iedereen heeft in een losgeslagen vrijgezellenperiode weleens een spannende nacht meegemaakt met een duifje uit de kroeg. Een welbekende onenightstand; we doen het allemaal. Maar waarom doen we het eigenlijk? En waarom hebben we soms zo’n zin in een ONS? Wij leggen het uit.

Wel de lusten, niet de lasten

Ja. Eigenlijk is het antwoord vrij simpel. Ben je geil en heb je even niet genoeg aan jezelf of een sextoy? Maar zit je nu ook niet per se te wachten op een nieuwe relatie? Dan is een onenightstand een heerlijke uitkomst om wel te genieten van de lusten, maar geen gezeik van een partner of date over je heen te krijgen. Jullie gaan de avond in met dezelfde verwachtingen; een stomend hete avond én no strings attached. Een onenightstand hebben heeft ook zeker zijn voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om over een ex heen te komen, helpt het bij het ontwaken van jouw innerlijke seksgod(in), kan het een enorme boost voor je zelfvertrouwen zijn en als je geluk hebt is het ook nog eens hartstikke lekker.

“Jullie gaan de avond in met dezelfde verwachtingen; een stomend hete avond én no strings attached.”

Paringsdans

Een onenightstand is overigens ook best een grappig fenomeen. Inmiddels weten we gelukkig wel dat seks niet alleen is om ons voort te planten, maar dat het ook gewoon fucking lekker is. Godzijdank dat we niet meer in de middeleeuwen leven. Maar het hele ritueel rondom een onenightstand is best hilarisch. Je kan een ONS prima vergelijken met een paringsdans van onze gevleugelde vrienden. Vaak begint deze paringsdans in een dampende nachtclub, een festival of gewoon op een plek waar veel verdovende middelen zoals alcohol genuttigd worden. Nu in de coronaperiode begint de lokroep echter vooral veel op apps zoals Tinder, Grindr en Hot or Not. Het is geen Notebook setting, maar wanneer je je overgeeft aan het moment, dan kan een warm én sexy lijf best wel prettig zijn en aanvoelen als een vervanging voor liefde.

Zijn onenightstands helemaal lastvrij?

‘Yeah, bonus!’ denk je misschien nu je het bovenstaande allemaal leest. Seks zonder gedoe? Dat klinkt als de hemel. Toch zijn onenightstands ook niet helemaal lastvrij. Niet zolang jullie verwachtingen niet op één lijn liggen of wanneer er verwachtingen bijgesteld worden. Dit laatste komt veel voor omdat er tijdens de seks een stofje aangemaakt wordt wat er voor kan zorgen dat je gehecht raakt aan de persoon waarmee je seks hebt. Ja. Oei.

“Seks zonder gedoe? Dat klinkt als de hemel…”

Zo komt het regelmatig voor dat de personen die seks met elkaar hebben in principe met dezelfde intenties een wilde nacht tegemoet gaan, maar dat er toch een van beide (of meer) achtergelaten wordt met enige vorm van gevoelens. Natuurlijk zijn er gevallen waarbij een ONS uitgroeit tot iets serieus, maar dat komt vaker niet voor dan wel. Als je een relatie wilt, kan je beter even wachten voor je met elkaar de lakens (of de keuken) induikt.

Dus: niks verwachten en lekker van genieten! Oh, en een condoom gebruiken natuurlijk. Heb jij wel eens een onenightstand gehad?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.571 keer bekeken

Geschreven door

Vroeg of laat krijgt iedere vruchtbare vrouw ermee te maken: de overgang. Hormonale veranderingen zorgen voor veranderingen op zowel lichamelijk als psychisch vlak. Een belangrijke pijler binnen deze periode is de menopauze: de officieel laatste mens…
2.571 keer bekeken