door NaughtyNick

Voorkom een soa met déze 6 tips!

6 april 2016 door NaughtyNick

Het aantal Nederlanders met een soa is de afgelopen jaren flink gestegen. En met de komst van datingapps als Tinder, Happn en Badoo wordt het steeds gemakkelijker en normaler om wisselende contacten hebben. Daten met verschillende mensen kan leuk zijn, maar is niet geheel zonder risico. Lees hier waar je op moet letten om veilig te veilen! 

Voorkom een soa – Tips voor juist condoom gebruik!

Stel. Je hebt een spannende Tinderdate en jullie hebben het gezellig. Héél gezellig! Voor je het weet eindigen jullie intiem in bed. Wil je zeker weten dat je niets overhoudt aan een spannend avondje met je nieuwe match? Houd dan rekening met onze volgende 6 tips.

1. Alcoholconsumptie

Uit Canadees onderzoek blijkt dat de kans op onbeschermde seks met ieder drankje toeneemt. 0,1 milliliter alcohol in je bloed zorgt er al voor dat jij losser wordt en anders gaat denken. De kans op seksen zonder een condoom groeit dan met 5% procent! Dat betekent dat na 3 wijntjes of biertjes de remmen helemaal los zijn en de kans al met zo’n 50% is gestegen. Wil jij jezelf hiervoor behoeden? Spreek met jezelf af dat je 1 drankje mag en schakel daarna over op water of een frisje.

2. “Wat is jouw datinghistory?”

Het is misschien niet het meest sexy of romantische moment van jullie date, maar het is wel aan te raden om je scharrel of nieuw verworven bedpartner te vragen naar zijn of haar eerdere contacten. Breng het luchtig. Vraag of iemand vaker wisselende partners heeft gehad en of hij/zij normaal gesproken een condoom gebruikt. Zo kun je het risico op een mogelijke soa beter inschatten. We weten immers allemaal dat meerdere wisselende contacten de kans op een infectie of aandoening vergroot.

3. Laat de lichten aan.

Met een lamp bedoelen we nou niet zo’n bouwlamp of TL-verlichting. Een schemerlampje kan al genoeg licht geven én creëert een leuke sfeer. Dit romantische licht zorgt er voor dat jullie elkaars lichaam kunnen bewonderen, maar zorgt er óók voor dat je ziet waar je mee te maken hebt. Vrijen jullie in het donker, dan wordt het wat lastiger om iets ‘ongewoons’ aan de geslachtsdelen te spotten. Als vrouw zijnde wil je liever niet een man met een druiper een blowjob geven…

4. Wees beide voorbereid

Nee, dan bedoelen we niet dat je je van te voren moet scheren of dat je sexy ondergoed moet aantrekken. Hoewel jouw date dat natuurlijk wel heel erg zal waarderen 😉 Wat echt belangrijk is, is dat jullie beide condooms op zak hebben. Zo verklein je de kans dat je in the heat of the moment geen condoom kunt vinden. Let er daarbij wel op dat je jouw love glove niet bewaart in een broekzak. Op deze plek wordt het condoom namelijk blootgesteld aan jouw eigen warme lichaamstemperatuur. Schommelingen in de temperatuur kunnen er voor zorgen dat het condoom tijdens de daad scheurt!

5. Afgezakte of lekkende condoom: beware!

Mannen opgelet! Komt aan jullie erotische spel een einde na jouw hoogtepunt? Zorg er dan voor dat je jouw beschermde penis nog in erecte toestand uit haar vagina haalt. Doe je dit niet, dan wordt jouw piemel op den duur slap. Door binnen te blijven zonder erectie, bestaat de kans dat het condoom gaat lekken of zelfs achterblijft wanneer je er uiteindelijk uitglijdt. Dit geeft alsnog een risico op het oplopen van een soa.

6. Ruim het condoom netjes op

Dit is niet alleen aan te moedigen vanuit soa-oogpunt, maar het is natuurlijk ook wel zo netjes. De juiste manier om een condoom op te ruimen is door er een knoop in te leggen en hem in de prullenbak te gooien. Spoel je condooms niet door de wc! Doe je er niet direct een knoopje in, dan bestaat er een mini kans dat je na de seks nog kans hebt op een seksueel overdraagbare aandoening.

Heb jij vragen over het gebruik van condooms? Stel je vraag hieronder! 

Reageer

Gerelateerde berichten

2 reacties op Voorkom een soa met déze 6 tips!

  • stel he je bent een man en je hebt een druiper ofzo dan ga je toch ook niet met een vreemde chick seksen als je dat van jezelf weet dan doe je het toch gewoon met condoom of dan laat je je toch behandelen tenminste ik zou dat echt nooit doen!!!

    • Tja Werner, ik deel volledig je mening 🙂 Al zal wellicht niet iedere man in de gaten hebben dat hij gonorroe heeft opgelopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Bedankt voor jouw reactie! Deze wordt pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie.

[instagram – feed]

© 2023 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid