Shop de OUTLET voor speeltjes met hoge korting!

3.161 keer bekeken

Een sub- en Dom drop uitgelegd!

29 oktober 2019,

geschreven door

Wanneer jij je voor het eerst wilt begeven in de wereld van BDSM, kom je waarschijnlijk een hoop termen tegen waarvan je niet weet wat ze betekenen. Geeft niet, daar heb je EasyToys Magazine voor! In deze blog gaan we in op het begrip ‘sub drop’ en ‘Dom drop’. 

Wat is een drop?

Een drop is geen BDSM’er die uit de touwen valt, mocht je dat denken 😉 Een drop heeft betrekking op het gevoel na een BDSM-sessie en kan fysiek of emotioneel van aard zijn. De plotselinge afname van alle adrenaline en endorfine in het lichaam kan je na een sessie een down en depressief gevoel geven. Dit wordt een ‘drop’ genoemd. Zowel de dominante als de onderdanige partner kunnen een drop ervaren, hoewel een sub drop doorgaans vaker voorkomt. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een ‘sub drop’ en ‘Dom drop’.

Symptomen van een drop

De symptomen van een drop treden meestal binnen 24 tot 72 uur op en kunnen een aantal dagen aanhouden.

  • Moeite met concentreren
  • Vermoeidheid
  • Gevoelens van schuld en waardeloosheid
  • Gevoelens van hopeloosheid
  • Slapeloosheid
  • Prikkelbaarheid en rusteloosheid
  • Verlies van eetlust
  • Aanhoudende pijnen
  • Een angstig gevoel
  • Gedachten over zelfmoord

De symptomen verschillen per persoon. Als de symptomen niet binnen zeven dagen verdwijnen, is het goed om contact op te nemen met een arts.

“De symptomen van een drop treden meestal binnen 24 tot 72 uur op en kunnen een aantal dagen aanhouden.”

Goede zorg, is het halve werk!

Voeding

Je goed voorbereiden voorafgaand jullie spel kan al een hoop schelen of een drop zelfs voorkomen. Zorg dat jullie van tevoren goed gegeten en gedronken hebben. Maar ook na een sessie is het belangrijk om wat te eten tot je te nemen. Het lichaam heeft immers een hoop verbruikt. Een lichte maaltijd of een beetje fruit helpen je er doorgaans snel weer bovenop. Fruit bevat fruitsuikers die snel worden opgenomen door het lichaam en helpen bij het herstellen van de bloedsuikerwaardes. Daarnaast is het ook belangrijk om goed gehydrateerd te blijven. Zorg daarom dat jullie na een sessie ook voldoende vocht innemen.

“Na een sessie is het belangrijk om wat te eten tot je te nemen. Het lichaam heeft immers een hoop verbruikt.”

Communicatie

Wanneer je weet wat een drop is, helpt dit je de symptomen op tijd te herkennen. De Dominant is in principe verantwoordelijk voor het welzijn van zijn of haar sub. Het is zijn of haar taak om veranderingen in het gedrag van de onderdanige op te merken en hier goede zorg voor te bieden. Door in contact met elkaar te blijven en te communiceren, kan een drop op tijd opgemerkt en ondersteunt worden.

Het is goed om je gevoelens te communiceren met de ander, zodat deze jou hierbij kan ondersteunen. Een onbehandelde drop kan ertoe leiden dat de D/s relatie verslechterd. Dit is iets wat jullie beiden natuurlijk willen voorkomen.

Doe jij altijd aan aftercare? Deel je ervaring met ons in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

777 keer bekeken

Geschreven door

Het is geen geheim dat je seksleven beter is als jij je zeker voelt over jezelf. Als jij je de hele sessie zorgen maakt over hoe je lichaam eruit ziet, kan je natuurlijk niet optimaal genieten van de seks. En dat is ontzettend jammer! In dit artikel …
777 keer bekeken