NIEUW: Kama Sutra Pocket! De lekkerste standjes voor thuis en onderweg 🔥

2.324 keer bekeken

Lijkt BDSM intimiderend? BDSM voor good guys!

10 april 2023,

geschreven door

Je hebt al een paar spannende dates achter de rug en begint elkaar beter te leren kennen. Jullie belanden bij elkaar in bed. Jullie zoenen, kleden elkaar langzaam uit, zij pakt haar leren zweep… hold up. Ze houdt van BDSM?

Tegenwoordig kunnen we onze voorkeuren een stuk makkelijker delen dan voorheen. Toch rust er nog altijd een zeker taboe op bepaalde kinks en fetisjes, net zoals BDSM. Vooruit, als zij uit het niets een zweep tevoorschijn haalt is het niet gek dat je daarvan opschrikt. Maar is BDSM echt iets om bang voor te zijn? En is het echt zo vrouwonvriendelijk als je denkt?

BDSM in een notendop

BDSM staat voor Bondage en discipline (BD), dominantie en submissie (DS) en sadomasochisme (SM). Het kan gaan om het beperken van iemands bewegingsvrijheid door middel van touw, boeien of restrictieve kleding, het geven of opvolgen van opdrachten (met bestraffing of beloning), het uitoefenen of zich onderwerpen aan macht en/of het uitdelen of ondergaan van pijn.

Dat klinkt misschien best heftig, maar BDSM is in zekere zin een rollenspel! Hoe BDSM gespeeld wordt is afhankelijk van jullie voorkeuren. Terwijl de ene het opwindend vindt om geblinddoekt of gespankt te worden, vindt de ander het heerlijk om zijn/haar partner tot het randje te teasen of te vernederen. Wat zij precies wil doen kun je niet weten, totdat je BDSM samen bespreekt!

“Ook voor BDSM geldt: don’t judge a book by its cover!”

bdsm help

Waarom BDSM ook voor good guys is

Misschien ben je er wat onzeker over. Wanneer je het uitprobeert, kan BDSM eerst best wat ongemakkelijk aanvoelen. Maar door elkaars wensen en grenzen te bespreken, kun je er zeker van zijn dat je weet waar je aan begint. En als je partner het graag wil, doe je haar er juist plezier mee door het te doen! Daar is dus niks respectloos aan.

Net zoals bij alle andere seksuele activiteiten, is het van belang dat je open naar elkaar bent. Het draait immers om het plezier. Door een bepaalde BDSM-rol te spelen en je fantasie uit te leven, kun je nog hogere hoogtepunten bereiken. En nogmaals: dat zij iets met BDSM wil doen, betekent niet per se dat ze direct iets heel extreems van jou verwacht.

Wat moet ik doen?

Begin door met elkaar te praten. Vraag elkaar waar je het stiekem een beetje warm van krijgt en probeer te achterhalen welke BDSM-activiteiten voor jullie interessant zijn om uit te proberen. Past de rol van dominant (dom) of onderdanig (sub) bij jou, of voel jij meer voor de BDSM-rol van een switch? Welke fantasieën hebben jullie gemeen?

Als je elkaar de leiding laat nemen, kun je ook gaandeweg ontdekken waar je wel en geen plezier aan beleeft. Schaf bijvoorbeeld een BDSM beginnersset aan om samen te ontdekken wat voor jullie werkt. Spreek eventueel een safe word af, voor het geval dat de BDSM-sessie een kant op gaat die je niet zo bevalt. Dan kun je het stoute spelletje altijd even pauzeren!

Ook na afloop van een BDSM-sessie is het verstandig om samen even een momentje te nemen om te reflecteren. Zo breng je elkaar terug naar de realiteit en ben je er zeker van dat het zowel emotioneel als fysiek goed met jullie gaat. Kom je elkaars behoeften tegemoet? Zo weet je wat er wel of niet extra aandacht nodig heeft voor of tijdens het volgende BDSM-spel.

Wie niet waagt…

… die niet wint! Tenzij je het écht niet ziet zitten, geef BDSM een kans. Gun elkaar de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Zo is een potje vanilla seks ook weer eens een verademing. Stel jezelf open op en de seks wordt niet alleen intiemer, jullie relatie wordt ook hechter! Tegelijkertijd: wat niet werkt, werkt niet. Je hoeft alleen iets te doen als je er allebei toe bereid bent en als het goed voelt.

Heb jij nog goede tips om BDSM te leren kennen? Deel het in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

2.755 keer bekeken

Geschreven door

Check je ballen! Teelbalkanker is de meest voorkomende kankervorm bij mannen tussen de 18 en 35 jaar. Het is dus zaak dat je je zaakje regelmatig checkt. Hoe moet je je ballen controleren? Dat leggen we uit. Waarom je ballen checken? Als je zaadbalka…
2.755 keer bekeken