Ontdek Mount Clitoris met EasyToys HIER!

Een seksuele fantasie: hoe ontwikkel je zoiets?

29 augustus 2021,

geschreven door

Seksuele fantasieën spelen zich af in ons hoofd en zijn voor iedereen iets unieks. Sommigen hebben hele duidelijke mentale beelden waar ze opgewonden van raken, anderen zijn hier minder van bewust of hebben geen duidelijk beeld van hun eigen fantasieën. Een seksuele fantasie is doorgaans opwindend voor ons en kan ons helpen meer verlangen naar seks te hebben of tijdens de seks makkelijker tot een hoogtepunt te komen. Hoe zien fantasieën er precies uit en wat betekenen ze precies? Check het in dit artikel!

Wat is een seksuele fantasie?

Een fantasie is een beeld dat zich afspeelt in ons hoofd. Het is het visueel afspelen van een plaatje. Dit erotisch getint plaatje kan ervoor zorgen dat we opgewonden raken of makkelijker bij ons seksueel verlangen komen. Zo’n fantasie is voor iedereen uniek en kan werkelijk alles omvatten. In een fantasie is alles mogelijk, juist omdat het zich enkel in je hoofd afspeelt en het geen werkelijkheid is.

“Een seksuele fantasie is niet hetzelfde als verlangen naar iets dat we in de praktijk willen uitvoeren.”

Dat we ergens over fantaseren, betekent dus niet dat we van die fantasie werkelijkheid willen maken. We hoeven er dus niet per se naar te verlangen. Vaak is het zelfs zo dat wanneer je van je fantasie realiteit maakt, het in het echt minder opwindend uitpakt dan wat je van tevoren in je hoofd dacht. De fantasie verliest dan eigenlijk zijn ultieme kracht. Als in de praktijk het allemaal tegen lijkt te vallen, is je fantasie weg of sterk verminderd, met mogelijke gevolgen voor de seksuele opwinding.

Hoe ontstaan seksuele fantasieën?

Hoe ze ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Een fantasie is iets ‘onwerkelijks’ dat zich in het brein afspeelt, maar kán ook een beeld zijn van iets wat zich vroeger daadwerkelijk heeft afgespeeld. Bijvoorbeeld een herinnering aan seks met je (ex)partner of een specifiek erotisch moment dat je bewust hebt beleefd. Fantasieën kunnen ook toevallig ontstaan zonder specifieke betekenis. Ze zijn er soms gewoon en kunnen zo normaal of zo bizar getint zijn.

Wist je dat… een seksuele fantasie de opwindende waarde vaak verliest als je het daadwerkelijk uitvoert of deelt met je partner?

Waar fantaseren we over?

Een veel voorkomende fantasie onder vrouwen is de fantasie om gedwongen seks te ondergaan of de verkrachtingsfantasie. Zo’n situatie visualiseren kan behoorlijk opwindend te zijn, terwijl dat dus niet hoeft te betekenen dat deze vrouwen dit daadwerkelijk zouden willen ondergaan. Dit valt een beetje samen met de veel voorkomende fantasie over machtsccontrole, waarbij je kan fantaseren over iemand domineren of juist gedomineerd worden. Andere veelvoorkomende seksuele fantasieën zijn:

  • Seks met meerdere mensen;
  • Vrijen met bekende mensen;
  • Herinneringen aan (specifieke) eigen seksuele ervaringen, bijvoorbeeld met je expartner of met je huidige partner;
  • Non-monogame relaties of ervaringen;
  • Fantasieën met een romantisch of passievol karakter;
  • Beelden van specifieke lichaamsdelen, sensaties of objecten. Dit is iets anders dan het hebben van een fetisj, waarbij het uitvoeren ervan daadwerkelijk als opwindend wordt ervaren.

Een fantasie is dus volkomen normaal, hoe standaard of bizar de inhoud ervan ook mag zijn. In jouw hoofd kan en mag dus van alles afspelen, zonder dat je van die fantasie werkelijkheid wil maken.

Ben jij bewust van jouw seksuele fantasieën? Hoe ga jij ermee om en hoe zien ze er voor jou uit?

1 reactie

  1. Hoi mijn fantasie ziet er zo uit wil haar bij verwennen met werk voor haar doen blij maken
    en er voor haar zijn en zo vragen om seks mijn fantasie is dan dat ik mij ga aftrekken
    in de natuur ze gaat me dan pijpen en ga haar vingeren en beffen tot e klaar komt
    dan ga ik penis penetreren geil .zeg dat ik vaak geil ben en ze onderdanig moet zijn dan. dat is mijn
    fantasie ook mag een vriendin van haar dit wel filmen onderdanig graag bij de seks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

248.724 keer bekeken

Geschreven door

Op zoek naar meer spanning in de slaapkamer? Tantra seks is een manier om diepe gevoelens, intimiteit en energie terug te brengen in je seksleven. Vergeet vluggertjes, het overslaan van voorspel en het zo snel mogelijk tot een hoogtepunt willen komen…
248.724 keer bekeken
5.402 keer bekeken

Geschreven door

Het is Wereld Fetisj Dag! Een dag die bedoeld is om de bewustwording en acceptatie van BDSM, waar het hebben van een fetisj vaak onder valt, te vergroten. Over fetisjen wordt vandaag de dag nog altijd wat voorzichtig gesproken. Hoewel we in een tijd …
5.402 keer bekeken