Time for Toys! Vind jouw summer sexentials! 💦☀

9.335 keer bekeken

Bezoek je eerste BDSM Munch!

10 maart 2019,

geschreven door

Veel mensen met interesse in BDSM hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Hoe weet je of je iets goed uitvoert? Hoe vindt je een play partner? Met wie kan je jouw interesse in BDSM delen? Online gaan is natuurlijk altijd een optie, maar als je iets lokaal zoekt moet je een BDSM Munch proberen. Wat een BDSM munch is en hoe je er eentje vindt? Je leest er hier alles over!

Wat is een BDSM munch?

Een BDSM munch is een sociaal evenement waar mensen samenkomen die interesse hebben in BDSM. In tegenstelling tot een play party worden hier geen serieuze activiteiten georganiseerd. Het is dus een veilig instappunt voor beginners!

Het evenement kan op verschillende plekken plaatsvinden in jouw omgeving. Maar een restaurant, bar of café zijn het meest voorkomend. Het vinden van een play partner is niet de hoofdfocus van een BDSM munch, maar het actief bezoeken van een munch zorgt er wel voor dat je meer sociale contacten opdoet.

Waar moet ik rekening mee houden?

Nou, sowieso met de rekening! Neem altijd je portemonnee mee, in verband met het betalen van je drinken en mogelijke versnaperingen. Ook moet je de dresscode weten. Deze kan per munch variëren, maar meestal wordt het in een openbare ruimte gehouden, dus laat de latex maar thuis.

Een BDSM munch is eigenlijk voor iedereen, van beginners tot experts en alles er tussenin. Dit zorgt voor een veilige omgeving waar mensen hun ervaringen, verhalen en advies met elkaar kunnen delen. Verder focussen sommige BDSM munches zich op specifieke kinks of groepen. Kijk dus goed naar wat voor munch je precies gaat!

Een BDSM munch is eigenlijk voor iedereen, van beginners tot experts.

Regels en veiligheid

Ondanks dat de sfeer vaak wat losser is tijdens een BDSM munch, wordt er nog steeds grote nadruk gelegd op veiligheid en privacy. Foto’s en video’s maken is daarom bijna altijd verboden en als het in een openbare ruimte plaatsvindt, wordt het meenemen van speeltjes en andere attributen sterk afgeraden. Verder kan het voorkomen dat je jezelf moet identificeren als het een meer gesloten gelegenheid is.

bdsm munch

BDSM munches zijn geen play parties, dus de algemene gedragsregels gelden. Dit betekent geen seksuele handelingen, geen aanraking zonder toestemming en elkaar met respect behandelen. Het is niet altijd makkelijk om een geschikte locatie te vinden voor een BDSM munch, dus probeer de organisator niet in problemen te brengen.

Tips en advies

Je hoort vaak dat iemands eerste bezoek aan een BDSM munch enorm spannend is. Mensen maken zich over van alles zorgen. Wat nou als mijn kink té raar is? Wat nou als ze mij niet mogen? En wat nou als ik de hele avond alleen zit en niemand tegen mij praat? Deze zorgen zijn begrijpelijk, en daarom hebben we hier een aantal do’s and dont’s voor je eerste BDSM munch!

Je kunt dus niet verwachten dat mensen je Meester(es) zullen noemen en je voeten zullen kussen.

De belangrijkste tip is natuurlijk: wees jezelf. Ze zullen het snel doorhebben als je over je BDSM-ervaringen liegt. Mensen zullen extreem behulpzaam zijn als je eerlijk bent. Je anders voordoen dan dat je bent maakt mensen alleen maar wantrouwig.

Ook is beleefdheid de sleutel naar succes. Behandel iedereen met vriendelijkheid en respect. Je zult niet met iedereen een klik hebben, maar op een BDSM munch wil iedereen zich comfortabel voelen. Respecteer daarom altijd ieders privacy.

Wees niet bang om je aanwezigheid bekend te maken. Voor de minder verlegen mensen onder ons klinkt het als vanzelfsprekend, maar als je de munch hebt gevonden, introduceer jezelf dan. Toon interesse in de besproken onderwerpen en wees niet bang om je in de groep te mengen. En vergeet vooral niet dat een BDSM munch niet kinky is. Je kunt dus niet verwachten dat mensen je Meester(es) zullen noemen en je voeten zullen kussen.

Een waarschuwing is van belang

Als je nieuw bent, kan het gebeuren dat je erg veel aandacht krijgt. Wees voorzichtig. Niet iedereen is even betrouwbaar en je zult misschien als snel de neiging hebben om in de lifestyle te springen zonder de juiste voorbereiding. Als je iemand ontmoet die je begint af te zonderen van de groep en je enige bron van informatie probeert te worden, wees dan extra voorzichtig.

Aarzel ook niet om de organisator te informeren als je iets ziet wat tegen de regels is. Het is niet alleen in je eigen belang, maar ook die van de andere bezoekers dat de BDSM munch een veilige omgeving is.

Het vinden van een play partner is niet de hoofdfocus van een BDSM munch, maar het actief bezoeken van een munch zorgt er wel voor dat je meer sociale contacten opdoet.

Maar waar kun je een BDSM munch nou vinden?

Je hebt een paar opties. Het makkelijkste is natuurlijk om ‘bdsm munch’ in te tikken op Google in combinatie met je locatie. Maar je kunt ook een Fetlife account maken en kijken naar bijeenkomsten bij jou in de buurt. Neem contact op met de organisator en kijk of je kunt komen! Ook kun je kijken op bdsmleven.nl, waar je evenementen en online communities kunt vinden. Veel plezier!

Deel je BDSM munch ervaringen in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

45.918 keer bekeken

Geschreven door

Wil jij experimenteren met seks en eindelijk ook eens proeven van de opwindende wereld van BDSM? Dan heb je vast een heleboel vragen! Want wat houdt het eigenlijk allemaal precies in? Wat heb je nodig voor de eerste keer? En moet je verder nog ergens…
45.918 keer bekeken