NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

9.768 keer bekeken

Bezoek je eerste BDSM party

7 april 2023,

geschreven door

Je hart klopt sneller in je keel bij het idee: het bijwonen van je eerste BDSM party! Maar wat is een play party nou eigenlijk? Is dat niet gewoon een gigantische orgie? Hier vind je alles wat je moet weten, zodat ook jij dit bijzondere evenement met plezier kunt bezoeken!

Wat is een BDSM party?

Een BDSM party is een feest waar mensen met kinky interesses samen kunnen komen. Hier kunnen ze scenes houden en andere seksuele activiteiten uitvoeren. Dit hoeft dus niet altijd een gigantische orgie te zijn Dit evenement kan op verschillende locaties plaatsvinden. Soms worden er clubs voor gehuurd of wordt het bij iemand thuis georganiseerd. Dit kan per play party verschillen! Het doel van een BDSM party is vooral om plezier te hebben en je sociale kring te vergroten.

Wat gebeurt er tijdens een BDSM party?

Geen enkel BDSM-feest is hetzelfde. Maar meestal is er muziek, drinken en de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. Soms worden er speciale activiteiten georganiseerd per ruimte of kunnen er spontaan scenes ontstaan. Sommigen BDSM party’s hebben thema’s zoals bijvoorbeeld bondage. Indien dit mag, kun je toekijken bij een scene. Als je een regel niet begrijpt of iets niet zeker weet, aarzel dan niet om vragen te stellen.

Wist je dat… een BDSM party niet altijd een gigantische orgie hoeft te zijn?

Waar kan ik een BDSM party vinden?

Dit ligt eraan wat voor play party je zoekt. Een openbaar BDSM-feest is makkelijker te vinden, omdat deze worden geadverteerd op bijvoorbeeld Fetlife en social media. Bij een privéfeest daarentegen kun je niet zomaar binnen lopen. Bij een privé BDSM party kennen mensen elkaar al, en bij deze moet je dan ook uitgenodigd worden. Als je hiervoor uitgenodigd word, moet je je bijna altijd laten testen, zodat iedereen een leuke en veilige avond heeft. Als dit je prettiger lijkt dan een openbaar feest, raden we je aan om de juiste sociale contacten te leggen bij een BDSM munch.

Wie mag er op een BDSM party komen?

Bij een play party is het natuurlijk het belangrijkst dat je affiniteit hebt met BDSM/kink. Op BDSM-feesten kun je meer te weten komen over wat de kink-wereld allemaal te bieden heeft, je kunt zelf BDSM beleven en je kunt connecties maken met gelijkgestemden.

Zoals al eerder uitgelegd is er een verschil tussen openbare feesten en privéfeesten: openbare feesten zijn in principe voor iedereen, terwijl privéfeesten alleen op uitnodiging zijn. Voor openbare feesten moet je bijna altijd van tevoren een kaartje kopen of in ieder geval aangeven dat je aanwezig zult zijn. Daarnaast ben je bijvoorbeeld als man alleen niet altijd welkom op elke BDSM party, zijn sommige feesten alleen voor koppels, of moet je extra betalen voor een kaartje als je alleen naar het feest gaat. Uiteraard zijn alle play parties minimaal 18+ en soms zelfs 21+.

bdsm party

Wat zijn de regels van een BDSM party?

Bij een BDSM party houd je je uiteraard aan de algemeen bekende BDSM-regels, maar elke play party heeft ook nog zijn eigen regels en eisen. BDSM scenes zoals spanking, bondage en SM-spelletjes komen relatief vaak voor bij play parties, maar vaak is penetratie niet toegestaan. Wat wel en niet is toegestaan hangt volledig af van het soort BDSM-feest waar je naartoe gaat. Lees je dus van tevoren altijd goed in, zodat je weet wat je kan verwachten!

Het kan in het begin overweldigend zijn om alles bij te houden. Weet dat fouten gemaakt mogen worden, zolang je er maar voor openstaat om ervan te leren. Om je een handje te helpen hebben we hier de belangrijkste regels op een rijtje gezet.

Fact! Bij een privéfeest kom je alleen naar binnen met een uitnodiging

1. Toestemming vragen

Het maakt niet uit hoe enthousiast je gesprekspartner is, zonder overleg en toestemming gebeurt er niks. Mensen komen tenslotte naar een BDSM-feest voor plezier in een omgeving met gelijkgestemden.

2. Veiligheid voorop

Niet elke BDSM party laat alcohol toe. Dit in verband met dat je nuchter genoeg moet zijn om toestemming te geven. Probeer daarom ook niet te veel te drinken. Je veiligheid staat voorop, regel van tevoren vervoer naar huis en volg de instructies van de Dungeon Monitor/organisator. Zij zijn er om iedereens veiligheid te waarborgen. Als je iets ziet wat niet mag, meld dit dan onmiddellijk. Als je vragen hebt, kun bij hen altijd terecht. En vergeet niet: Je kunt gaan wanneer je wilt.

3. Scenes niet onderbreken

Scenes kunnen erg intens worden, het is daarom belangrijk dat deze niet onderbroken worden. Daarnaast kun je ook niet zomaar meedoen aan een scene. Dit geldt ook voor aftercare. Als je praat in de buurt van een scene, doe dit dan op een fluistertoon.

4. Kom voorbereid

Voorbereiding is het halve werk. Lees je goed in, bereid alles goed voor. Laat je testen, zorg dat je indien nodig je eigen toys bij je hebt. Vergeet ook geen schoonmaaksetje mee te nemen, zodat je de scene netjes en schoon achterlaat voor de volgende gebruiker. Ook condooms zijn natuurlijk een must. Niet elke BDSM party verschaft deze artikelen namelijk. Zonder ID-kaart komt je niet binnen en telefoons zijn bijna nooit toegestaan.

bdsm

Tips voor je eerste BDSM party

Je bent helemaal klaar voor je eerste BDSM party! Maar voordat je jas aantrekt, zijn hier nog wat tips en tricks om een goede eerste indruk te maken.

1. Wat zijn je verwachtingen?

Wees bewust van je beweegredenen. Wat verwacht je uit deze ervaring te halen? Wat denk je dat er gaat gebeuren? Wees bereid om je verwachtingen bij te stellen, om teleurstelling te voorkomen. Doe niet direct mee, leer de mensen en de omgeving kennen.

Extra tip: Laat de scene netjes en schoon achter voor de volgende gebruiker

2. Dress to impress

Wat is nou de ideale sexy outfit voor je eerste BDSM party? Check altijd eerst de regels van het feest. Vaak is er namelijk een dresscode of een thema (en een streng deurbeleid!). Check ook altijd van tevoren of naakt is toegestaan of niet. Zorg ervoor dat je schoon en netje bent en wees creatief met je outfit. Doe iets aan wat je zelfverzekerd maakt en waar jij je comfortabel in voelt. Draag geen kleren of sieraden die je dierbaar zijn, want als het kwijtraakt, zul je het niet snel weer vinden.

3. Kom niet te laat

Het is bij BDSM-feesten belangrijk dat je op tijd komt! Als je het niet gaat redden, neem dan direct contact op met de organisator om te checken of je nog naar binnen kan. Als je dit niet doet, dan zijn de deuren vermoedelijk gesloten en kun je weer naar huis. Dit is om te voorkomen dat de play party bij toeval wordt ontdekt, of dat er mensen naar binnen komen die daar niet horen.

Ben je wel eens naar een play party geweest? Deel je ervaringen in de reacties!

3 Responses

  1. Ik ga al bijna twintig jaar naar bdsm feestjes, maar een aantal dingen die hier beschreven worden, herken ik toch helemaal niet hoor..

      1. Jullie hebben m’n mail adres 😉
        Maar ik ben wel benieuwd welke bdsm feestjes jij, of de schrijfster van dit stuk, gaat. Zeker omdat ik toch echt al lang naar feestjes door het hele land (en België ook) ga en er best wel veel dingen me zo niet bekend voorkomen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

19.184 keer bekeken

Geschreven door

BDSM is hot! En zelfs mensen die niets van BDSM moeten hebben, vinden een kinky rollenspel in de slaapkamer vaak nog niet eens zo’n gek idee. Rollenspellen waarbij een zuster, politieagent of huishoudster in voorkomen zijn alom bekend. Ben je op zoek…
19.184 keer bekeken