Bezoek je eerste BDSM Munch!

10 maart 2019 door SuzyWoo   2.068

Veel mensen met interesse in BDSM hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Hoe weet je of je iets goed uitvoert? Hoe vindt je een play partner? Met wie kan je jouw interesse in BDSM delen? Online gaan is natuurlijk altijd een optie, maar als je iets lokaal zoekt moet je een BDSM Munch proberen. Wat een munch is? Daarover ga ik je alles vertellen!

Wat is een munch?

Een munch, en in dit geval een BDSM munch is een sociaal event waar mensen samen komen die interesse hebben in BDSM. In tegenstelling tot een play party worden hier geen serieuze activiteiten georganiseerd. Het is dus een veilig instap punt voor beginners! Het event kan op verschillende plekken plaatsvinden in jouw omgeving. Maar een restaurant, bar of café zijn het meest voorkomend. Het vinden van een play partner is niet de hoofd focus van een munch, maar het actief bezoeken van een munch zorgt er wel voor dat je meer sociale contacten maakt.

Waar kan ik rekening mee houden?

Nou sowieso met de rekening! Neem je portemonnee mee, dit in verband met het betalen van je drinken en mogelijke versnaperingen. Ook moet je de dresscode weten. Deze kan per munch variëren maar meestal is het in een openbare ruimte dus laat de latex maar beter thuis. Een munch is eigenlijk voor iedereen, van beginners tot experts en alles er tussen in. Dit maakt voor een veilige omgeving waar mensen hun ervaringen, verhalen en advies met elkaar delen. Verder focussen sommige munches zich op specifieke kinks of groepen. Kijk dus goed naar wat van munch je precies gaat!

Een munch is eigenlijk voor iedereen, van beginners tot experts.

Regels en veiligheid

Ondanks dat de sfeer vaak wat losser is, wordt er nog steeds nadruk gelegd op veiligheid en privacy. Foto’s en video’s maken is daarom bijna altijd verboden en als het in een openbare ruimte plaats vindt wordt het meenemen van speeltjes en andere attributen sterk afgeraden. Verder kan het voorkomen dat je jezelf moet indentificeren als het een meer gesloten gelegenheid is.

bdsmmunchMunches zijn geen play parties, de algemene gedragsregels gelden dus. Geen seksuele handelingen, geen aanraking zonder toestemming en elkaar met respect behandelen. Munch locaties zijn niet altijd makkelijk te vinden. Probeer daarom de organisator van de munch niet in problemen te brengen.

Tips en advies

Je hoort vaak dat iemands eerste bezoek aan een munch enorm spannend is. Mensen maken zich over van alles zorgen. Wat nou als mijn kink té raar is? Wat nou als ze mij niet mogen? En wat nou als ik de hele avond alleen zit en niemand tegen mij praat? Deze zorgen zijn begrijpelijk, en daarom heb ik hier de do’s and dont’s voor je eerste munch!

Je kunt dus niet verwachten dat mensen je Meester(es) zullen noemen en je voeten zullen kussen.

De belangrijkste tip is natuurlijk: wees jezelf. Ze zullen het snel doorhebben als je over je BDSM ervaringen liegt. Mensen zullen extreem behulpzaam als je eerlijkheid bent en je anders voordoen dan dat je bent maakt mensen alleen maar wantrouwig. Ook is beleefdheid de sleutel naar succes. Behandel iedereen met vriendelijkheid en respect. Je zult niet met iedereen een klik hebben maar op een munch wilt iedereen zich comfortabel voelen. Je moet daarom mensen hun privacy respecteren.

Wees niet bang om je aanwezigheid bekend te maken. Voor de minder verlegen mensen onder ons klinkt het als vanzelfsprekend, maar als je de munch hebt gevonden introduceer jezelf. Toon interesse in de besproken onderwerpen en wees niet bang om jezelf in de groep te mengen. En vergeet vooral niet dat een munch niet kinky is. Je kunt dus niet verwachten dat mensen je Meester(es) zullen noemen en je voeten zullen kussen.

Een waarschuwing is van belang

Als je nieuw bent kan het gebeuren dat je erg veel aandacht krijgt. Wees voorzichtig. Niet iedereen is even betrouwbaar en je zult misschien als snel de neiging hebben om in de lifestyle te springen zonder dat je de juiste voorbereiding hebt. Als je iemand ontmoet die je begint af te zonderen van de groep, en je enige bron van informatie probeert te worden, wees dan extra voorzichtig. Aarzel ook niet om de organisator te informeren als je iets ziet wat tegen de regels is. Het is niet alleen in je eigen belang, maar ook die van de andere bezoekers dat de munch een veilige omgeving is.

Het vinden van een play partner is niet de hoofd focus van een munch, maar het actief bezoeken van een munch zorgt er wel voor dat je meer sociale contacten maakt.

Maar waar kun je een munch nou vinden?

Je hebt natuurlijk een paar opties. Het makkelijkste is om natuurlijk munch in te tikken op Google met je locatie. Maar je kunt ook een Fetlife account maken en kijken naar bijeenkomsten bij jou in de buurt. Neem contact op met de organisator en kijk of je kunt komen! Ook kun je naar findamunch, waar je nog een heleboel meer informatie en advies kunt vinden. Nog veel plezier gewenst. 😉

Deel ook je munch ervaringen in de reacties!

Reageer

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

[instagram – feed]

© 2019 EasyToys / EDC Retail B.V. – PrivacybeleidCookiebeleid