door seksuoloog Talitha

“Is het verkeerd dat ik tijdens de seks fantaseer over iemand anders?”

13 april 2019   2.277

Beste Talitha, tijdens de seks met mijn vrouw denk ik soms aan andere vrouwen. Is dit normaal? Ik maak me daar wel zorgen om, want het voelt daardoor een beetje alsof ik haar bedrieg, wat ik helemaal niet wil. 

– Sander

Beste Sander,

Maak je niet al te druk over het feit dat je soms aan andere vrouwen denkt tijdens de seks. Het is helemaal niet erg – en zelfs normaal – als je het eens in de tijd een keertje doet. Veel mensen doen dat namelijk, je bent dus zeker niet de enige!

Waarom we soms aan iemand anders denken tijdens de seks

Het kan iedereen wel eens overkomen dat hij of zij aan iemand anders denkt tijdens het vrijen. Aan wie je dan denkt, kan verschillend zijn. Iemand die je persoonlijk kent, een bekend iemand of een onbekend persoon die je toevallig eens hebt gezien op straat, in de kroeg, op de sportschool of op tv.

Waarom fantaseer je dan wel eens over iemand anders? Simpelweg omdat onze fantasieën niet op één iemand hoeven te slaan. Het zegt niet zozeer iets over de liefde die je voelt voor je vaste partner. Sterker nog, de band met je partner kan zo sterk zijn, dat je in gedachten soms ruimte nodig hebt om vrij te kunnen denken over anderen, zonder verdere bijbedoelingen.

“Iedereen denkt wel eens aan iemand anders dan de partner tijdens de seks.”

Meer spanning in je seksleven

Maak jezelf dus niet wijs dat je je partner bedriegt. Het kan voor jezelf echter handig zijn om na te gaan wat de aard is van je fantasieën. Gebeurt dit altijd tijdens het vrijen? Gaan je fantasieën altijd over dezelfde persoon?

Het kan zijn dat de seks in het hier-en-nu met je vrouw niet spannend genoeg meer is. Onbewust ga je door middel van je fantasieën op zoek naar meer spanning. Als dat het geval is, kun je aan je vrouw voorstellen een keer wat andere dingen te proberen. Denk aan een nieuw standje of een andere plek.

Onbewuste problemen

Maar als dat niet het geval is bij jou, kan er ook iets anders aan de hand zijn. Zo kan er bijvoorbeeld onbewust iets spelen tussen jullie – misschien speelt er een onbewuste intentie om vreemd te gaan. Dit kan effect hebben op de aantrekkingskracht tussen jullie. De fantasieën kunnen bovendien een manier zijn om de intimiteit met haar op afstand te houden, juist vanwege de negatieve spanning tussen jou en je partner. Ga in dat geval met je vrouw in gesprek om te kijken hoe jullie elkaar weer kunnen vinden op relationeel en seksueel gebied.

Heb jij ook een vraag over seksualiteit? Vul dan mijn contactformulier in, of laat een reactie achter hieronder. Ik beantwoord hem dan zo snel mogelijk voor je!

Wegens privacyredenen is de naam in dit artikel aangepast.

Reageer

Over Talitha

Talitha heeft na haar studie Psychologie zich verdiept in de seksuologie. Ze heeft met onderscheiding haar Master in de Seksuologie behaald aan de Katholieke Universiteit Leuven in België. "Seks is voor iedereen een uniek iets. Het ideaalbeeld in deze samenleving is dat seks altijd maar leuk en fijn moet zijn. Toch stuiten we op de nodige taboes en onbesproken problemen. Mijn streven is om van seks, en alles dat daar mee te maken heeft, een open onderwerp te maken, waarbij niets gek of beschamend is. Seks hoort immers bij het dagelijks leven."

Gerelateerde berichten

2 reacties op "Is het verkeerd dat ik tijdens de seks fantaseer over iemand anders?"

  • Hallo,

    Mijn naam Albert ik ben 60 jaar en de laatste 20 jaar heb ik niet meer gewerkt( 100 % afgekeurd op epilepsie maar de laatste paar jaar weinig aanvallen ) en heb bijna 10 jaar geen seksueel contact meer gehad.
    Echter heb ik zo’n groot libido dat ik bijna elke dag me eigen aftrek en meestal ook klaar kom maar er komt weinig sperma uit. Heeft dit een oorzaak ?

    Albert

    • Dag Albert, wat fijn dat het de laatste jaren wat beter met u gaat. Ik begrijp heel goed dat u een hoog libido heeft, en daar is helemaal niets mis mee 🙂 Dat er weinig sperma uitkomt, kan verschillende redenen hebben. Iedere dag aftrekken én klaarkomen, is een belangrijke factor. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om weer voldoende sperma aan te maken. Soms duurt dat 3 tot 5 dagen voordat de hoeveelheid weer is aangevuld. U kunt dit testen door eens een aantal dagen uzelf te onthouden van masturberen. Houd ook onze blog in de gaten. Op 10 februari komt een artikel online waarin ik het uitgebreid zal hebben over het hebben van meer of juist minder sperma, wellicht is dat interessant voor u. Mocht u toch nog aanvullende vragen hebben, mag u altijd het contactformulier invullen op mijn persoonlijke pagina 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid